Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturmedicin er et supplement til sundhedsvæsenet

En undersøgelse blandt patienter på Hørsholm sygehus viser, at 41% af de indlagte også anvendte det alternative behandlingssystem. Undersøgelsen er foretaget af lægerne Jørgen Dirach og Mette Kringelbach og offentliggjort i Ugeskrift for Læger.
Lægerne konkluderer, at naturmedicinen og den alternative behandling ikke bliver betragtet som et alternativ til det etablerede sygehusvæsen, men derimod som et supplement. Undersøgelsen afkræfter således, at patienter skulle søge alternative veje, fordi de skulle være utilfredse med sundhedsvæsenet. Af de 348 adspurgte angav kun 2 patienter utilfredshed med sundhedsvæsenet som årsag til kontakt med det alternative behandlingssystem. Den altovervejende grund synes at være ønsket om at forebygge sygdomme eller styrke helbredet. I de tilfælde hvor den alternative behandling anvendes som direkte sygdomsbehandling, drejer det sig som regel om hjælp til at lindre smerter.

Flest kvinder 
Det er tilsyneladende især kvinder, der anvender naturmedicin eller går til alternative behandlere. Undersøgelsen giver ikke nogen forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan, men anfører blot, at kvinder også hyppigere bruger sundhedsvæsenet end mænd.

Behandlere
 
50 af patienterne havde haft kontakt med alternative behandlere og halvdelen af dem brugte også det alternative system, mens undersøgelsen blev foretaget på Hørsholm sygehus. Det er mest almindeligt at gå til zoneterapeut, biopat/homøopat samt klog kone/mand. De fleste havde fået anbefalet den alternative behandler af familie eller bekendte - én enkelt dog af sin egen læge. Undersøgelsen viste, at man gennemsnitlig kom hos en behandler 6 gange, det højeste oplyste tal var 25. 2/3 oplyste, at de havde haft nytte af behandlingerne.

Naturmedicin
126 af patienterne havde anvendt naturmedicin. De mest udbredte midler er urter og urteudtræk, vitaminer, mineraler og sporstoffer. 60% havde fået anbefalet midlerne af familie eller bekendte, mens omkring 40% var blevet tilskyndet efter at have læst om dem i aviser og ugeblade. Den månedlige udgift er typisk under 100 kr. Ingen havde købt for mere end 500 kr. om måneden. Hele 75% mente, at de havde haft gavn eller effekt af de alternative midler.

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012