Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturmidler er uskadelige

Sundhedsstyrelsen har valgt at tage skyklapper på, når det drejer sig om naturlægemidler.
End ikke afsløringer af, at danske fabrikanter sælger fortyndinger af blod, spyt, urin og pus fra bylder, kan få styrelsen op af stolen.

Den tidligere chef for Sundhedsstyrelsens lægemiddelafdeling, Jens Overø har sagt: "Vi kan ikke se, det skulle skade. Når det sælges i så store fortyndinger, og samtidig er steriliseret, er der ikke nogen helbredsmæssig risiko". På spørgsmålet om, hvorvidt Sundhedsstyrelsen har kontrolleret præparaterne, sagde han: "Nej, det har vi ikke. Og det agter vi heller ikke. Det er ikke vores opgave". 


Politikerne besluttede i 1975 at lave en undtagelse i lægemiddelloven, så man kunne sælge såkaldte homoøpatiske lægemidler.
Det er naturlægemidler, der er fortynder op til 1/100.000.000 gange, så de er uskadelige.
"Vi var godt nok bekymrede dengang, fordi vi mente, vi ville se en masse skadevirkninger af naturlægemidler, når de ikke længere skulle kontrolleres. Men vi har åbenbart ikke haft nogen grund til bekymring. Vi har kun set meget få skadevirkninger. Det eneste alvorlige, jeg kan huske, var et slankemiddel, folk kunne blive kvalt af. Det sad simpelthen fast i halsen".

"Hvor ved I fra, at naturlægemidlerne ikke skader?" "Vi har ikke fået nogen indberetninger om skader. I hvert fald kan de tælles på to hænder. Det er ikke noget at snakke om".
"Burde loven alligevel ikke tages op til revision. Folk aner jo ikke, om det de køber, virker?"
"Ikke ud fra sundhedsmæssige begrundelser. Hvis folk vil tage risikoen og købe noget, der måske ikke har nogen virkning, ja, hvad så? De kan vel lige så godt bruge penge på det som at leje en videofilm. Det er et politisk spørgsmål, om loven skal laves om. Det er nemlig snarere et spørgsmål om at blive fuppet eller ej. Det blander vi os ikke i."
"Men når et naturmiddel indeholder bakterier fra syge, kan det så ikke være farligt?"
"Så længe det er i de stærke fortyndinger, man sælger det i, har det ingen virkninger"
Så virker det vel helle ikke?"
"Nej, men det er ikke vores opgave at forbyde det, når politikerne har bestemt, at vi skal have den slags midler".

Fuldmægtig Karsten Jørgensen, Sundhedsstyrelsens lægemiddelafdeling, siger: "Hvis vi her i 1989 stillede krav til naturlægemidlerne om dokumentation for at de virker, ville markedet sikkert hurtigt blive ryddet. Men det er en politisk beslutning, om fabrikanterne skal bevise, at deres naturmedicin har nogen virkning. Det er ikke noget, vi blander os i, sålænge loven giver mulighed for, at de ikke skal bevise noget som helst, før de kan sælge deres midler. 

Health News 2000