Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Voksende tillid til medicin fra Skaberens natur - siden 1556

art-einsteinHenrik Smids lægebog med tilhørende urte- og syltebog udkom 1556. Næsten 100 år senere ønskede Kong Christiansen 4., at den jævne borger, som ikke altid havde råd til at søge læge, skulle have viden om urterne og deres lægende og sundhedsmæssige egenskaber.

Dette blev meddelt lægerne ved Københavns Universitet i et brev, der sluttede med ordene: "Heri efterkommer I Vor nådigste vilje og befaling og gør det, der kristeligt er og til Guds ære, det ganske land og dets indbyggere til bedste og fremgang. Dermed sker Vor vilje, som er befalet af Gud".

Skrevet på Vort Slot Frederiksborg, den 25. juli anno 1645.

Dette brev fra Christian 4. til lægerne gav anledning til Simon Paullis FLORA DANICA eller DANSK URTEBOG , som så dagens lys i 1648, dette for samtiden digre værk, i hvilket "ikke alene urternes historiske beskrivelse, kræfter og virkninger er inddraget med de sirligste figurer, men hvor også gavnlige lægemidler for alle sygdomme er noteret kort og klart, således at det både er en urtebog og en lægebog".

Trods store anstrengelser for at skifte det naturlige ud med det syntetiske, tilbede mennesker i stedet for Gud, lykkedes det omkring 1965 en gruppe mennesker, uanset stor modstand fra Lægemiddelstyrelsen og Levnedsmiddelstyrelsen, i stigende grad at fokuserede på billige, ufarlige og forebyggende midler i form af urter, naturmidler og lægemidler.

Nu i år 2001 er de fleste mennesker overbeviste om, at hvis Danmark ikke havde haft den store skov af alternative behandlere, samt specialforretninger med helsekost og naturmedicin spredt ud over det ganske land, havde de danske sygestatistikker set endnu værre ud.

"Se helt dybt i naturen, så forstår du alt bedre". Albert Einstein 1951.

Kilde: Sundhedskost - PMC 23.04.2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012