Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitamin E er effektivt mod frie radikaler

Vitamin E er et af kroppens mest effektive forsvarsmidler imod skader fra frie radikaler ifølge medicinske eksperter i USA.

Dr. Sheldon Margen, professor ved University of California, Berkeley: "Celleskader på grund af frie radikaler er blevet sat i forbindelse med forskellige former for cancer, hjerte/kredsløbssygdomme, for tidlig aldring, grå stær og artritis".

Frie radikaler er molekyler, der kan skade kroppen og medvirke til udvikling af artritis, hjertesygdomme, sukkersyge og hjerneskader.

Vitamin E's primære funktion er at fungere som en antioxidant. Forskerne siger, at naturligt vitamin E bør foretrækkes frem for syntetisk. Det har nemlig vist sig, at naturligt vitamin E optages langt bedre end syntetisk, idet dobbelt så meget ender i blodstrømmen.
Igangværende forskning undersøger vitamin E's evne til at styrke immunforsvaret, lindre natlige læggekramper og beskytte mennesker med høje blodfedtværdier. Især synes evnen til at beskytte mod hjertekarsygdomme lovende.

En undersøgelse af gnavere foretaget i samarbejde mellem University of Kentucky og University of Ottowa i Canada konkluderede, at vitamin E regulerer produktionen af hydrogen peroxid i mitochondria, der er membraner lokaliseret nær kernen i de celler, der er ansvarlige for energiproduktionen. For meget hydrogen peroxid, et potentielt farligt frit radikal, kan være en af de første indikationer på vævsskade, der hidrører fra mangel på vitamin E.
Forskerne mener, at vitamin E i dette tilfælde kan regulere energien i cellerne og forhindre eller forhale udviklingen af degenerative sygdomme.

Vitamin C blev undersøgt af tyske og russiske forskere og fokuserede på problemet om en for høj produktion af frie radikaler, når kroppen omdanner nitrater, der bruges i behandlingen af forskellige hjertekarsygdomme.

Når voksne kaniner blev behandlet med vitamin C, blev antallet af konstaterbare frie radikaler mærkbart reduceret.

Canadisk undersøgelse: Free Radical Biology & Medicine (Vol. 27, Nos. 5/6)
Russisk undersøgelse: Free Radical Biology & Medicine (Vol. 27, Nos. 1/2).

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012