Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

LIMA - økologiske kvalitetsprodukter

LIMA - økologisk til mindste enkelthed 

Glas er en af de miljørigtige emballageformer. LIMA bruger det under optimale hygiejnebetingelser. Vores produkter beskyttes i inaktiv atmosfære mod luft og fugtighed og bevarer derfor længere deres friskhed og smag.
Vores kartoner består af genbrugsmateriale, og De får oplysninger og komplette opskrifter fra os. Vi afviser skadelige produkter. Vores emballager fremstilles uden klor og PVC.
Vidste De, at De spiser økologisk ned til den mindste enhed, når De indtager et produkt, der er fremstillet af LIMA?

Vi overlader nemlig intet til tilfældighederne. Ikke engang emballagen. Vi anvender glas og genbrugskarton; vi afviser klor og PVC til fremstillingen af vores indpakninger. I øvrigt er vi til stadighed beskæftiget med at forbedre vores emballager. Således vil f.eks. vores ris, flager og myslier i fremtiden blive pakket i hermetisk lukkede poser, som igen kommes i papkartoner: beskyttet på denne måde mod lugt og fugtighed bevarer vores produkter deres friskhed, smag og andre gode egenskaber. De kan opbevare dem længe i fuldkommen sikkerhed. LIMA laver traditionelle levnedsmidler i moderne, miljørigtige forpakninger.

Importør: Natur-Drogeriet A/S - 8362 Hørning 

LIMA. 30 års økologiske produkter.
Forhandles kun i helsebranchens specialforretninger.


LIMA - de strengeste kriterier 

LIMA vil gerne tilbyde kvalitet, der kan mærkes ved hver mundfuld.
Et bevis på vores stræben efter perfektion er vores laboratorium, hvor der arbejder forskellige specialister.
Alt, hvad der kommer til LIMA, bliver taget under lup på laboratoriet. Og resultaterne fra vores laboratorium kontrolleres regelmæssigt af velrenommerede universiteter. LIMA overlader intet til tilfældighederne.
Autentiske produkter, der som tidligere fremstilles efter den ægte tradition. Med mekaniske, traditionelle metoder, hvor etaperne i forarbejdningen er fastlagt pinligt nøjagtigt.
Således maler vi korn på møllesten, for på denne måde bevarer det sin fulde næringsværdi. Vi afviser den almindelige praksis med at bruge slam som gødningsmiddel. Endnu et eksempel blandt mange: Vi bager vores brød på sten "som på bedstemors tid", sådan at De kan nyde den gode smag fra før i tiden.

LIMA satser ikke bare på prisen. Først helsekvalitet, og så en fornuftig pris. Og naturligvis helsebevidste kunder.


LIMA - et komplet sortiment
- der udelukkende forhandles i helsebranchens specialforretninger

Bag LIMA-navnet - og de uafhængige kvalitetsmærker "Biogarantie" og "Nature et Progrés" gemmer der sig et meget stort udvalg af økologiske levnedsmidler.
LIMA har i over 30 år stræbt efter at tilbyde Dem et både mangfoldigt og eksklusivt sortiment.
De kan f.eks. vælge mellem forskellige riskager, hver er anderledes med hensyn til sprødhed og smag. Eller mellem rissorterne Calasparra, Indica eller Quinoa, inkaernes kornsort. For ikke at tale om alle vores brødsorter, havreflager, myslier, misoer, saucer, sojadrikke, krydderier, planteolier, babymad og de mange andre specialiteter, som LIMA er blevet berømt for. Vi bestræber os også på at informere Dem så grundigt som muligt. De behøver ikke lede længe for at finde præcise informationer og forslag til opskrifter på vores varer, og naturligvis besvarer vi også gerne Deres breve. Vores varer finder De udelukkende i forretninger, der er specialiserede i naturlig, økologisk ernæring, og som er i stand til at vejlede Dem.

I LIMA betræder De en verden, hvor sundhed, smag og mangfoldighed udgør et hele. Fordi LIMA er så kritisk. Fordi vores produkter kommer fra lokale producenter, som vi selv har udvalgt på grundlag af deres økologiske metoder og kvaliteten af deres håndværksmæssige fremstilling.

