Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Færre kalorier - eneste effektive slankemetode

Stofskifteforstyrrelser er efter hidtil opnåede erfaringer ikke årsag til fedme. Alt taler stadig for den gamle påstand, at overvægt skyldes uoverensstemmelse mellem kalorieindtagelse og kalorieforbrug, mener prof. Rudolf Luft. At så mange mennesker i dagens vesterlandske samfund indtager for mange kalorier og derved bliver overvægtige har i væsentlig grad psykiske årsager. Dette forklares ved at henvise til de anstrengelser, det kræver for en overvægtig at skulle reducere kalorieindtagelsen gennem længere tid.
Et faktum af betydning i den sammenhæng er den nye iagttagelse, at der ved vægtforøgelse dannes flere fedtceller i fedtvævene. Efter afslutning af en slankekur går antallet af opståede fedtceller ikke tilbage til det oprindelige antal, men forbliver uændret på det unaturligt høje niveau. Den, som én gang har taget betydeligt på, har derfor fremtidig besvær med at tabe sig. Et én gang øget antal fedtceller giver altså konstant slankebesvær og øget tilbøjelighed for fedme.

Behandlingen af fedme består i kaloriereduktion i så lang tid, at "normalvægt" opnås. Tilførsel af appetitnedsættende midler, skjoldbruskkirtelpræparater osv. savner berettigelse i denne sammenhæng, siger prof. Luft.

Senere undersøgelser af personer, som blev behandlet for overvægt, viste, at det store flertal ikke gik nævneværdigt ned i vægt, og at de, som gjorde, i løbet af kort tid atter nåede op på udgangsvægten. Grunden til de dårlige resultater var, at man ikke kunne eliminere den psykologiske baggrund for overkonsumeringen. Kun de, som gennem en længere tid kunne følge de kostordinationer, som blev givet, lykkedes det at reducere kropsvægten i betydelig grad og at kunne holde den nede.