Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sunde næringsmidler

20 meget sunde vegetabilske og lactovegetabilske næringsmidler - naturligvis mest sunde som økologiske produkter!

1.Æbler - indeholder ekstremt mange vitaminer (A, C, E) og pektiner. Disse sukkermolekyler binder giftstoffer til sig og renser organismen. Tip: Drik "plumret" æblesaft. I klar æblemost er de supersunde pektiner filtreret fra.

2.Appelsiner - er som alle citrusfrugter rige på C-vitaminer, magnesium, jern. Nobelpristageren Albert Szent-Györgyi fandt ud af, at de bedste stoffer findes i det hvide kød under skallen (kræftbeskyttelse). Skal ubetinget spises med!

3.Hvidløg
 - virker takket være sine stærkt svovlholdige olier og naturlige hormoner kimdræbende, afgiftende og forhindrer blodsammenklumpninger i karrene. I øvrigt indeholder de selen, et anti-kræftstof.

4.Fuldkornsbrød - Eksperter taler om "hjerneføde" (brainfood), fordi fuldværdigt korn er rigt på B-vitaminer og folsyre. Vitamin B6 holder korttidshukommelsen i form, mens folsyre har en stærk indflydelse på søvn og koncentrationsevne.

5.Pærer
 - styrker med deres høje indhold af kalium, magnesium, mangan, jod og garvesyre nyrerne, sænker forhøjet blodtryk og fremmer tarmperistaltikken.

6.Kiwi - beskytter mod kræft med sit store indhold af vitamin C og såkaldt kaffesyre. De forhindrer påviseligt, at der danner sig det kræftudløsende nitrosamin i maven. Specielle enzymer hjælper kroppen med fordøjelsen.

7.Paprika
 - jo stærkere, jo mere capsaicin er der i. Dette aromastof modvirker sygdomsfremkaldere i mave og tarm. Dertil leverer paprika en betydelig mængde immunstyrkende C-vitamin (mest vitaminrig er den røde paprika).

8.Majs - for nylig har man fundet ud af, at de gule plantefarvestoffer (carotinoiderne) bekæmper frie radikaler - det er skadelige stoffer i kroppen, som kan udløse kræft. Desuden virker majs meget positivt på fordøjelsen.

9.Broccoli
 - regnes for et våben imod kræft, fordi den indeholder så mange sekundære plantestoffer. De forhindrer, at kroppens celler degenererer eller bliver beskadiget. Et andet plus: Meget folsyre (vigtigt for gravide).

10.Tomater - selv om de indeholder få vitaminer, er de supersunde. Deres plus: Det røde farvestof lycopin. Det gør kroppen immun over for kræftceller. Tip: Kroppen udnytter saft eller ketchup bedre end de rå frugter.

11.Ost
 - styrker knogler og nerver takket være det store indhold af calcium og vitamin A og D. Tip: Spis oftere gedeost, af alle mælkeprodukter indeholder den mest linolsyre, der omdanner fedt til muskler.

12.Bananer - kalium i bananer beroliger et stressplaget hjerte. Nye undersøgelser viser, at kaliumrig kost beskytter mod hjerteinfarkt. Og: én banan dækker dagsbehovet for vitamin B6, der styrker svage nerver.

13.Yoghurt
 - bedst er typerne af den nyeste generation: probiotisk med specielle mælkesyrebakterier. De kommer længst ind i tarmen og hjælper med at beskytte mod kimdannelse. I øvrigt styrker calcium knoglerne.

14.Grønne bønner - betragtes af forskerne som balsam for nerverne. Det skyldes først og fremmest det høje indhold af magnesium. For kort tid siden opdagede man, at bønner også indeholder pektinlignende stoffer, som kan sænke kolesterolspejlet.

15.Meloner
 - består for 95% vedkommende af vand, der virker urindrivende, renser nyrerne og derfor er ideelle for reumatikere og gigtramte. Nogle sorter, f.eks. cantaloup-meloner, er hertil rige på betacarotin og jern.

16.Flax olie - i olieform eller kapsler, indeholder de livsvigtige omega 3, -6 og -9 fedtsyrer, vegetabilske fedtsyrer, som skal tilføres daglig for at få optimal sundhed.

17.Radiser
 - blot en håndfuld radiser dækker dagsbehovet for vitamin C. Forskerne fremhæver også sennepsoliens og bitterstoffernes helende virkning. De regenerer slimhinderne og er hostelindrende.

18.Gulerødder - er rige på betacarotin, en forløber for vitamin A. Øjet har brug for dette stof for at danne synspurpur - et stof, der omdanner lyspåvirkning til nervepåvirkning. Og det stimulerer nydannelsen af hudceller (rynkebeskyttelse).

19.Kartofler
 - er den ideelle ernæring ved hjerte- og nyresygdomme, fordi de indeholder ekstremt meget kalium (vanddrivende). Deres fiberstoffer fremmer fordøjelsen og holder tarmen sund. Fluor beskytter tænderne mod karies.

20.Jordbær - man ved i dag, at de modne bær har mindst 300 sunde indholdsstoffer. De vigtigste er flavoner (kræftbeskyttelsesfunktion), salicylsyre (immunstyrkende), pektiner (tarmbeskyttende). 

Husk, at din basiskost skal gøre dig sund og give overskud til hverdagen - hvis ikke så prøv at spise flere basisnæringsmidler, eller supplér med den meget omfangsrige vegetabilske kostforsikring BLADGRØNT tablet med vitaminer, mineraler og energiurter! 

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012