Derfor kan De altid have tillid til LIMA

Husk, at længe efter glæden over en lav pris er glemt, huskes ærgelsen over dårlig kvalitet.


- LIMA - 30 års økologiske produkter
- Deres interesse siger vi "nej" hver dag

I dag er der intet, der ligner hinanden så meget, som det ene korn det andet. Men kun ét kan være fra LIMA. For LIMA er økologiske produkter ikke noget nyt. Vi begyndte nemlig for mere end 30 år siden at forhandle levnedsmidler, der var fuldstændig uden kemiske produkter eller rester, og som derfor er meget sunde og særdeles velsmagende. Takket være vores lange erfaring, er vores mærke blevet lig med garanti for kvalitet.
Hos LIMA overlades intet til tilfældighederne. Det begynder ikke først på marken - det er simpelthen den måde, LIMA arbejder på. Typisk er den etiske komité hos LIMA. Den er sammensat af ernærings- og sundhedseksperter og kontrollerer, at vores standarder overholdes og bliver videreudviklede.
Denne komité afgør, hvilke regler der skal gælde for produkter, for leverandører, forpakning og markedsføring. Kort sagt er den garanten for LIMA-traditionen.


LIMA - sikre leverandører 

Det er ikke nemt at blive leverandør for LIMA. Vi accepterer kun brug af metoder, der stemmer fuldstændigt overens med vores filosofi. Før vi underskriver en kontrakt med en leverandør gennemgår vi kvaliteten af hans produktionsanlæg og metoder. Desuden analyserer vi prøver fra hans produktion i vores laboratorium.
Derpå opstiller vi en specifikation for kvaliteten af alle de levnedsmidler, han producerer. Produkter, som indeholder den mindste mængde af kemiske stoffer, bliver afvist. Vores normer med hensyn til fremstilling, størrelse, fugtighedsindhold, lagring, transport osv. er meget strenge.

Når vi så underskriver en kontrakt, véd begge parter, hvad der forventes af modparten! Men leverandørerne skal alligevel fremsende en prøve til analyseformål ved hver ny leverance. Desuden skal de regelmæssigt underkaste sig kontrol, gennemført af uafhængige organisationer, og fremsende os kopi af undersøgelsen. Enhver leverance, som vi modtager, bliver på ny grundigt kontrolleret. Det er således kun efter den strengeste kontrol, at et produkt får lov til at bære LIMA-mærket. Med LIMA véd De præcis, hvad De spiser!


Med venlig hilsen

LIMA LIMA's SORTIMENT 

1.Korn- og risprodukter
2.Sojaprodukter
3.Sesamprodukter
4.Olier
5.Havalger
6.Drikke
7.Diverse LIMA-specialiteter

Importør: Natur-Drogeriet A/S - 8362 Hørning 


1. Korn- og risprodukter
Korn og ris har til alle tider hørt til menneskets mest grundlæggende ernæring. I de varmere lande dyrkede man frem for alt hvede, ris, majs og hirse, i de koldere var det rug, boghvede, havre og byg, der fandt vej til den daglige kost. I vore dage er disse kornsorter med undtagelse af hvede og ris næsten forsvundet fra menuen, men med LIMA's galetter får man mulighed for på en let måde at supplere kosten med flere forskellige, næringsrige kornsorter.
Galetter er runde popkornsvafler (fladbrød), der fremstilles af de hele korn under damppres. De kan erstatte kød og er en god rejseproviant og frokostpakke. Det er sunde, kaloriefattige og fiberrige.

Boghvede galetter 
Boghvede er meget magnesiumholdig og har et højt indhold af essentielle aminosyrer og egner sig derfor til mennesker med en svag konstitution. Boghvede har en speciel smag, der adskiller den fra de mere kendte kornsorter.
Ingredienser: øko-ris, øko-boghvede 10%, sesamfrø, havsalt.
Netto: 100 g.

