Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Boragoolie og blodtryk

I USA har hver tredje indbygger for højt blodtryk, hvad der svarer til 60 mio. voksne. Samtidig er det den tredje vigtigste årsag til hjertesygdomme. Som følge heraf foregår der en enorm forskning i årsagerne til forhøjet blodtryk, også kaldet hypertension.

Nye forsøg har vist, at en bestemt type olie, boragoolie, sænker det systoliske blodtryk hos rotter. Det systoliske blodtryk er det tryk, der udøves mod arterievæggene, når hjertet trækker sig sammen. Det diastoliske tryk, er trykket under hjertets afslapning.

Man mener, at boragoolie nedsætter det systoliske blodtryk gennem en særlig fedtsyre, gammalinolensyre (GLA), der udgør ca. 25% af fedtsyrerne i borago. En beskrivelse af, hvordan fedtsyrerne påvirker blodtrykket, er meget teknisk, så det er nok at sige, at bestemte fedtsyrer, som GLA, fremmer syntesen af de "gode" prostaglandiner.

Hvad er prostaglandiner? Det er hormonlignendesubstanser, der ikke blot produceres af bogstaveligt talt hver celle i kroppen, men som også regulerer funktionerne hos de celler, der producerer dem. Hvis der produceres flere dårlige end gode prostaglandiner, fungerer kroppen ikke så godt, som den kunne. En hævelse af blodtrykket er blot en af de mange usunde forandringer, der kan indtræffe, når der er en ubalance i prostaglandinsyntesen. Produceres der omvendt flere "gode" prostaglandiner, begynder der at optræde positive virkninger overalt i kroppen. En af de vigtigste kan være nedsættelsen af blodtrykket.

Så hvis du derfor har forhøjet blodtryk, er det en god ide at sørge for at få et tilskud af boragoolie.

Ref.: 
Seidelin KN et al.: N-3 fatty acids in adipose tissue and coronary artery disease are inversely related. AmJClinNutr 1992.

Engler MM et al.: Effects of dietary borage oil rich in gamma-linolenic acid on blood pressure and vascular reactivity, Nutr. Research 1992.

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012