Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Phyto Alfalfa - den grønne revolution

 Vi var en fattig familie (mor, far og fem børn), og som så mange andre under depressionen kendte vi ikke til luksus. Dog havde vi en rig arv af vidunderlige sandheder. En af dem var alfalfa mynte-te. Jeg tænker med kærlighed og respekt på de gange, jeg var syg, og far var min læge. Han troede ikke på almindelige læger, men på helbredelse ved hjælp af naturlige metoder. Jeg kan se ham for mig, da han begyndte at behandle mig, når han styrtede ind ad døren med armene belæssede med appelsiner, grapefrugter og citroner. Så stod han i mere end en time ved køkkenvasken og pressede dem til juice, mens han gav mor instruktioner om, at jeg kun skulle have juice hver dag - med undtagelse af alfafa mynte-te og honning.

Den skarpe aroma af alfalfa mynte-the vækker altid nostalgiske barndomsminder om dampende varm te med honning.

Far sagde altid, når han rakte os et glas alfalfa-mynte-te: "Alfalfa er den bedste alkaliske næring, I kan få, og det indeholder flere vitaminer og mineraler end noget som helst andet. Den vokser dybt ned i jorden og samler alle gode ting op, så drik det alt sammen".

Alfalfa er rig på vitaminerne A, C, D, B2, B6, E og K. Undersøgelser har vist, at den indeholder betydelige mængder mineraler: calcium (34,9%), jern (1,3%), fosfor, kalium, magnesium, klorin, natrium og silicium. Alle disse står i forbindelse med calcium i kroppen. Alfalfa er måske den mest naturlige hjælp til calciumoptagelse, idet den indeholder alle komponenter, der naturligt er bundet til de mineraler, som gør, at calcium kan udnyttes af kroppen. Den er i stand til at modvirke kalkoptagelsesforstyrrelser, forårsagede af svigt i de forskellige kirtlers funktioner. 

Alfalfa indeholder otte essentielle enzymer: Et fedtnedbrydende enzym, lipase; enzymet som virker mod stivhed, amylase; det blodkoagulerende enzym, coagulase; og protase, som hjælper med fordøjelsen af protein. Forfatteren føler, at alfalfa har en afgjort virkning for væksten, ikke blot på grund af indholdet af vitaminer og mineraler, men også fordi der er et hormon, der virker på hypofysen. Hypofysen regulerer væksten. Hvis den fungerer forkert under opvæksten, kan resultatet blive enten en dværg eller en kæmpe. Børn, der ikke vokser eller synes at trives, kan måske mangle dette essentielle hormon.

Arthritis (ledbetændelse).  Man kender alfalfas store værdi for behandlingen af arthritis, men man er ikke bekendt med alle detaljer.

Det synes, at den trækker calcium fra ledene tilbage til kredsløbet og således mildner smerterne. Alfalfa vokser let på forskellige jordtyper såvel som under forskellige klimatiske betingelser. Den er et af de rigeste foderstoffer for kvæg, især for malkekøer. Mennesket vil snart opdage - til sin store forbløffelse - alfalfas store værdi som næringsmiddel og medicin.

Det vil være interessant at holde øje med de menneskers erfaringer, som har dristet sig ud af de moderne lægemidlers felt og ind i urternes kongerige for at finde svar på spørgsmålet om arthritis, siden den mest almindelige behandling i dag er aspirin. Når vi er klar over aspirins dødelige virkning på legemet, er det opmuntrende at notere sig de videnskabelige undersøgelser, der foretages af disse læger fra et naturhelbredelsessynspunkt. Der har været en stigende udforskning af alfalfa, og snart vil vi bedre erkende alfalfas helbredende egenskaber.

Gennem årene har jeg lært at være endnu mere taknemmelig over denne vidunderlige, nærende og lægende urt, som kaldes alfalfa. Når jeg har opdraget mine børn, har jeg lært dem, at alfalfa mynte-te standser mavekramper, og uden anden hjælp fjerner en forkølelse på kort tid. Denne fantastiske urt gjorde nøjagtigt det, far havde lært mig; den alkaliserer kroppen. Den hjalp også min krop med at lave den bedste mælk til mine børn.

For nogle få år siden blev jeg især taknemmelig over alfalfa, da jeg fandt ud af, at den er et hypofysehormon. Min ældste gifte datter fik at vide, at hun var ramt af Cushings sygdom (mangel på hypofysehormon). Da jeg havde hørt om hormon-urter, forsøgte jeg at finde den rigtige behandling med urter. Jeg læste alt, hvad der var at finde om hypofysen og konstaterede til slut, at ingen, ikke engang de gamle urtekendere, kunne give mig svaret. Jeg indså, at bøn var det eneste svar. Jeg græd og bad en tid. En dag kom svaret højt og tydeligt - alfalfa! 

Det syntes at være for enkelt, så jeg fortsatte med at bede. Det er, som om vi sommetider beder, men ikke har ører til at høre svaret. En dag, da jeg lå roligt mediterende i et varmt karbad, kom svaret. Denne gang var jeg i stand til at samle alle de ting, jeg havde læst. ACTH (Adreno CorTicotropic Hormone eller kortikotropin) er et syntetisk medikament, der bruges til behandling af Cushings sygdom, og som har et protein-molekyle. Endelig blev jeg klar over, at også alfalfa havde et protein-molekyle! 