Hirse galetter
 
Hirse er rig på magnesium, kisel, mangan, fosfor, vitamin A og B og er let fordøjelig og velsmagende. På grund af indholdet af kisel bidrager hirse til at give en sundere hud, et mere glansfuldt hår og stærkere negle,
Ingredienser:
 øko-ris, øko-hirse 10%, øko-sesamfrø, havsalt. Glutenfri. Analyse 100 g: Kcal/kJ: 395/1651, protein: 8,0%, kulhydrater: 83,3, fedt: 3,3, gluten: 0,0.
Netto: 100 g.

Majs galetter 
Fuldværdig og økologisk dyrket majs er en vigtig energikilde, som takket være sit høje indhold af kulhydrater hurtigt omsættes til energi i kroppen. Majs er den sødeste af alle kornsorter og samtidig rig på vitaminer og protein.
Ingredienser: 
 øko-ris, øko-majs 15%, øko-sesamfrø, havsalt. Glutenfri. Analyse 100 g: Kcal/kJ: 397/1659, protein: 7,9%, kulhydrater: 82,8%, fedt: 3,8%, gluten: 0,0.
Netto: 100 g.

Kamut galetter 
Kamut er den ældste af alle LIMA's kornsorter. Den blev dyrket i det gamle Egypten ca. 4.000 år før vor tidsregning. Kamut har kæmpekorn og en bedre næringsværdi end hvede, er aldrig blevet krydset og derfor forblevet genetisk uforandret. Rig på protein, mineraler (jern, natrium, kalium) og vitaminer (niacin, BI, B2, E... ). Smagen er nøddeagtig.
Ingredienser: øko-ris, øko-kamut 30%, øko-sesamfrø, havsalt.
Netto: 100 g.

Quinoa galetter
 
Inkaerne i Andesbjergene kaldte denne kornsort for deres "gudenæring". Quinoa vokser på højsletterne i Andes, er meget velsmagende og rig på protein, mineraler og vitaminer.
Ingredienser:
 øko-ris, øko-quinoa 10%, øko-sesamfrø, havsalt.
Netto: 100 g.

Ris galletter
 
Ris har været spist i Kina i hvert fald 3.000 år før vor tidsregning. LIMA's naturris er ris, hvorfra kun den ufordøjelige skal er fjernet, og som derfor bevarer alle de kostbare næringsstoffer. Naturligvis er LIMA's ris økologisk dyrket. Fås med og uden salt.
Ingredienser:
 øko-ris, øko-sesamfrø, (havsalt). Glutenfri. Analyse 100 g: Kcal/kJ: 394/1647, proteiner: 7,8%, kulhydrater: 83,5%, fedt: 3,2%, gluten: 0,0.
Netto: 100 g.

Spelt galetter
 
Spelt har en næringsværdi, der kan sammenlignes med hvede. Spelt vokser på mager jord og var almindeligt udbredt i Europa op til sidste århundrede. Velsmagende og letfordøjelig. Ingredienser: øko-ris, øko-spelt 30%, øko-sesamfrø, havsalt. Analyse 100 g: Kcal/kJ: 398/1665, protein: 9,9%, kulhydrater: 81,8, fedt: 3,5%.
Netto: 100 g.

7 korns galetter
Ingredienser:
 øko-ris, øko-majs, øko-hvede, øko-quinoa, øko-rug, øko-hirse, økoboghvede, øko-sesamfrø, havsalt.
Analyse 100 g: Kcal/kJ: 395/1652, protein: 9,8, kulhydrater: 8,2%, fedt: 3,1.
Netto: 100 g.


2. Sojaprodukter
Sojabønnens betydning kan vanskeligt overvurderes. Den er for de fleste asiatere den vigtigste proteinkilde. Udover det høje proteinindhold (36% - 38%) indeholder sojabønnen meget jern (to gange mere end spinat) og vitaminerne A, B, D og E. På grund af de ernæringsmæssige kvaliteter og den store alsidighed bruger LIMA sojabønnen som råstof i mange produkter.

Tamari og Shoyu - traditionelle sojasaucer
Disse saucer, der fermenterer og modner i flere måneder i gamle træfade efter en århundredgammel metode, kan ikke sammenlignes med deres industrielle pendanter.
De giver retterne en delikat smag og forbedrer deres næringsværdi. Eftersom saucerne fermenterer på naturlig måde, styrker de også fordøjelsessafterne og stimulerer tarmfloraen.

