Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Passiv rygning kræftfremkaldende

En ny undersøgelse af passiv rygning viser, at ikke-rygende kvinder, som lever sammen med en ryger, udskiller mange flere kræftfremkaldende stoffer i urinen end kvinder, der bor sammen med en ikke-ryger.

Forskerne fulgte 23 ikke-rygende kvinder, der boede sammen med en ryger, og 22, hvis mænd ikke røg. Urinen blev undersøgt for stoffer, som man ved er kræftfremkaldende, f.eks. i lungerne. Undersøgelsen bekræftede, at der er en sammenhæng mellem passiv rygning og en øget kræftrisiko.

Generelt øges risikoen for kræft og åreforkalkning med blodpropper til det dobbelte hos passive ryggere. Det bør give rygerne noget at tænke på. Fornylig har en dansk undersøgelse peget på, at ca. 20.000 børn årligt bliver indlagt på danske sygehuse på grund af passiv rygning.

Farlig passiv røg
Ikke-rygere, der bor sammen med rygere, har en 15 pct. højere dødelighed end dem, der bor sammen med ikke-rygere. Det fremgår af en undersøgelse fra New Zealand, som er offentliggjort i British Medical Journal Online. Næsten hver dag offentliggøres der en ny undersøgelse, som vidner om, at passiv rygning ikke kun er ubehageligt, men også farligere, end vi tidligere har troet. Det bør være en menneskeret at kunne undgå passi- rygning, på arbejde, og også hvis man vil en tur i biffen eller på cafe, siger overlæge i Kræftens Bekæmpelse, Inge Haunstrup Clemmensen.

Kilder: British Medical Journal 2004:328 (24. april) DOI 10.1136, Journal of the National Cancer Institute (2001; 93:378-81).

Læs også:
Passiv rygning er farligere end antaget
Astma – noget skader, noget hjælper
Den livsfarlige røg
Læge betalt af tobaksindustrien
Vitaminer: - uhyggeligt spild af gode næringsstoffer
Betacaroten - misinformation
Dårligt nyt for byboere
Det kemiske liv


Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012