Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Isoflavoner hjælper ved brystcancer

60 brystcancertilfælde sammenlignede med kontrolpersoner blev evaluerede med hensyn til isoflavoner og totale fenoler i urinen. Urinudskillelsen af totale fenoler og individuelle isoflavoner, herunder daidzein, genistein, glycitein, equol og O-desmethylangolensin, var væsentligt lavere (især glycitein) hos brystcancerpatienterne end hos kontrolpersonerne. Medianudskillelsen af alle vigtigere isoflavoner var 50-65% lavere hos disse end hos kontrolpersonerne. De personer, der lå højst med hensyn til daidzein, glycitein og totale isoflavonoider, havde ca. halv så stor risiko for at få cancer, som de personer, der lå lavest.
Eftersom der her er tale om en kinesisk undersøgelse, understøtter dens resultater den opfattelse, at soja spiller en positiv rolle i cancerforebyggelsen, idet sojabønnen indeholder disse isoflavon-bestanddele. Høje udskillelser af både fenoler og totale isoflavoner var forbundet med en 85% statistisk signifikant reduktion i risikoen for cancer. Nogle isoflavoner kan måske hæmme steroide biosyntetiske enzymer, herunder aromatase og 17beta-hydroxysteroid dehydrogenase I, som kan påvirke niveauerne for de cirkulerende østrogener. Foruden disse antiøstrogene virkninger, er det blevet konstateret, at isoflavoner har en hæmmende virkning på angiogenese, apoptosis og tumor indtrængen, samt at de har en antioxidativ og antiprofilerativ virkning.
(Urinary Excretion of Isoflavonoids and the Risk of Breast Cancer, Zheng, W. et al, Cancer Epidemiol Biomarkers Prev, januar 1999, a-o).
 

Sidste nyt – advarsel!
Det er ikke bevist, men nogle læger mener, at Isoflavoner styrker kroppen så meget, at cancermedicinen ikke virker godt nok. Derfor fraråder læger at anvende Isoflavoner til personer i medicinsk cancerbehandling.
Lederen af Kræftens Bekæmpelses store kost- og kræftundersøgelse, seniorforsker Anne Tjønneland, siger, at man må advare kvinder i Tamoxifen-behandling mod at tage kosttilskud med soja (November 2002).

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012