Tamari   fremstilles af ren soja. Den specielle smag passer fint til retter med kogte ceralier, grønsager, fisk osv.
Ingredienser: vand, øko-sojabønner, øko-hvede, koji (øko-soja, A. oryzae), havsalt.
Netto: 250 ml.

Bio-Shoyu 
 er en sojasauce af soja og hvede. Med sin milde smag giver den et anderledes pift til salater, supper og dressings.
Ingredienser: vand, øko-søjabønner, øko-hvede koji (øko-hvede A. oryzae), havsalt.
Netto: 250 ml./500 ml/1000 ml

Miso - et glimrende alternativ til bouillonterninger
 
Miso er et resultat af sojafermentering. Fremstillet af ren soja eller soja i kombination med andre kornsorter, fremmer den fordøjelsen af sojanæringsstofferne, takket være udviklingen af diverse bakterier ved den lange gæringsproces. Miso er kaloriefattig, kolesterolfri og ser ud som en fast pasta. De vænner Dem hurtigt til at bruge Miso, nemlig nøjagtigt som De bruger en boullionterning: opløst i lidt vand, og når maden er ved at være færdig (således at næringsstofferne ikke går tabt), kommes den i supper, saucer osv. Rørt op med Tahin får man et velsmagende pålæg.

LIMA tilbyder disse typer Miso:

- Miso af soja og byg   med en gæringstid på 24 måneder,
Anvendelse: supper, stuvninger, dips, vegetabilsk pålæg og saucer til grønsager og fisk.
Ingredienser: hele sojabønner, byg, vand og havsalt.
Netto: 500 g.

- Miso af soja og hele brune ris 
 med en gæringstid på 24 måneder.
Anvendelse: supper, stuvninger, dips, vegetabilsk pålæg og saucer til grønsager og fisk.
Ingredienser: sojabønner, brune ris, vand og havsalt.
Netto: 500 g.

- Hatcho-Miso kun af soja, 
 med en gæringstid på 24 måneder.
Anvendelse: supper, stuvninger, dips, vegetabilsk pålæg og saucer til grønsager og fisk,
Ingredienser: hele øko-sojabønner, vand, koji (hele øko sojabønner, A. oryzae), havsalt.
Netto: 400 g.

Instant Miso-suppe - endelig en næringsrig instantsuppe
 
En hurtig suppe, langt mere appetitlig og næringsrig end industrielle produkter med aromastoffer. Opløses let i varmt vand. Fremstillet af miso, gluten, havalger og grønne løg, dehydreret ved lav temperatur og pulveriseret. Resultat: en aromatisk, varm suppe med store mængder vegetabilske proteiner og mineralsalte.
Ingredienser: Miso (ris, sojabønner, havsalt), Wakame (havtang), fu (hvedegluten), tørrede
grønne løg.
Netto: 40 g (4 x 10 g - 1 kop)

Sojadessert - klar til brug
 
- med Yannoh 
Ingredienser: vand, soja, koncentreret æblejuice, stivelse, yannoh (byg, rug, bygmalt, cikorie, acorns), naturlig vanille, stabilisator (algeekstrakt), havsalt.
Netto: 500 ml.
- med chokolade
 
Ingredienser: vand, soja, koncentreret æblejuice, stivelse, affedtet kakao 2%, stabilisator (algeekstrakt), havsalt.
Netto: 500 ml.
- med vanille
 
Ingredienser: vand, soja, koncentreret æblejuice, stivelse, aroma (vanille), stabilisator (algeekstrakt), havsalt.
Netto: 500 ml.

Tempeh salt
 
Tempeh er et traditionelt indonesisk produkt, fremstillet af fermenterede, økologiske sojaspirer. Let fordøjelig.
Tempeh er meget rig på protein (19,5%), lysin, mineraler jern, kalcium) og vitamin B 12; salt-, gluten- og kolesterolfri.
Anvendelse: bagt eller ristet, med grønsager, brune ris, spaghetti, suppe eller pizza.
Ingredienser: øko-soja, vand og tempeh-ferment; lage: vand og havsalt.
Vægt uden lage: 200 g.