Det hele stod pludselig klart for mig, og jeg indså, at alfalfa var det svar, jeg søgte. Min datter tog alfalfapiller i 3 måneder, og da hun var til sin næste undersøgelse, var hendes hormon i balance. Hun tog også andre beslægtede hormon-urter, men det var alfalfa, som fik bugt med sygdommen. Lægen sagde til hende: »Hvad det end er for noget, De tager, så må De hellere fortsatte med at tage det«.

Der er blevet skrevet mange artikler om alfalfaspirer, som står på toppen af listen over de mest næringsrige fødemidler: Levende, rå og uspolerede af kemiske gødningsstoffer og sprøjtemidler. I dag er mange grønne salater sprøjtede. Folk, der prøver at leve på en vegetarisk diæt, og som spiser store mængder salat og andre grøntsager, risikerer at blive forgiftede. Alfalfa-spirer er et fint tilskud til et stykke brød eller en salat, og de er også meget velsmagende, når de spises alene.

Hormoner.  Disse spirer giver imidlertid ikke hormoner, som findes i den hele og fuldvoksne plante. Det er min erfaring, at alfalfa har et hormon, som påvirker biskjoldbruskkirtlerne sammen med naturlig jod. Når man har en muskelforstrækning, skyldes det almindeligvis mangel på magnesium, men det kan også have at gøre med biskjoldbruskkirtlerne. Der er fire af disse meget små kirtler, som sidder som små kugler indlejrede på bagsiden af skjoldbruskkirtlen. 

De hormoner, der udskilles er parathormon og calcitonin, som sørger for at opretholde en stabil koncentration af calcium i blodet. Når calciumindholdet i blodet er for lavt, aktiverer parathormon overførslen af calcium fra knoglerne til blodet, indtil calcium-niveauet igen er normalt. Calcitonin frigøres, når der er et overskud af calcium i blodet. Det mest fremtrædende symptom er en forøget neuromuskulær påvirkelighed, der manifesterer sig som forstrækninger i vristen og fodkramper.

Muskelkramper, der rammer hele kroppen, antages ofte fejlagtigt for epilepsi. Der er både en hyper- og en hypotype af lidelse i biskjoldbruskkirtlerne, og alfalfa og jod virker lige godt på begge. Hyper er den tynde type, og hypo er den fede type. Hyper kræver en lille dosis; hypo en større dosis. En lille dosis er 4-6 Unik Spirulina kapsler eller 6-10 store Phyto Alfalfa tabletter, en større dosis er 10-40 Unik Spirulina kapsler eller mere.

Lejlighedsvis finder man en person, hvis hypofyse er så aktiveret ved brug af Phyto Alfalfa, at det giver en øjeblikkelig hovedpine, på samme måde som sort cohosh, når kroppen ikke har brug for det. Denne hovedpine forsvinder næsten lige så hurtigt, som den kommer, og er forårsaget af for stærk aktivering af kirtlen, hvilket skaber en opsvulmen af den lille hypofyse, der ikke har plads til at udvide sig. 

Der er blot tale om et forbigående fænomen, men det er en god målestok for, hvorvidt kroppen har behov for alfalfa eller ej. Når man begynder at bruge urter, finder man ud af, at der ikke er nogen grund til at være bange for sådanne oplevelser, for der er ikke skadelige bivirkninger ved brug af de milde urter. Naturligvis er det noget andet med giftige eller narkotiske urter.

Der er mange slags alfalfa, og der er udviklet arter, der er egnede for forskellige klimatyper. Der arbejdes med at finde arter, der kan modstå vinterkulde, og som kan klare sig over for bladlus og forskellige bakteriesygdomme. Hvis man fulgte en strikt norm for økologisk dyrkning af alfalfa, ville insektdræbende midler være unødvendige. 

Alfalfa bliver fra 30 til 100 cm. høj og kan vokse fra 60 cm. til 78 meter i dybden i søgen efter vand. Den kan også dyrkes i et ret tørt klima som en ideel afgrøde.

Landmænd har lært, at alfalfa beriger jorden, tilfører den kvælstof, som ellers er blevet reduceret ved dyrkning af korn. Alfalfa tilbagegiver jorden elementer, som er brugt af andre afgrøder. 

Alfalfa er en flerårig plante, som synes at dø ved vinterens komme. Men når det igen bliver varmt, kommer der nye, grønne skud frem, og sådan vil det gå de næste 3-6 år. Det er en hårdfør, værdifuld plante, der er vigtig for såvel den nordamerikanske som mellem- og sydamerikanske økonomi. I Europa kaldes den lucerne. Landmænd har forstået, at alfalfa har stor ernæringsmæssig værdi, og at køer, der fodres med alfalfa giver et rigere mælkeudbytte. Der er få planter, om nogle, der kan konkurrere med alfalfa som jordforbedrer. Når afgrøden pløjes ned, giver de døde toppe og rødder organiske næringsstoffer til jorden og løsner og lufter samtidig denne, således at den bliver bedre i stand til at holde på væden.