Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitamin E (naturlig) i stedet for apirin mod maveblødning og blodpropper

Aspirin har vist sig ved langtidsbehandling at øge risikoen for maveblødninger, også selv om man sænker dosis, skriver Reuters. Resultatet stammer fra undersøgelser foretaget af dr. Sheena Derry og dr.Yoon Loke fra Oxford University.

I en leder opfordrer British Medical Journal
læger og patienter til i stigende grad at veje fordele og ulemper ved brugen af aspirin som medicin til langtidsbehandling.

De dramatiske opdagelser om en af verdens mest omfattende dræbersygdomme blev fremsat af et hold forskere fra Cambridge University, hvor man har undersøgt 2.000 personer med hjerteproblemer.

Sammen med deres almindelige medicin fik halvdelen af de 2.000 patienter i en 18 måneders undersøgelse E-vitamin. Den anden halvdel fik placebo tabletter.

Resultaterne var forbløffende. Antallet af hjerteanfald i E-vitamin gruppen var kun en fjerdedel af antallet i placebo gruppen. "E-vitamin reducerer risikoen for hjerteanfald med massive 75%" konkluderer de.
"Tilsyneladende er dette endnu mere fantastisk end aspirin" fortalte han på en pressekonference.

"De fleste mennesker i vores undersøgelse tog allerede aspirin. Den gennemsnitlige fordel ved at tage aspirin ligger i størrelsesordenen af en 25-30% reduktion".

Acetylsalicylsyre bruges i udstrakt grad for at forebygge eller behandle hjerte- og kredsløbssygdomme, især for at modvirke dannelsen af blodpropper. Baggrunden er, at stoffet modvirker den sammenklumpning af blodplader, der er første stadium i dannelsen af en blodprop. Men samtidig øges risikoen for blødning i bl.a. mave-tarmkanalen så meget, at omkring én ud af 100, der tager f.eks. hjertemagnyl, i løbet af en periode på 28 måneder vil få blødning fra mave-tarmkanalen.

For at forebygge et tilfælde af blodprop i hjertet skal 555 mennesker behandles med acetylsalicylsyre i et år. Her forekommer der 2-3 blødninger i mave og tarm for hver blodprop, der forebygges. Når det drejer sig om at forebygge nye blodpropper i hjernen, skal 106 behandles i ét år for at forebygge et nyt tilfælde af blodprop.

En tidligere undersøgelse har peget på, at et æble måske virker lige så godt. Andre naturlige og uskadelige forebyggelsestiltag er at spare på fedt og sukker, mere motion og en øget indtagelse af hvidløg. Fiber i kosten, lidt, men daglig koldpresset olivenolie, flaxolie i stedet for fiskeolie.

Ja-ja, vi ved godt, at det kan der ikke tjenes de store penge på!

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012