Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Læger, men ikke sygeplejersker sælger tobaksaktier

Diskussionerne om dobbeltmoral opstod, da det i januar 2000 kom frem, at Lægernes Pensionskasse havde aktieinvesteringer på knap 160 mio. kroner blandt andet i tobaksindustrien. I samme periode blev også sygeplejerskernes og jordemødrenes pensionskasser gået efter i sømmene, og her viste det sig, at sygeplejerskerne havde investeret 6,3 mio. kroner i tobaksaktier, og for jordemødrene drejede det sig om lidt over 120.000 kroner.
Lægerne gjorde kort proces og valgte på et repræsentantskabsmøde midt i maj, at tobaksaktierne skulle sælges. Men det er endnu ikke sket. Først på fredag vil der på et bestyrelsesmøde blive givet direkte ordre om salg.
"Siden beslutningen blev truffet, har vi holdt sommerferie. Men vi holder stadig fast i den, og inden årets udgang er aktierne solgt", siger bestyrelsesformand i Lægernes Pensionskasse, Steen E. Christensen.
Jordemødrene udtalte dengang, at også de var villige til at se nærmere på deres investeringspolitik, men siden har intet ændret sig.
"Vi har et ansvar over for vores medlemmer, og fordi vores aktier udgør en meget lille del af den samlede investering i PKA, ville vi tabe penge ved at gå solo", siger næstformand i Den Almindelige Danske Jordmoderforening, Randi Iversen.
Også sygeplejerskerne har deres investeringer samlet i pensionskassen PKA, der administrerer pensionsmilliarderne for i alt otte pensionskasser. Her oplyser investeringsdirektør, Troels Gunnargaard, at Pensionskassen for Sygeplejersker har valgt ikke at sælge tobaksaktierne ud fra det argument, at det handler om at få størst muligt afkast. Her får det gamle ordsprog fornyet aktualitet: - den enes død er den andens brød.

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012