Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Beskyttelse af immunsystemet

Hvert år når vinteren nærmer sig, kommer der sammen med kulde og regn forkølelse og influenza. Der er virus i luften. For ikke at være uden beskyttelse tager mange mennesker vitamin C. Det er ingen dårlig idé. 

Men du kan gøre det bedre endnu. Du kan nemlig styrke dit immunforsvar generelt og hele året rundt. Med vitamin C, E og carotenoider. For kroppens eget forsvar trues ikke bare af et par forkølelsesvirus. Vores immunsystem står under konstant beskydning. Fjenden har mange navne: stress, smog, ozonudvikling, miljøgifte på gaden, hjemme og på arbejdspladsen, UV- og røntgenstråler. Vi er næsten alle ramt. Særligt udsatte er rygere, slankere, gravide og ammende kvinder, ældre, stressede mennesker. Og sportsfolk. Den der jogger af sted langs vejen indtager 7 gange flere skadelige stoffer end en rolig fodgænger.

Hvad sker der med immunsystemet? Kroppen kan dårligt modstå belastningen. Såkaldte frie radikaler, det er aggressive iltforbindelser, bringer kaos i cellestruktur og -organisation. En således svækket organisme er naturligvis udsat for infektion. Men truslen går langt videre: i værste fald forandrer cellerne sig, og den ramte kan sidenhen udvikle kroniske sygdomme.

Hvordan skal man altså beskytte immunsystemet?
 Videnskabelige undersøgelser viser, at carotenoider og de andre antioxidanter er uundværlige for kroppens produktion af T-celler. Det er dem, der styrer cellernes forsvarsaktiviteter. Hertil siger professor dr. Ronald Ross Watson fra Arizona University ved en international ekspertkonference om de nyeste forskningsresultater: "Det viste sig, at vitamin E normaliserer og endog stimulerer kroppens vigtigste forsvarsmekanismer".

Hvor meget beskyttelsesvitamin har kroppen brug for? Mere end du tror: det er ikke klaret med et æble mellem måltiderne eller en lille salat som tilbehør. Den der i dag effektivt vil modgå belastningerne i vores tid, må hver dag spise salat henholdsvis frugt og grønsager - eller supplere med kosttilskud. Ifølge den mest moderne viden bør et sundt menneske daglig indtage 150 mg vitamin C, 30 mg vitamin E og 4 mg carotenoider. Ved oxidativ stress, som opstår f.eks. ved sol- og røntgenstråler, smog og andre miljøgifte, men også ved stærk fysisk aktivitet, kan der til optimal beskyttelse anbefales den tredobbelte dosis. 

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012