Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ryg- og reumasmerter

Naturen kan hjælpe mod reuma og muskelsmerter. I den traditionelle medicin i Afrika regnes Ægte Venustorn® for næsten et universalmiddel. Forskellige undersøgelser bekræfter den betændelseshæmmende og smertelindrende virkning. I en undersøgelse af patienter med uspecifikke rygsmerter under ledelse af dr. Hartmut Göbel ved smerteklinikken i Kiel viste et ekstrakt af Ægte Venustorn® sig tydeligt overlegent i forhold til et placebo. Efter en 4 ugers behandling angav over 80% af patienterne en let til tydelig bedring af symptomerne, 16% sagde, at de oplevede en udpræget bedring.
I middelalderen slog reumatikere sig med buketter af brændenælder for at lindre smerterne. I dag kan syge bruge et ekstrakt af brændenældeblade i the eller kapsler til samme formål. I en stort anlagt undersøgelse af 8.955 patienter med inflammatoriske og degenerative ledsygdomme berettede patienterne efter en 3-ugers behandling om reduktion af deres gener med gennemsnitligt 45%. De aktive stoffer i brændenælde synes at hæmme betændelsesfremmende transmitterstoffer. De patienter, som samtidig brugte ikke-steroide antireumatika (NSAR), kunne reducere eller helt undvære disse.
Plastre og salver med cayenne giver ikke kun varme til huden. Capsaicin, det brændende stof i peberen, kan nedsætte følsomheden i de smerteledende nervetråde.
Enzymer fra papaya og ananas undersstøtter behandlingen af inflammatorisk reuma: bromelain og papain nedbryder smerteformidlende transmitterstoffer. Desuden fjerner de stofskifteslutprodukter fra betændelsesstedet.
Hørfrø og hørfrøolie, i helsebranchen kaldt flax olie, der er et positivt og billigt alternativ til fiskeolie, er rige på flerumættede omega-3, -6 og -9  fedtsyrer. De hæmmer dannelsen af prostaglandiner - kroppens egne transmitterstoffer, som øger smeterfølsomheden i reumatisk betændt væv.
Vitamin E kan tage brodden fra de frie radikaler: Disse aggressive iltmolekyler angriber brusken ved inflammatoriske ledsygdomme. Vitaminet, der findes i hvede- og sojaolie, forhandles til terapeutiske formål i højdoserede kapsler.

Health News 2000