Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rooibush også kaldet Honeybush - en sund nydelsesthe

Danskerne drikker hvert år oceaner af kaffe og sort the, hvad der ikke er uden sundhedsmæssige konsekvenser. Folk med svagt hjerte og mavesår har problemer, og mange af os - ikke mindst børn og ældre - får søvnbesvær på grund af kaffe og the. Garvesyren i the virker forstoppende - ja, det er ikke langt fra, at overdreven brug af de to nydelsesmidler må regnes som en »last« på linie med f.eks. tobaksrygning.

Fra den sydlige del af det afrikanske kontinent kommer der nu et sundt og velsmagende alternativ, kendt under navnet  Rooibush the (eller Rooibos the). Denne the er lavet af bladene fra en særlig busk, der kun vokser her, hvor det tørre, varme klima og den specielle jordbund gør en egentlig dyrkning mulig.

Meget aromatisk og let sødlig - selv børn kan lide den. Med rooibush-te kan du tanke ren sundhed. Teen indeholder bl.a. kalk, jern og C-vitamin. Desuden styrker den immunforsvaret, hjælper mod mave-/tarmproblemer og allergi, f.eks. neurodermitis (symptomerne forsvinder dog ikke!). En kop rooibush-te inden sengetid er ikke blot sundt. Den aromatiske drik beroliger også og gør dig klar til en velgørende søvn. Så lad være med at vente, hvis du ikke kan sove - skynd dig at tage en kop te!

Det fine ved Rooibush the er, at den slet ikke indeholder coffein og kun 1% garvesyre (garvesyren i almindelige theer ligger på 8-15%). Rent bortset fra den sundhedsmæssige fordel betyder det, at theen kan genopvarmes uden at blive bitter, ligesom den kan opbevares i køleskabet og drikkes kold som is-the i sommervarmen.

Et andet plus er økonomien, Rooibush the er nemlig dobbelt så drøj i brug som sort the, og så kræver den mindre sukker, til glæde for dem, der må holde øje med kalorierne.

Mange mennesker blander også Rooibush the med sort the, det giver en særlig aromatisk drik med en pikant eftersmag. Rooibush the er den ideelle aften the, som også børnene elsker.

Så næste gang the-dåsen er ved at være tom, så tænk på Rooibush eller økologisk Honeybush the - så vil du også blive overbevist om, at det slet ikke behøver at være mere kedeligt at leve lidt sundere.

Rooibush the fås også med vanille- og blodappelsinsmag.

Theerne er velsmagende og kan drikkes både kolde og varme.

Spørg efter Rooibush og Honeybush the hos din materialist eller helsekostforhandler og på apoteket.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012