Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hospitaler og infektioner

Hvert år får 100.000 patienter infektioner på danske hospitaler

Det kræver et godt helbred at ligge på hospitalet. Hvert år er der hundred af tusinder der oplever fejlbehandling, svigt, infektioner og underernæring.
Fejl og sjusk, dårlig og utilstrækkelig kost, elendig hygiejne og forkert medicin er skyld i, at patienter dør, og tusinder bliver endnu mere syge, end da de blev indlagt.
De lægestuderende får at vide, at infektioner alene på sygehusenes kirurgiske afdelinger betyder op mod 300.000 ekstra sengedage om året. Ca. 100.000 danskere bliver hvert år inficeret på hospitalerne, og et ukendt antal dør.
Men der følges ikke op på fejlene. Tværtimod er rengøringen på hospitalerne blevet skåret kraftigt ned, og beskidte sonder og katedre giver patienterne infektioner.
En anden fare er sult og underernæring: ikke mindre end 30% af patienterne på danske sygehuse er underernærede. Underernærede patienter koster sygehusvæsenet 2 mia. kr. årligt.
I Danmark er der ikke tradition eller kultur for, at sygeplejersker og læger følger nok op på fejlene, så de ikke gentages. Derfor er der 5.000, der årligt dør på grund af utilsigtede fejl, uheld og svigt på sygehusene, og 37.000 bliver syge af samme årsag ifølge en international undersøgelse.
Sygeplejeskestuderende Hanne Højland Jensen har netop lagt sidste hånd på en projektopgave om patienternes dårlige ernæringstilstand.
"Mange sygeplejersker er meget uvidende om ernæring. Der er selvfølgelig nogle, der interesserer sig for det, men det er ofte sådan, at når de to på afdelingen, som går ind for ernæring, har fri, så falder det hele til jorden", siger Hanne Højland Jensen, som har været i praktik på en ortopædisk-kirurgisk afdeling og en psykiatrisk afdeling.
"Jeg oplever, at mange sygeplejersker ikke interesserer sig for ernæring, for det har de diætisterne til. Men det er jo ikke dem, der putter maden i munden på folk. Patienterne sulter i sengene eller spiser noget helt forkert. Man kan behandle patienter nok så meget med fine maskiner, men hvis de ikke får den rigtige ernæring, så kan de dø af det. Ernæringen er blevet meget nedprioriteret, men man skal have de fineste maskiner til at måle og veje".

Health News 2000.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012