Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitamin E og grå stær

Sensationelle resultater i en undersøgelse fra Canada 
Sennepsmarkens strålende gult, granskovens mørkegrønt, himlens klare blå - farver påvirker vores sjæl. For nogle mennesker svømmer farverne hen i en mælkeagtig tåge. De ser ikke mere, fordi væsken i deres øjenlinse bliver grumset. 
Lægen taler om "grå stær" (katarakt). Hos sunde mennesker er den krystalklare væske i linsen bundet til proteintrævler. Med den stigende alder bliver disse proteintrævler skrøbelige og opløses. Proteiner blander sig med væsken, og linsen bliver mat. Også reuma, ultraviolet stråling, varme og læsioner kan ødelægge proteintrævlerne og udløse den grå stær. I dag mener forskerne, at forklaringen kan ligge gemt i manglen et bestemt protein kaldet connexin. 
Selv om det i dag er muligt at helbrede grå stær med et kirurgisk indgreb, er der mange mennesker, der er bange for at få foretaget denne operation. For dem er der en nyt håb: Naturligt E-vitamin. En fem år lang undersøgelse af 500 grå stær-patienter på University of Western Ontario, Canada, viste: 250 patienter, som ikke fik naturligt E-vitamin, måtte lade sig operere. Hos de øvrige 250 patienter, der fik 600 mg E-vitamin pr. dag, blev 56 pct. forskånet for en operation. 

Øjenlæge professor dr. John Trevithick, der ledede undersøgelsen, siger: "Naturligt E-vitamin - to kapsler om dagen - forhindrer, at proteintrævlerne i linsen bliver ødelagt. Det suger så at sige frie radikaler (umættede iltmolekyler) til sig, ligesom en svamp. Frie radikaler opstår, når især ældre mennesker får for lidt C- og E-vitamin og betacaroten gennem kosten, fordi de spiser for ensidigt. Men også i tilfælde af reuma og sukkersyge kan disse aggressive forbindelser skade øjet". 
Den canadiske regering har nu besluttet at stille E-vitamin gratis til rådighed for alle borgere over 40 år. Staten vil dermed spare 30 milliarder dollars til operationer. I Danmark er det kun helsebranchen, der nu igennem 3 år har gjort opmærksom på vitamin E's betydning i behandlingen af grå stær. 

 

 

Når syreneutral C-vitamin og
naturligt E-vitamin skal være bedst!

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012