Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kriminel af levnedsmidler

Fra zapper til ungdomskriminel - sådan behøver det ikke gå. Men hos mange hyperaktive børn synes denne karriere at være forudprogrammeret. Impulskriminalitet, narkomisbrug og afhængighed af alkohol og nikotin er typisk for unge med ADHD, en adfærdsforstyrrelse, der står for "Attention Deficit Hyperactivity Disorder". Ofte lider børnene af autoimmunsygdomme, depressioner, allergier og næringsmiddel-intolerance.
Hvorvidt optagelsen af bestemte levnedsmidler bidrager til "kriminel energi" hos hyperaktive unge, er blevet undersøgt af britiske forskere. Deltagerne: ni hyperaktive børn og unge fra Shipley/England i alderen fra 7 til 16 år, hvis strafferegistre tilsammen opviste i alt 67 forbrydelser til en "værdi" af 100.000 pund.

Først blev de unge undersøgt med ALCAT-cytotest med henblik på næringsmiddel-intolerance og efterfølgende sat på forskellige diæter. I den kliniske undersøgelse bekræftedes mistanken for to tredjedel af de mistænkte levnedsmidler. Chokolade, kartoffelchips, sukker, hvede, tørrede abrikoser, mælk, ris og chips var blandt de vigtigste.
Allerede efter seks måneders diæt havde adfærd, sundhedstilstand og skolepræstationer forbedret sig hos 7 af de 9 deltagere. Ingen af disse børn begik inden for et halvt år en ny kriminel handling. To af de 9 deltagere overholdt ikke diætplanen og udviklede ny kriminel energi. To andre blev inden for de følgende 12 måneder strafskyldige, dog med tydeligt lavere voldspotentiale end tidligere: fem af de 9 børn har ikke fået tilbagefald og bliver af deres forældre eller pædagoger bedømt som mere omgængelige.

Endnu en positiv virkning: en moder har ladet hele familien følge diætplanen for sit hyperaktive barn - og nu er også faderen, der har lidt af panikagtige anfald, blevet roligere.

Kommentar: denne undersøgelse bekræfter tidligere undersøgelser, hvor hyperaktive børns adfærd bedredes med en oligoallergendiæt hhv. en desensibilisering (Lancet 1992/339/s. 1150-3). Allergiske reaktioner og intolerance ytrer sig ifølge forskerne ikke kun som udslet eller høfeber, de kan også være kendetegnet af en neurologisk symptomatik.
 

Der er penge i at ødelægge menneskers sundhed også i 2004:
Og for at det ikke skal være løgn, så rider producenterne på en bølge. Siden 1997 er det samlede salg af tyggegummi, plastre, inhalatorer og tabletter næsten tredoblet, viser tal fra Lægemiddelstyrelsen.

I 2004 blev der langet nikotinprodukter over disken for 229,6 millioner kroner til desperate danskere, der vil ud af rygehelvedet.

Så meget tjenes der på nikotinprodukterne:
De 229 millioner kr., danskerne i 2004 brugte på nikotinprodukter, fordeler sig således:

  • Overskud til producenter og aktionærer: 70 mio kr.
  • Staten får i moms: 45,9 mio. kr.
  • Apotekerne og supermarkederne: ca. 65 mio. kr.

Health News 1998

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012