Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vidundermidlet Amazing

Helsemidlet fra Amazon- landet.  Det er den danske læge og botaniker Simon Paulli (1603-1680), vi kan takke for kendskabet til helseplanten Paullinia, der i Danmark sælges under navnet Amazing.

Paullinia hører til sapiaceas-familien, den er vildtvoksende, og dens frø bruges som helsemiddel i Amazon-området. Dyrkningen har dog bredt sig til andre områder af Brasilien, Bolivia, Peru og Paraguay hos de derboende indianerstammer og naturfolk. Senere er dyrkningen også blevet taget op af de amerikanske indianerstammer, der opdagede helseværdien i denne forbavsende plante.

Plantens frø er gennem flere århundreder blevet brugt på grund af deres styrkende, stimulerende, kølende virkninger, men de er også blevet anvendt som kosttilskud, da man herved fik et større overskud til bl.a. vandringer gennem bjergene, samtidig med at legemets organer som f.eks. hjerne, hjerte, nervesystem, kredsløb, nyrer og fordøjelsessystem blev bragt til at fungere normalt.

Studeret første gang i 1826.  Paullinia-planten blev første gang studeret kemisk i 1826 af Teodoro Martins. I planten fandt han olier, gummier, ca. 0,06% saponiner, 3,8% protein, stivelse, coffein og ca. 8% bitterstoffer, garvesyrer, dekstrin, slimstoffer, ca. 3% fedt, ca. 7,8% harpiksstoffer, rødt plantefarvestof, en del ubestemmelige stoffer samt et stof, han kaldte guaranin.

Dette sidste stof blev studeret og analyseret af forskellige videnskabsmænd og læger - de fleste fra Portugal - og i planten har de fundet et stort indhold af guaranin. De har endvidere bekræftet, at guaranin-indholdet har en hensigtsmæssig virkning på blodomløbet, at det virker som et kølende middel, har en antidiarré-funktion, virker febersænkende, urindrivende, blod tryksænkende, modvirker hovedpine og migræne samt giver øget udholdenhed.

Stoffet har gjort sig særlig bemærket som et stimulerende middel, ligesom det styrker blodomløbet og virker hærdende på svækkende nerver og på hjernetræthed, og det anbefales til mennesker, som udfolder stor fysisk og intellektuel aktivitet. Mange brugere hævder, at også hukommelsen bliver opfrisket og forbedret, og det kan øvrigt nævnes, at der ikke er iagttaget eller konstateret euforiserende eller vanedannende effekter i forbindelse med brugen af stoffet.

Findes i tre udgaver.  Som tidligere nævnt sælges Paullinia i Danmark under navnet  Amazing, idet det er blevet kombineret med to andre faktorer, spansk paprika og papaya-enzymer, som indianerne også havde kendskab til. Denne kombination giver en endnu bedre udnyttelse af de forskellige plantestoffer.

Amazing findes i  tre udgaver, nemlig: Amazing mild (i pulverform), Amazing stærk (i pulverform) og Amazing stærk (som kapsler). Amazing stærk kan bidrage til en forbigående afførende og rensende funktion, og her kommer vi ind på endnu et væsentligt område, og det er den gode virkning på fordøjelsesprocessen. Amazing eliminerer gastro-intestinal luft og flatulens-problemer samt søvnighed efter måltiderne.

Det hindrer skadelige gæringer, som er skyld i migræne og andre forstyrrelser og virker på dyspepsi og dysenteri, samt tarminfektioner, og det behandler på samme tid diarré og forstoppelse, fordi det uden risiko for at ødelægge den naturlige tarmflora kan hindre reproduktion af de negative bakterier i tyktarmen. Til gengæld har Amazing vist sig at understøtte de nyttige mikrober og stimulere det gastro-intestinale nervesystem.

Endvidere stimuleres binyrernes udskillelse af hormoner, som er uundværlige for gode fysiske og psykiske aktiviteter, hvilket igen fører til større modstandskraft, velvære og udholdenhed.

Desuden har undersøgelser vist, at hjertefrekvensen og pulsen normaliseres, og Amazing er også virksomt mod alderdommens nedsatte aktivitet. Det bruges således ofte som urindrivende og urinsyreopløsende middel, som værn mod reumatisme og arthritis samt som hjertestyrkende middel, fordi det - imens det styrker hjerteslagene - regulerer blodomløbet, modvirker hjertesvækkelse, hjertemuskelbetændelse, forkalkning og andre kredsløbssygdomme, som det moderne menneske er udsat for.