Tofu - en vegetabilsk ost
 
Tofu består af filtreret sojasaft, som er blevet en fast masse ved hjælp af nigari (et havsaltekstrakt), 100% vegetabilsk og på grund af sin neutrale smag velegnet til mange slags retter: pastasauce, saucer, desserter, som basis for mayonnaise osv. Indeholder 13% proteiner og flere vigtige mineraler (kalcium, magnesium mv.) og vitaminer (B-vitaminer).
Anvendelse: dæmpet, bagt, ristet eller stegt i supper, saucer, dressings, desserter og til pålæg.
Ingredienser: vand, øko-soja og nigari.
Netto: 480 g.


3. Sesamprodukter
 

Bio-Gomasio 
De letristede sesamfrø og havsalt males i denne gamle fjernøstlige opskrift sammen, sådan at hvert enkelt saltkorn bliver omgivet af sesamolie. Nøddesmagen betyder, at retterne ikke kun saltes, men også får en speciel og behagelig aroma. Herlig i ris, grønsager, ceralieretter, supper, salater osv.
Ingredienser: øko-sesamfrø, havsalt.
Netto: 100/250 g.

Sesamolie, se under "Olier"

Tahin
Denne sesampuré består hovedsageligt af ristede og fintformalede hele sesamfrø (og en ringe mængde afskallede). Udvidende.
Anvendelse: I ren form smager Tahin udmærket i saucer, som tilbehør til vegetabilsk pasta eller blandet med kornsirup, til sødt smørepålæg og i desserter. Ideel til toastbrød eller galetter. Rørt op i vand, med Miso, skårne rå grønsager og urter som løg og persille bliver Tahin endnu lækrere; også i saucer, salat dressings og pateer.
Ingredienser: øko-sesamfrø og havsalt.
Netto: 500 g.


4. Olier 

Olivenolie 
Denne olie er et must 
 i det sydlandske køkken. Den typiske olivensmag kan ændre sig fra høst til høst, men olien er fremragende i salater. Olivenolie har en usædvanlig næringsværdi og betragtes som den bedste af alle madolier. Den indeholder meget vitamin E og har en velgørende indvirkning på fordøjelsen, hjertet og blodkarrene.
Deklaration: Første koldpresning, ikke raffineret,
Netto: 0,5
 1 liter.

Sesamolie 
Sesamolie er særlig stabil og er - som de andre sesamfrøprodukter - rig på nervestyrkende lecithin. Da sammensætningen er en kraftig antioxidant, bliver sesamolie ikke harsk. Deruden forekommer der vitamin B og mange sporelementer.
Deklaration: Første koldpresning, ikke raffineret.
Netto: 0,5
 1 liter.

Solsikkeolie 
På grund af den blide og yppige aroma egner solsikkeolien sig særdeles godt som salatolie og til råkost. Den indeholder meget linolsyre til regulering af kolesterolindholdet. Nøjagtig som tidsel- og olivenolie indeholder den meget vitamin E.
Deklaration: Solsikkeolie fra organisk dyrket solsikke, uraffineret, koldpresset (første
pressegang).
Netto: 
 0,5 liter.

Tidselolie 
Tidselolie passer fint til kolde retter og har en mild smag, ideel til dressings. Det er en bemærkelsesværdig olie på grund af dens høje indhold af flerumættede fedtsyrer (90%), som regulerer kolesterolspejlet i blodet. Indeholder vitamin E.
Deklaration: Tidselolie fra organisk dyrket tidsel, uraffineret, koldpresset (første pressegang).
Netto: 0,5 liter.


5. Havalger
Lima giver mulighed for at udnytte de rige næringsmuligheder, der findes i havplanter. De er meget rige på mineraler og spormineraler, som ofte mangler i vores moderne ernæring. Derfor er de et glimrende supplement til den daglige menu. LIMA's havalger fås som tørrede blade eller flager, og hver type har sine specielle egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Arame - en subtil smag 
(Enteromorpha) 
Denne havalge kan sammenlignes med Iziki, men har en mindre udpræget smag. Arame, efter at være blødt lidt op, giver Deres salatblanding et helt personligt præg.
Anvendelse: Rens og opblød tangen i 5 minutter, småkog i 15 minutter i vandet. Bruges i salater og supper og sammen med grønsager.
Netto: 50 g.

