Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræft-råd

Hvert år får 27.000 stillet diagnosen cancer/kræft. I den situation har man brug for svar på en hel masse spørgsmål, og det får man i en ny pjece fra det uafhængige forskernet, Dansk Institut For Folkesundhed (DIFF). Pjecens pointe er, at man kan kombinere både den etablerede og den alternative behandling:

1. Diagnosen
 
At få stillet diagnosen kræft er et chok, og chokkets styrke afhænger blandt andet af, hvordan beskeden bliver givet. Husk at informationen fortæller mere om behandlerens faglige kunnen end om din fremtid.

2. Information til pårørende
 
Det kan være en stor hjælp at få akut psykologisk hjælp, så man får hold på sin nye situation, inden man skal fortælle sin familie om kræftsygdommen. De allernærmeste har krav på at dele din viden.

3. Hospitalsbehandling
 
Lav en huskeliste forud for samtalen med lægen. Få eventuelt en anden læges vurdering af den første læges råd. Tag en god ven med til mødet med lægen, så har man en at tale med bagefter.

4. Alternativ behandling
 
Lav en checkliste over ting, du vil have behandlerens svar på. Alternative behandlere kan være supergode, og de kan være rigtigt dårlige. Det betyder, at man skal huske sin kritiske sans, men det betyder ikke, at man skal lade sig afskrække. Alternativ behandling kan bruges til at styrke patienten psykisk.  For eksempel gennem healing, terapeutiske samtaler og selvhjælpsgrupper.
Alternativ behandling kan også rette sig mod kroppen.  Det kan være yoga, iltbehandling, elektromagnetisk behandling, zoneterapi og akupunktur. Alternativ behandling kan være ernæringsterapier. Forskerne er enige om, at sund mad er vigtig for forebyggelse og for helbredelse. Alternativ behandling kan endelig også være at styrke immunforsvaret  med plantemedicin.

5. Under behandlingen
Koncentrer dig om ting, der gør dig glad. Løs de problemer, der kan løses, og arkiver de andre til senere. Giv dig selv 1. prioritet og lyt til din krop.

6. Virker behandlingen?
 
På et tidspunkt er man færdigbehandlet. Selv om man ikke er erklæret rask, skal man ikke give op. Der er stadig gode muligheder for at styrke sin krop. Og det kan jo være, der sker mirakler.
Er man helbredt er der også god grund til fortsat at behandle sin krop godt.

7. Tvivl, tro og håb
 
Du kan komme ud for behandlere og forskere, der rokker ved din tro og dit håb. Det er de professionelles lod at rejse kvalificeret tvivl, men lad ikke deres usikkerhed smitte af på dig. Stol på din overlevelsesevne.

Kilde: Livsstrategi for kræftpatienter. Dansk Institut For Folkesundhed
 

Health News 2000