Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Slidgigt: nyt håb

Ikke overvægt, X- eller O-ben eller tungt fysisk arbejde er afgørende for slidtage af leddene, men for meget protein i ernæringen.

Disse proteiner nedbrydes i kroppen til aggressive syrer, der som sandpapir angriber ledbrusken. Anerkendte gigtforskere som prof. dr. Olaf Adam fra Walther-Straub-Instituttet for Farmakologi og Toksikologi i München, Tyskland, anbefaler derfor mindre protein og en afslagningskur.

Birkeblade stopper syreangreb på led
Hver dansker spiser årligt over 70 kilo kød. Eftersom de fleste af os drikker for meget og rører os for lidt, nedbryder kroppen dette overforbrug af protein til arachidonsyre, som irriterer ledbrusken. At oversyring er en væsentlig årsag til slidgigt har nye undersøgelser fra universitetet i München nu vist.

"pH-værdien i ledvæsken ligger hos sunde i gennemsnit på 7,4 og er neutral. Hos reumapatienter har ledvæsken en gennemsnitlig pH-værdi på 6,2 og er dermed sur. Allerede ved en pH-værdi på 7,0 bliver kropscellernes kollagen sprødt, der opstår ganske små revner i sener og bånd", forklarer prof. dr. Adam.

Han er sikker: allerede en enkel omlægning af kosten vil mærkbart lindre lidelserne. Spis kun fisk eller kød højst 2 gange om ugen. Kosten skal så vidt muligt være vegetarisk og vitaminrig. "Den, der følger disse råd kan undvære en fjerdedel af de hårde reumamidler som kortison og diclophenac", siger pr. dr. Adam.

Supplerende anbefaler tyske reumaspecialister en terapi med birkeblade. disse indeholder saponiner - det er sæbelignende kemiske forbindelser - der som en svamp opsuger arachidonsyren i leddene. Desuden stimulerer birkeblade nyrerne. Urinmængder stiger 25 pct. og skyller bruskbelastende slagger ud af leddene.

Dette er nu også bekræftet af en undersøgelse ved universitetet i München, hvor der deltog 1.200 reumapatienter, som blev behandlet med birkeblade kapsler. Kun halvt så mange af de patienter, der fik birkeblade kapsler, havde smerter som testpersonerne i kontrolgruppen, der fik et placebopræparat.

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012