Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Helsekost, kosttilskud og naturmedicin er positivt for samfundet

Af Peer Christiansen, Sundhedskost Fr. Allé 49-51, 8000 Århus C.

I årevis har landets dagblade jaget mennesker ind i sundhedkostforretninger , fordi man til stadighed har bragt afsløringer om svigt og ulykker, påført mennesker af vores sundhedsvæsen og af forurenet føde, vand og luft.

Flere og flere har set logikken i økologiske fødemidler og naturlig plantemedicin, selv om initiativer i denne retning i 70'erne og 80'erne blev betragtet af det etablerede system som rent kætteri og overtro. 

Alligevel har stadig flere valgt at lade være med at løbe spidsrod imellem supermarkedernes tilbud af fødevarer med salmonella, listeria, campylobakter, vandbindingsfosfater og farvestoffer. Og fisk med tungmetaller og sprøjtegifte som dibenzo-p-dioxiner, dibenzofuraner, PcB og DDT, kendte for at ødelægge immunforsvaret og virke kræftfremkaldende. 

Disse forretninger har i årevis kun tilbudt mælk og mejeriprodukter fra malkekvæg, der fik kunstgødet foder, sprøjtet og stråforkortet, iblandet ådselsmateriale fra destruktionsfabrikkerne Kronjyden og Blåkilde trods det, at man aldrig i den fri natur har set en ko æde kød. 

I den videnskabelige forædlings navn har man i årtier fjernet klid og kim fra brødet, sænket tørstofværdierne i føden, samtidig med at man - godt hjulpet af forførende avisreklamer - har fået gennemsnitsdanskeren til at spise 80 kilo kød, drikke 70 liter sodavand og sætte for 2,2 milliarder slik, popkorn, franske kartofler og anden junk food til livs hvert år. 

Ikke noget at sige til, at danskerne bruger for over 200 millioner kroner på afføringsmidler. 

Mange mennesker vildledes af supermarkeders og bilka'ers kemikalieforurenede reklamer, der smides ud til befolkningen i kæmpeoplag (jeg får ca. 12-20 hver uge) med det formål at nå nye omsætningshøjder for alkohol (uden advarselsmærkning) og tobak, der ligefrem mærkes med at være kræftfremkaldende. 

Med hele denne slingrende og inkonsekvente sundhedspolitiske holdning, hvis man da overhovedet kan tale om en sådan, i de danske medier, der efter min mening ikke går efter bolden, undrer det mig og andre, at man på visse redaktioner er bekymret over, at syge og trætte mennesker, der mere eller mindre er opgivet af det etablerede behandlingssystem, er parat til at prøve alt, når blot det kan give dem en bedre helse. Men er der noget at sige til, at folk hellere vil leve med et håb om at få det bedre, end at få fortalt af alle de kloge autoritære hoveder, der ikke kan hjælpe dem, at de bare skal lære at leve med deres problemer? 

Jeg er enig med medierne i, at sundhedsmyndighedernes afslappede holdning til plattenslageri og bevidst svindel er uacceptabel, og ødelægges menneskers sundhed af helsenedbrydende reklamer (f.eks. om tobak og alkohol) skal det have konsekvenser for producenten og de medier, som bringer dem mod god betaling. Det er værd at erindre om, at alkoholmisbrug ifølge overlæge Finn Hardt i 1992 kostede samfundet ca. 30 mill. kr. 

Hvorfor forlanger kritiske røster f.eks. statsindgreb og statskontrol over for det frie forbrugsvalg netop på dette område - naturmidler, økologisk kost og naturmedicin, der er velkendt uskadelige, mens de voksende problemer med forurening, junk food, fedme, sygehusforfald, alkohol, tobak, tilsætningsstoffer mm. underprioriteres trods skadelige konsekvenser for folkesundheden? Hvorfor ikke statsindgreb og statskontrol over for salget af alle de mange varegrupper - nogle er nævnt ovenfor - som vitterligt er sundhedsskadelige?

Kilde: Alternativ Magasinet 1996.

Kilde: Sundhedskost Info Update 2001