Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lakrids - AMARELLI i Syditalien - lakrids i mere end 250 år

Lakrids har været kendt af mennesket i over 35 århundreder. Det blev spist 1.500 år før Kristi fødsel og findes omtalt i den kinesiske urtebog: "Shennung ts'ao King" og i Hippokrates' videnskabelige bøger. I dag dyrkes og nydes det i mange lande, herunder Italien, Spanien, Tyrkiet, Iran og Mongoliet.

AMARELLI er et af de førende italienske firmaer på dette område, og på sin ejendom i Rossano, Calabrien i Syditalien, har Amarelli-familien forarbejdet rødderne af lakridsplanten, Glycyrrhiza glabra, i næsten 250 år og produceret og eksporteret rene lakridsprodukter af den fineste kvalitet.

I 2004 blev AMARELLI hædret ved, at det italienske postvæsen i serien om den italienske kunst- og kulturarv udsendte et frimærke tilegnet "Lakridsmuseet Giorgio Amarelli".

På frimærket er afbildet det palads fra 1400-tallet, som huser museet. Forrest til venstre ses desuden en morter med pistel, tidligere et almindeligt brugt redskab i lakridsfremstillingen, til højre en beholder indeholdende lakridsrødder og med familien AMARELLI's våbenskjold. Værdi: 0,45 euro.

Glycyrrhiza glabra er en bælgplante, og dens rødder inderholder en sød saft med en karakteristisk smag, som udnyttes til kommercielle og medicinske formål. I denne forbindelse er de nyttige egenskaber: den er venlig for fordøjelsessystemet, har en afførende virkning og fremmer fordøjelsen, er velgørende for åndedrætsorganerne, lindrer øm hals og virker slimløsende.

Hovedbestanddelen i lakrids er glycyrrhizin, et glykosid, og det er denne substans, der giver lakrids dets naturlige sødme. AMARELLI's rene lakridsprodukter er lavet næsten udelukkende af planter, der vokser vildt langs Calabriens kyster. Her skaber jordbund, klima og den særlige variant af planten et højt indhold af glycyrrhizin. Det usædvanligt søde produkt, lavet af ren lakridssaft efter metoder, der har stået deres prøve i næsten 250 år, er delikat og aromatisk og indeholder ingen tilsætningsstoffer eller ekstra sødemidler.

AMARELLI's rene lakrids er et uforfalsket produkt, højt værdsat i mange lande og flere gange præmieret. En nylig modernisering af fabriksanlægget og en følgende udvidelse af produktionen gør det nu muligt at udstrække eksporten til flere markeder.

AMARELLI's lakrids kun købes i helsebranchens specialforretninger, der ønsker at føre det sundeste og bedste.

Health News 2001