Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingefær mod gigt

art-ingefaerrodIngefær (Zingiber Officinale) har hidtil været kendt som et krydderi. Nu har videnskaben påvist, at ingefær også har vigtige medicinske egenskaber. 

Ingefærrod er et af de helt almindelige krydderier i Indien og andre tropiske lande i Asien og Afrika. Herhjemme har den i de senere år været brugt som et alternativt middel mod køresyge og søsyge. Ingefæren er nemlig i stand til at neutralisere de toksiske forbindelser, som opstår i mave og tarm, når kroppen i kortere eller længere tid udsættes for uvante bevægelser. 
I den østafrikanske folkemedicin har ingefær været brugt mod hovedpine, gigt, hoste og manglende mælkedannelse hos kvinder. 
Jyllands Posten kunne den 4. maj 1989 fortælle om to dansk-indiske forskere, dr. Krishna Srivastava og dr. Tariq Mustafa fra samfundsmedicinsk institut i Odense, som nu har dokumenteret, at ingefær faktisk har en meget reel virkning på forskellige former for gigt. 
Dr. Mustafa beretter om sin egen svigerfar i Canada, der nærmest var blevet invalideret af gigt i ankler og led. Han tog ingefær 3-4 måneder, efter at gigten var blevet konstateret, og det har han gjort siden. I dag er han symptomfri og har været det i 14 år. 

art-ingefaerHvorfor virker ingefær på gigt? Forskerne i Odense har vist, at ingefær hæmmer et enzym, der sætter gang i produktionen af prostaglandiner. Muligvis hæmmer ingefær også dannelsen af andre stoffer i organismen, som sammen med prostaglandinerne er skyld i mange former for gigt. Man mener, at denne dobbeltvirkning er forklaringen på, at gigtpatienter oplever en forbedring af deres tilstand. 
Men der findes over 200 kemiske forbindelser i ingefær, og deres effekt på den menneskelige organisme er endnu langtfra kortlagt. De to læger er af den opfattelse, at ingefær kan have andre positive medicinske anvendelsesmuligheder, bl.a. tyder foreløbige undersøgelser på, at den er i stand til at hæmme dannelsen af blodplader i arterierne. Dette vil være af stor betydning for den forebyggende behandling af åreforkalkning. 
Ingefær i form i kapsler er nem at indtage og dosere. 
De resultaterne fra Odense er meget opmuntrende og giver et nyt håb for gigtpatienter. Et ekstra stort plus er det, at ingefær i pulver, tabletter og kapsler - i modsætning til mange gængse præparater - er helt uden negative bivirkninger. Tværtimod synes de at kunne gavne organismen på flere forskellige måder. 

Læs også:
Reumatisme og gigt
Med Ægte Venustorn® til kamp mod reuma og ledegigt
Ægte Venustorn - i over 40 år danskernes hjælp mod gigt
Ægte Venustorn® - mere info
Chondro-Lenk mod slidgigtChondro-Lenk har et bredt virkespektrum
Chondro-Lenk - anvendelse i terapien
Naturen mod gigten…
To spændende præparater styrker immunforsvaret og bekæmper reuma og gigt
Hyben lindrer slidgigtsmerterHyben lindrer gigt, giver energi og bedre søvn

 

Referencer:
Shen CL, Hong KJ, Kim SW. Effects of ginger (Zingiber officinale Rose.) on decreasing the production of inflammatory mediators in sow osteoarthrotic cartilage explants. J Med Food. 2003;6(4):323-8.
Murakami A, Takahashi D, Kinoshita T, et al. Zerumbone, a Southeast Asian ginger sesquiterpene, markedly suppresses free radical generation, proinflammatory protein production, and cancer cell proliferation accompanied by apoptosis: the alpha, beta-unsaturated carbonyl group is a prerequisite. Carcinogenisis. 2002 May;23(5):795-802.
Altman RD, Marcussen KC. Effects of ginger on knee pain in patients with osteoarthritis. Arthritis Rheum 2001 Nov;44(ll):2531-8.
Thomson M, Al-Qattan KK, Al-Sawan SM Alnaqueeb MA, Khan I, Ali M. The use of ginger (Zingiber officinale Rose.) as a potential anti-inflammatory and antithrombotic agent. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2002 Dec;67(6)475-8.

Health News 2000/13

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012