Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Perikon - den grønne lykkepille

art-perikonI det anerkendte britiske tidsskrift British Medical Journal (2000) omtales endnu en undersøgelse, som har vist, at prikbladet perikum - Hypericum perforatum - har en lige så god virkning på let til moderat depression som de klassiske lægemidler mod depression, men uden at have de samme bivirkninger.

Undersøgelsen omfattede 324 patienter og blev lavet af forskere fra universitetet i Giessen i Tyskland. Deltagerne, der led af mild til moderat depression, blev tilfældigt fordelt til enten at modtage behandling med prikbladet perikum eller fuld dosis af det antidepressive lægemiddel Imipramin. Behandlingsforløbet var seks uger, og resultaterne blev bedømt ved hjælp af Hamiltons depressionsskala og klinisk vurderet.

Begge midler viste god virkning, og der var ingen forskel mellem dem med hensyn til bedringen af depressionen. Undersøgelsen tyder dog på, at perikum har en bedre virkning på angst og legemlige symptomer i forbindelse med depression. Der var klart færre bivirkninger i gruppen, der fik prikbladet perikum. Hertil kom, at kun fire trak sig ud af undersøgelsen af denne grund, imod 26 Imipramin-gruppen.

Undersøgelsen er den største kontrollerede undersøgelse af prikbladet perikums virkning på depression. Dens konklusion er, at denne naturmedicin bør overvejes til behandling af mild til moderat depression, især i almen praksis.

Prikbladet perikum har virkning på en række andre ting end depression. Det kan således forbedre immunforsvaret, er et naturligt antibiotikum og fremmer sårheling. Det er også et udmærket alternativ til sovemidler. Der findes mere information i bogen "Hyperikum -den grønne lykkepille", af Jonathan Zuess.

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012