Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingefær - dansk-indisk forskning

Ingefærs medicinske og sundhedsmæssige egenskaber blev genopdaget i 1987 i Danmark.

I juni 1987 skrev Jyllands-Posten om den dansk-indiske forsker Srivastavas undersøgelser af ingefær, og det medførte en strøm af henvendelser fra folk, som ville prøve ingefær mod deres gigt. På den måde fik han og kollegaen Tariq Mustafa samlet et forsøgspanel, som brugte ingefær, mens de selv gik i gang med at finde ud af, hvorfor og hvordan ingefær virker.

De har nu vist, at ingefær hæmmer et enzym, som sætter gang i produktionen af prostaglandiner. Muligvis hæmmer ingefær også dannelse af nogle andre stoffer i kroppen, som sammen med prostaglandiner er skyld i mange former for gigt.

Hvor meget ingefær skal man tage for at det hjælper på gigten? Hvis man bruger ingefærpulver, kan man starte med et halvt gram om dagen, indtil man har vænnet sig til det, og derefter gå op til f.eks. et halvt gram 3 gange om dagen, eller 1-2 kapsler 3 gange daglig.

Ingefær kan bruges både i supper, vegetariske retter og kødretter, samt i saucer eller drysset på f.eks. ymer eller yoghurt. Mennesker der ikke tåler den stærke smag eller har sart mave kan i stedet bruge bioingefær kapsler (385 mg), der købes hos matas og i helsekostforretninger til små penge.

Srivastavas og Mustafas videnskabelige undersøgelser af ingefær har vakt betydelig opsigt. Srivastava har tidligere på en lægekongres i Monte Carlo redegjort for sin forskning og på en anden kongres i Japan talt om ingefærs indflydelse på blodet. Det har nemlig vist sig, at ingefær også hæmmer et stof, som fremmer dannelsen af blodpropper.

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012