Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Spis dig fra kræft!

De lever i Karakorumbjergene i Himalaya. De bliver sjældent syge. Og cancer/kræft har hunza-folket aldrig hørt om. Nu har amerikanske forskere besøgt dette hemmelighedsfulde folk - og løst gåden om deres jernhelbred: den ligger i ernæringen. Hunza-folket spiser kun hele korn, frisk frugt og meget lidt kød. Og frem for alt spiser de abrikoser. For videnskabsfolkene er hunza'erne det levende bevis på, at alle kan reducere risikoen for at få kræft ved at ændre på deres kost. Verden over har kræftforskere gennemgået over 4.000 videnskabelige rapporter, og her er en oversigt over de vigtigste beskyttende stoffer:

Abrikoser:

De har høje værdier af immunitetsstyrkende carotener. Under skrællen lagres der i løbet af modningsprocessen særligt mange plantebeskyttelsesstoffer. Bare 6 frugter dækker en voksen persons dagsbehov for vitamin A. Desuden leverer abrikoser folsyre - et meget vigtigt stof for celledannelsen. Forskerne har konstateret, at frugten tilmed virker beskyttende på lungens slimhinder hos rygere. Den standser aldringsprocesser og virker som et skjold for cellerne over for immungifte.

Kiwifrugt: 
Hvert eneste gram frugt indeholder næsten 1 mg rent C-vitamin. Hertil kommer en høj andel af magnesium. Denne kombination er drivfjederen for en hel række dynamiske processer. Den fremmer celle- og immunstofskiftet og er dermed uundværlig i kampen mod kræft. En kiwifrugt om dagen er derfor pligt.

Økologiske mælkeprodukter:
 
Surmælksprodukter er fortrinlige calciumkilder. Men det mest interessante er, at disse produkter er i stand til at binde kræftfremmende substanser i tyktarmen og gøre dem uskadelige: Beskyttelsesdosis: 1 glas pr. dag.

Kål:
Der findes mindst 10 grunde til, at denne grønsag bør høre til spiseplanen. I broccoli, hvidkål osv. gemmer der sig 10 af de vigtigste kræftbeskyttende stoffer, man kender i dag. En engelsk undersøgelse viser, at kål indeholder indoler, som sænker risikoen for brystkræft med 50%. Dosis: Kål 2 gange om ugen.

Blåbær:
Heri findes carotener/blåbærsantocyanosider, vitamin C og garvestoffet tannin. Disse biostoffer beskytter kroppens celler mod angreb, tilintetgør indtrængende stoffer og forebygger mod sygdomme. Denne lækre medicin bør man spise mest muligt af, helst mindst tre gange om ugen.

Æbler:
Blandingen af bioflavonoider og plantebeskyttelsesstoffer giver effektiv beskyttelse over for tumor. De er en kraftindsprøjtning for immunsystemet, binder farlige giftstoffer som bly og kviksølv og sluser dem ud af kroppen, før de kan udfolde deres kræftfremkaldende virkning. Dosis: 2 æbler om dagen.

Sojabønner:
Deres phyto-østrogener kan redde kvinders og mænds liv. For de hindrer, at der opstår hormonafhængige tumorformer som bryst- og prostatakræft. Hørfrø og fuldkornsprodukter har en lignende virkning. Dosis: daglig sojaprodukter eller mysli med hørfrø.

Tomater:
Her får man en megadosis af lykopener, der gør tomater til et højkoncentreret anti-kræftmiddel. Lykopener hæmmer ukontrolleret cellevækst, stimulerer cellestofskiftet og virker tilmed celleforyngende. Dosis: 2 tomater daglig er nok.

Knækbrød:
Lignaner hedder de stoffer, der skal bremse kræften. En undersøgelse foretaget af prof. Herman Adlercreutz fra Finland viser, at lignaner bevirker enzymhæmninger i hormonstofskiftet og dermed beskytter mod bryst- og tyktarmskræft. Dosis: 2-3 skiver krækbrød daglig.

Hvidløg:
Er sammen med andre typer løg en af de mest virksomme anti-kræftmidler. De forsyner os nemlig med stoffet allicin, der i undersøgelser har vist sig at bekæmpe kræftceller lige så godt som medikamenter, der bruges i kemoterapien. Og det helt uden skadelige bivirkninger. Den beskyttende virkning er påvist ved mave-, tarm- og lungekræft. Beskyttelsesdosis: 2 fed eller 1 almindeligt løg om dagen er optimalt.

Grøn the:
Den bedste kræfthæmmer fra Asien beskytter mod angreb fra de såkaldt frie radikale. Theen indeholder anti-tumor substanser (katechiner) og har en særlig stor kræfthæmmende virkning i fordøjelseskanalen. Beskyttelsesdosis: 4 kopper daglig.
 

Health News 1999

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012