Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blodtryk - hvad der sætter det op og ned

Blodtrykket skal holdes nede
Forhøjet blodtryk er langt farligere end hidtil antaget. Og allerede ved et blodttryk på 120/80 bør man lægge sin livsstil om for at forebygge risikoen for hjerneblødning og blodpropper. Det er konklusionen i et nyt sæt anbefalinger fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, som med ét slag giver en stor del af den danske befolkning diagnosen: forhøjet blodtryk øger risikoen for hjerneblødning, blodprop i hjertet, hjertesvigt og nyresygdom. Jo højere blodtryk, jo højere risiko.

Kaffe og alkohol kan sætte blodtrykket i vejret. Men ifølge tidsskriftet Hypertension (1999; 33:647-52), kan mennesker der drikker kraftigt reducere deres blodtryk ved at sætte ned på deres alkoholforbrug. I samme undersøgelse faldt hjerterytmen med gennemsnitlig 7,9 slag pr. minut. Undersøgelsen var lavet af spanske forskere fra universitetet i Barcelona.
I en anden undersøgelse i Hypertension (653-57) bemærkede videnskabsfolk fra John Hopkins University i Baltimore, USA, at et stort kaffeforbrug (gennemsnitlig fem kopper daglig) i overraskende grad får blodsukkeret til at stige. Virkningen af kaffe er mest udtalt hos unge og folk, der allerede har et forhøjet blodtyk, samt hos rygere og personer med stress.
Der findes en let måde at sænke blodtrykker på. En undersøgelse i det amerikanske tidsskrift Journal of the American Geriatrics Society (1999; 47:277-84) rapporterer, at T'ai Chi, den populære slow motion gymnastik i Kina, sænker blodtrykket hos ældre ligesom aerobics, men uden at sætte hjerterytmen i vejret. 

Se også: Kalium, calcium, magnesium, C-vitamin og for højt blodtrykMagnesium-tilskud nedsætter blodtrykket, Vitamin C og for højt blodtryk, Frugt og grønt er godt for blodtrykket

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012