Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Diabetes: vitamin E kan forebygge karskader

Høje blodsukkerværdier er ingen bagateller, men bør ubetinget behandles med medicin. Det er desværre ikke særligt hyppigt tilfældet. Flere og flere lider af diabetes mellitus type 2, såkaldt gammelmands sukkersyge. Næsten halvdelen bliver ikke behandlet, fordi de simpelthen ikke ved, at de lider af sukkersyge. En manglende behandling af denne stofskiftesygdom forårsager nethindeforandringer, der kan udvikle sig til blindhed. Risikoen for at blive ramt af hjerteinfarkt eller et hjerteslag stiger med det 50-foldige.
Nu har amerikanske forskere konstateret, at en øget tilførsel af vitamin E muligvis kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde hos type 2-diabetikere. Hvis diabetikere igennem 3 måneder indtager 1.200 i. e. vitamin E, kan der ved hjælp af de hvide blodceller (monocytter) ske en begrænsning af betændelsestilstande. For første gang kunne det påvises, at vitamin E kan have en betændelsesmodvirkende effekt hos diabetikere. Hertil kommer, at sygelige karforandringer hos type 2-diabetikere hører med til de vigtigste dødsårsager. Disse påvirkes afgørende af plaques (aflejringer) på karvæggene. Fra tidligere undersøgelser ved man, at vitamin E bekæmper frie radikaler. Forskerne mener derfor, at et vitamin E-tilskud er en hensigtsmæssig forebyggende terapi hos sukkersyge.

Her ser man, hvordan myndighederne har svigtet sundhedsforebyggende tiltag ved at at tillade fjernelse af hvedekim fra mel og brød. Hvedekim er en af de mest vitamin E-holdige bestanddele i vores kost og kan i dag kun købes i helsekostforretninger.

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012