Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium hjælper hjertelammelsespatienter

Forskere ved universitetet i North Carolina har opdaget, at magnesiumindsprøjtninger formindsker hyppigheden og alvorligheden af hjerterytme-forstyrrelser hos hjertelammelsespatienter.

Enogtyve mænd og ni kvinder med en gennemsnitsalder på 49 år deltog i det dobbeltblinde, placebo-kontrollerede overkrydningsforsøg (alle får både aktivt stof og uvirksomt stof i løbet af en periode, og hverken læge eller forsøgsperson ved hvornår, hvilket gives).

Den virksomme behandling bestod af en indsprøjtning af 0,3 mEq/kg magnesiumklorid i en 5% druesukker/vand opløsning, efterfulgt af 24 timers infusion af en druesukker/vand/magnesiumklorid opløsning (0,08 mEq/kg pr. time). Placebo behandlingen var den samme med undtagelse af, at druesukker/vand opløsningen ikke indeholdt magnesiumklorid.

Antallet af PVCs (for tidlige hjertekammersammentrækninger) pr. time var 53% lavere i gruppen, der var blevet behandlet med magnesium, sammenlignet med placebo-gruppen; antallet af tilfælde med hurtig hjerterytme (ventrikulær tachycardi) var 69% lavere i magnesium-gruppen, og hos de patienter, der fik tachycardi-anfald, var pulsen betydelig lavere under episoden end i placebo-gruppen (143 slag/minut sammenlignet med 179 slag/minut).

Forskerne anbefaler, at en større undersøgelse bliver iværksat for at finde ud af, om indtagelse af magnesium har en lignende virkning.

Sueta, Carla A., et al.: Effect of acute magnesium administration on the frequency of ventricular arrhythmia in patients with heart failure. Circulation, Vol. 89, No. 2, February 1994.

Health News 2000.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012