Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vi behøver vitaminer

Tungmetaller bør bekæmpes i bl.a. tandfyldninger 

I Ingeniøren nr. 41 oplyste Camilla Hebo Buus om øget behov for antioxidanter og sporstoffer mod de store dræbere åreforkalkning og kræft, især E- og C-vitamin, caroten og selen, og hun efterlyste forskning hos os. De frie radikaler var fint beskrevet. Som nævnt er der meget at hente i udlandets resultater angående helbredelse og aktive naturstoffer. Vi kan starte med det, som vi får gratis og hjælpe de syge, inden de dør i de 5-10 år, til parallel forskning bliver færdig.
De frie radikalers ravage er imidlertid langt mere omfattende, idet de fleste hjernesygdomme og aldringen beror iflg. videnskaben på dem. Disse aggressive stoffer standses ganske vist af antioxidanter, men de accelereres enormt af tungrnetaller og ødelægger i flæng det, de støder på.

Belastet generation
Ingen generation har fået så mange tungmetalgifte som vor. Bly i benzin og især kviksølv, Hg, fra fyldninger er de vigtigste. Dyreforsøg med radioaktivt Hg viser ubestrideligt, at Hg vandrer ud i kroppen. Det sidder aldeles ikke fast, som hævdet officielt, men lækker 24 timer i døgnet, hele livet. Vi får fire til seks gange mere fra fyldningerne end fra føde og miljø (WHO, 1991).
Ud over at tungmetaller 1) får de frie radikaler til at løbe grassat, 2) bindes de stærkt til vigtige svovlholdige enzymer, andre proteiner og vigtige forsvarsstoffer og ødelægger dem. 3) Immunforsvaret beskadiges. 4) Metallisk Hg og det dannede methyl-Hg, 100 gange mere giftigt, er fedtopløselige og passerer let den ellers beskyttende blod/hjernebarriere. Det lagres i dens fedtvæv, det øvrige centralnervesystem, hypofyse, skjoldbrusk- og bugspytkirtler, lunger, lever, nyrer, ovarier og testikler. (Dokumentation, Halm L. J. et al. 1989. Dental »silver« tooth fillings: A source of mercury exposure revealed by whole body image scan and tissue analysis).
Lipidkemien siger, at kun et par mg i en slank, voksen person er nok til at sætte angrebet godt i gang.

Kemi i kroppen
Den »oxidative stress« af hjernen, dens 60 pct. lipider og det øvrige centrale nervesystem forstyrrer styringen. Den svarer igen med karakteristiske symptomer, bl.a. depression, angst, irritabilitet, koncentrations- og synsbesvær, beskadiget immunforsvar med hyppige bihulebetændelser og andre infektioner, rysten, kolde hænder og fødder, stor træthed og søvnløshed.
Kemiens naturlove gælder selvfølgelig uindskrænket i vor krop. 1) Hg deponeres, 2) det medfører de frie radikalers ravage, og 3) hjernesygdomme beror iflg. videnskaben på dem. Nogle siger teori. Det er det ikke. Det er konsekvensen af naturlovene.
Fri-radikal-sydomme er bl.a. de invaliderende: Parkinsons, Alzheimers og reumatiske sygdomme, dissemineret sclerose, fibromyalgi, epilepsi, migræne, nogle allergier, astma og psoriasis. Og de dræbende: Kræft og åreforkalkning. Blandt alle sygdomsårsagerne spiller de rabiate tungmetalskabte frie radikaler en betydelig rolle.
Alle disse symptomers og sygdommes fremadskriden modvirkes, af antioxidanter og sporstoffer, især, selen. også aldringen, både den biologiske og den giftbetingede. Det er mere rationelt også at fjerne årsagen: Stop al brug af kviksølv i tandplejen og i vacciner - selv om Lægenmiddelstyrelsen har godkendt dem. Og saner folks amalgam - på den rigtige måde. Nok er det dyrt, men de udeblevne sygdomme sparer samfundet tifold - hvert år. Og glem ikke de syge og de pårørende.
Hold op med at forgifte os og oplys befolkningen om antioxidanter.Vi behøver dem.

Kilde: Af Poul Møller, civilingeniør, Århus.

Health News 2001