Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Calciumcitrat meget bedre end calciumcarbonat i osteoporosis undersøgelser

art-aeldrekvindeCalciumcitrat absorberes bedre end calciumcarbonat og forebygger effektivt osteoporosis hos kvinder i den første del af klimakteriet. Dette viser tre undersøgelser fra UT Southwestern Medical Center i Dallas, Texas (USA).
"Det er velkendt, at calciumtilskud kan hjælpe med at forebygge knogletab hos ældre patienter", udtalte dr. Khashayar Sakhaee, en førende ekspert i mineralstofskifte. "Vi er interesserede i at finde ud af, hvilken formel, der er bedst egnet til at forebygge mod knogleskørhed og bevare knogletætheden hos kvinder i det tidlige klimakterium".
To af undersøgelserne sammenlignede absorberingsraterne for calciumcitrat og calciumcarbonat. Sakhaee og kolleger analyserede data fra 15 tidligere offentliggjorte randomiserede undersøgelser, der vurderede biotilgængeligheden (den mængde calcium der absorberes fra kosttilskudet, og ikke den mængde calcium kosttilskuddet indeholder).
I den anden undersøgelse sammenlignede dr. Howard Heller, hjælpeprofesor i intern medicin, og kolleger optagelsen af to receptfrie calciumcitrattilskud calciumcitrat med et calciumcarbonatpræparat. Forskerne målte stigningen af calciumkoncentrationen i blodet i stedet for at måle ændringen af calciumudskillelsen i urinen.
En tredje undersøgelse, lavet af Sakhaee og kolleger, den første af sin slags, sammenlignede virkningen af calciumcitrat over for et placebo med hensyn til at forebygge mod knogletab i den tidlige periode af klimakteriet.
Alle tre undersøgelser bekræftede fordelene ved calciumcitrat. Analysen af de 15 undersøgelser konkluderede, at calciumcitrat blev absorberet 22-27% bedre end calciumcarbonat, når det blev taget enten på fastende hjerte eller sammen med et måltid. Hellart-calciumextraers undersøgelse konkluderede, at calciumcitrat var mere biotilgængelig end calciumcarbonat; det absorberedes hurtigere og i større omfang.
"Vores resultater viser, at calciumcarbonat selv under de mest favorable omstændigheder langt fra optages så godt som calciumcitrat". Heller udtalte: "Vi var overraskede over forskellen i de absorberede mængder  idet calciumcitrat optages 2½ bedre end calciumcarbonat".

Den tredje undersøgelse viste calciumcitrats fordele for kvinder i den tidlige fase af klimakteriet. I en to års undersøgelse fik 57 kvinder i det tidlige klimakterium og 6 kvinder i midterfasen enten 800 mg calciumcitrat eller et placebo daglig. De der tog calciumcitrat forhindrede knogletab ved at stabilisere knogletætheden i rygsøjle, underarm og den øverste del af lårbenet. Kvinder, som fik et placebo, havde et signifikant fald i tætheden i rygsøjle og underarm i den to års periode.

Undersøgelserne 1 og 2: American Journal of Therapeutics, nov-dec 1999; undersøgelse 2: Journal of Clinical Pharmacology, nov 1999.

Sidste: Med tilsætning af vitamin D er calciumcitrat 40% bedre optageligt end calciumcarbonat. 

Health News  2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012