Iziki - en foryngelseskur
(Hizikiafusiforme) 
Denne brune havalge står i Japan på bordet næsten hver dag, Det er ikke så mærkeligt, for den har en høj koncentration af mineraler (40%), især kalcium (14 gange mere end mælk). Praktisk er det også, at Iziki meget hurtig bliver mør.
Anvendelse: Rens og opblød tangen i 15 minutter, småkog i 20 minutter i vandet. Bruges i salater, kroketter o. lign.
Netto: 50 g.

Kombu - en ægte grønsag fra havet
 
(Laminaria digitala) 
Denne brune havalge, rig på mineraler og vitaminerne A og E, koges som en grønsag. Idé: Kom under kogningen af bælgfrugter en smule Kombu i retten, så bliver de blødere, lettere fordøjelige, og kogetiden nedsættes.
Anvendelse: Opblød tangen i få minutter; koges i 45 minutter; fremmer smagen af enhver
suppe.
Netto: 100 g.

Nori - meget protein- og vitaminrig
 
(Porphyra tenera) 
Nori, der fås i tynde blade, har et bemærkelsesværdigt højt indhold af proteiner og vitaminer. Nori bliver ekstra lækker, hvis den ristes et kort øjeblik over åben ild,
Anvendelse: Vikles om riskugler og sushiruller. Kan også bruges som drys på maden, skåret i tynde strimler.
Netto: 25 g.

Wakame - ideel i supper
 
(Undaria pinnatifida) 
Wakame hører egentlig til i Miso-suppe, men passer også sammen med alle andre supper. Mineral- og vitaminrig.
Anvendelse: Rens og opblød tangen i 10 minutter i koldt vand, skær den i stykker og brug den i Miso-suppe eller til fisk; kan også bruges kold i salater.
Netto: 50 g


6. Drikke
 

Bancha - ristet japansk grøn the 
En fin japansk the, lavet af udsøgte blade af theplanten, samlet sidst på sæsonen, når coffeinindholdet er lavt (0,4% mod normalt 3%).
Netto: 100 g. Fås også i thebreve, netto: 15 g (10 thebreve à 1,5   g).

Kukicha 
En traditionel japansk the, lavet af ristede blade og kviste fra thebusk. De håndplukkes i sæsonens afslutning, derfor er Kukicha fattigere på coffein end almindelig the (0,5% mod normalt 3%).
Netto: 150 g. Fås også som breve, netto: 15 g (10 breve à 1,5 g).


Mu - urtedrik med Ginseng 
Mu er en velduftende-aromatisk komposition af 16 forskellige japanske bjergurter. Mu virker opfriskende, selv om den hverken indeholder tein eller coffein. Kan drikkes varm eller kold, tilsat æblejuice.
Ingredienser: pæonblomst, persillerod, tidsel, orangeskaller, lakridsrod, atractylis, cypres, kanel, hoelen, ferskenkerner, ingefær, rehmannia, nellikerod, pæonrod, ginseng (0,3%), japansk coptis.
Netto: 30 g (5 breve à 6 g).

Rev'riz - risdrik 
En forfriskede, mælke-fri drik af organisk dyrket ris. Uden tilsætning af sukker, dens naturlige sukkerstoffer indeholder komplekse kulhydrater. Kan drikkes varm som kold og bruges i saucer, desserter og milkshakes.

Rev'riz original
 
Ingredienser: vand, øko-ris, øko-tidselolie, havsalt, vanille.
Netto: 500 ml & 1 liter.
Ingredienser: vand, øko-ris, kakao (I%), øko-tidselolie, vanille, havsalt, fortykningsmiddel (algeekstrakt).
Netto: 500 ml.

Yannoh - økologisk kornkaffe
 
Tilberedes som almindelig kaffe i kande eller på kaffemaskine,
Ingredienser: økologisk dyrket byg, rug, hvede, cikorierod, kikærter.
Netto: 500 g. Fås også instant, netto: 125 g.


