Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Madinfektion

Der må gerne være campylobacter-bakterier i kyllingen - men ikke så mange som i dag. Fødevaremyndighederne lægger ud med ny strategi til bekæmpelse af den sygdomsfremkaldende bakterie.

Årsag til mere sygdom end salmonella
Campylobacter er i dag den største trussel mod vores fødevaresikkerhed.
Bakterien har for længst overhalet salmonella som den bakterie, der er årsag til flest sygdomstilfælde som følge af dårlig mad.
Sidste år blev 4.350 herhjemme registreret som syge på grund af campylobacter, men det reelle tal menes at være op til 25 gange højere.
Kylling regnes som en af de primære kilder til bakterien, men også grillkød, drikkevand af dårlig kvalitet, upasteuriseret mælk, svine- og oksekød og sågar vores kæledyr kan udgøre en risiko.
Brancheorganisationen Dansk Slagtefjerkræ er parat til et samarbejde med myndighederne om, hvordan antallet af campylobacter-bakterier kan reduceres.
"Effekten er væsentlig større, end vi havde forestillet os. Derfor vil vi selvfølgelig kigge på, hvad vi nu kan gøre. Måske skal vi undersøge, om vi vasker og desinficerer de transportkasser, kyllingerne er i til og fra slagterierne godt nok," siger kemiingeniør Henrik Bunkenborg fra Dansk Slagte Fjerkræ.
Han stiller dog samtidig spørgsmålstegn ved, hvor stor en andel kyllinger udgør, når det gælder sygdom blandt mennesker.
Det er især unge, der bliver ramt af en madinfektion i form af diarré, ondt i maven og kvalme, viser statistikken.
Ifølge tal fra Statens Serum Institut er risikoen dobbelt så stor for de 20-29-årige som for de 30-39-årige.
Forklaringen er angiveligt, at unge mennesker ikke kender de basale regler for god køkkenhygiejene.

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012