Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fussi gi'r energi

En gammel kinesisk opskrift ligger til grund for det fantastisk populære naturmiddel »Fussi the«. Hvad er hemmeligheden ved denne specielle the-blanding, og hvordan virker den?

Det er en gammel kinesisk urtespecialist,  Lin Chin Yun,  der har »opfundet« Fussi the. Den særlige sammensætning af urter med det naturlige indhold af bl.a. basiske faktorer og mineraler har skabt et naturpræparat, der er utroligt effektivt, når det drejer sig om at tilføre kroppen fysisk energi og skærpe koncentrationsevnen.

Fussi - der i øvrigt også fås som kapsler - kan bruges af alle, der er i særlige belastningssituationer, hvor der kræves ekstra fysisk og intellektuel veloplagthed. For at forstå, hvorfor Fussi the virker så godt, er det nødvendigt at kende de tre vigtige energi-urter, der indgår i blandingen og deres fysiologiske- medicinske virkespekter.

Cola-nød  (Cola sterculiacea).  Der findes ca. 100 arter af cola, alle træer, og de vokser i tropisk Afrika, Vestindien og Sydamerika. Frøene (»cola-nødderne«) i de bælgformede frugter indeholder stivelse og alkaloider, bl.a. coffein. Mere præcist er der tale om følgende stoffer: 1,5-3,5% coffein, 0,1% theobromin, d-catechin, colarød, ca. 20-40% stivelse, fedt, betain, enzymer, proteiner, sukker.

I de friske frø findes der ca. 3% d-catechin og l-epicatechin (colatin). Her er en stor del af coffeinet bundet til colatin og besidder farmakologisk bedre egenskaber end det frie coffein.

Dette viser sig bl.a. ved, at den for det meste forstyrrende forhøjelse af hjertefrekvensen samt den vanddrivende effekt af coffeinet er en hel del afsvækket. Den centrale, stimulerende virkning bliver dermed særligt udpræget. Endvidere sker optagelsen af coffein-cathechinkomplekset fra mavetarmkanalen hurtig og sikkert.

Cola-nød er et kraftigt energimiddel ved træthed og anspændthed. I Europa anvendes den tørrede droge ved migræne og neuralgier (»nervesmerter«), diarré og som stimulans ved hjertesvaghed.

Mjødurt (Spirea ulmaria).  Hjemmehørende i Europa, Rusland, det nordlige Asien og Nordamerika. Det danske navn »mjødurt« kommer af, at man i de nordiske lande traditionelt har brugt blomsten som tilsætning til mjød og øl. I Fussi bruges hele urten, der har bl.a. disse indholdsstoffer: Gaultherin og spiraein (fenolglykosid) med deres aglykoner. Quercetin-3-1-monoarabi nosid og quercetin-3-d-galastosid.

Mjødurt befrier kroppen for overflødige, tyngende væskeansamlinger; dermed har den også en gunstig virkning på reumatiske lidelser, der hyppigt er forbundet med hjerteproblemer og uregelmæssig puls. Endvidere understøtter den nyre- og blærefunktionen samt fremmer udskillelsen sen af belastende urinsyre. På Island bruges bladene desuden til garvning og farvning.

Gotu Kola (Herba hydrocotyle asiatica).  Traditionel lægeplante i Indien, men forekommer desuden på Ceylon, i Pakistan, Sydafrika og tropisk Sydamerika. Særligt bemærkelsesværdige indholdsstoffer: Hydrocotylin (alkaloid), asiatsyre, atiacosid (glykosid), oxyasiaticosid (saponin), æter, fed olie, harpiks, centoinsyre, centellinsyre, madecassosid og andre glykosider (saponiner).

Denne gamle lægeplante virker styrkende på gennemblødningen, blodrensende og betændelseshæmmende. Moderne undersøgelser bekræfter en positiv virkning på svagt kredsløb i benene. Gotu Cola virker desuden på hjernevævet og betragtes i Østen som effektiv til styrkelse af hukommelsen og de intellektuelle funktioner (dens navn på sanskrit er  brahmi - Brahma er i indisk tænkning verdens skaber og den kosmiske bevidsthed).

Fussi the forhandles i 150, 350 og 700 gram; desuden dåse med 90 kapsler.