7. Diverse LIMA-specialiteter
 

Kuzu og Arrowroot - naturlige bindemidler 
Kuzu 
 fremstilles af en vildtvoksende bjergplante. Stivelsen fra denne rod er et fantastisk bindemiddel i mange retter: i supper, saucer, desserter osv. Kuzu er desuden et udmærket middel ved tarmbesvær, utilpashed, diarré og forkølelse.
Netto: 125 g.

Arrowroot   er et let fordøjeligt pulver, fremstillet af rodstokken af planten Maranta arundinacae.  Bruges på samme måde som Kuzu, men i forskellige mængder, idet en spiseskefuld Arrowroot svarer til en kaffeskefuld Kuzu.
Netto: 500 g.

Havsalt - fra Atlanterhavet 
Havsalt indeholder mange værdifulde mineraler og sporelementer. LIMA's havsalt er uden industrielle tilsætningsstoffer, som bruges i almindelig køkkensalt for at holde det tørt, blege det og gøre det strøbart.
LIMA leverer uraffineret havsalt i to varianter: groft (ideelt som badesalt) og fint.
Netto: 1 kg.


LIMAbébé - instant
 
Forkogt organisk melblanding. Røres op med forskellige væsker, se forpakningerne.
Fås i tre udgaver:
til børn ældre end 3 måneder 
Ingredienser: mel af øko-fuldkornsris og søde øko-fuldkornsris, øko-majsmel, øko-sesamfrø, øko-sojamel, øko-kikærtemel, acerola (vestindiske kirsebær). Glutenfri.
Netto: 375 g.

- til børn ældre end 6 måneder
 
Ingredienser: mel af øko-fuldkornsris og søde øko-fuldkornsris, øko-majsmel, øko-sesamfrø, øko-sojamel, øko-kikærtemel, øko-boghvedemel, øko-maltekstrakt, acerola (vestindisk kirsebær).
Netto: 375 g.

til børn ældre end 12 måneder 
Ingredienser: øko-bygmel, mel af øko-fuldkornsris, øko-boghvedemel, øko-maltekstrakt, acerola (vestindisk kirsebær).
Netto: 375 g.

Mehosi - syltede blommer
 
Mebosi er en japansk frugt, der har gæret længe sammen med mælkesyrebakterier og havsalt. Mebosi passer godt i saucer, og den sur/søde smag er et alternativ til havsalt. Anvendes til ristaffel, dressings, syltede og kogte grønsager. Fås også i puréform, Mebosi-pasta.
Ingredienser: umeboshi (Prunus mume),   shiso blade (Perilla ocymoides), havsalt.
Netto: 200 g. Mebosi-pasta, netto: 275 g.

Mont Roucous - naturligt mineralvand
 
Mineralvand fra Lacaune-bjergene i Frankrig; meget lidt mineraliseret og særligt egnet, når kosten skal være saltfattig.
Netto: 1,5 liter.

Scitan - vegetabilsk "kød" 
En spændende, kolesterolfri køderstatning, fremstillet af hvede, kogt sammen med Kombu, sojasauce, ingefær, laurbær og vand. Scitan laves af hvedegluten og er proteinrig (20%).
Ingredienser: vand, øko-hvede, øko-shoyu (sojasauce), øko-ingefær, øko-laurbær.
Netto: 300 g.


Hvad er Yin og Yang? 

At der eksisterer to slags kræfter i universet, der virker modsat hinanden, har været kendt af det gamle kinesiske kulturfolk i umindelige tider. Deres betegnelse for disse to slags kræfter er yin (udtales jin) og Yang   (udtales jang). Yin repræsenterer det udvidende princip og yang det sammentrækkende. 
Kendskabet hertil er først i de senere år nået til Vesten gennem den japanske næringsforsker  George Ohsawa,   der har udgivet flere bøger, der findes på tysk og svensk... Ohsawa hævder, at sygdom er uligevægt i organismen, stammende fra fejlernæring, idet man enten har spist for meget yin-føde eller for meget yang-føde, og vil man blive rask, må ligevægten genoprettes ved rigtig ernæring.

Julia Vøldan, Plus-minus-balancen, Forlaget Ny Tid og Vi, 1983. 


 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012