Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Skallin – mere info

art-skallinDet virksomme naturmiddel anvendt i Indien siden det 10.  århundrede.  Indisk Sat-Isabgol er skallen fra de tørrede frø af  Plantago ovata, (spogel frø). Frøene værdsættes især for deres klæbrige skal og sælges i Danmark som naturmidlet Skallin.

Sammensætning-  Indeholder mere end 30% slim som hovedsageligt består af xylose, arabinose, og galacturonisk syre, faste olier (5%), æggehvidestoffer og små mængder acubin og tannin.

Farmakologi og terapi i Indien.  I henhold til  ayurvediske og unani systemer er Skallin kølende, blødgørende, antacid (mod for meget mavesyre), sammentrækkende og klæbrig. Bruges til bronkitis, hoste med brændende fornemmelse i halsen og brystet, galdesyreproblemer, diarré, dysenteri og alvorlig forstoppelse.

 • Skallin opblødt i vand udgør et glimrende blødgørende omslag, kan anvendes ved  reumatisk gigt og kirtelhævelser. Ligeledes kan sår og mindre forbrændinger behandles, da det har en kølende virkning.      
 • Et tilberedt udtræk (gurglet 3 gange) fjerner  brændende sår på tungen, hals-, slimhinde-, mave- og tandkødsbetændelser. Et afkog anvendes også som et lindrende middel ved  hoste, øm hals  og bronkitis forbundet med  halsbrand og smerter.      
 • Det nedsætter  hyper-surhed, brænden og smerter i brystet. Det letter også patienter for sure opstød og luftdannelser, hvorved det fremmer fordøjelsen.      
 • Dets slimafsondrende egenskab er meget anvendelig ved  diarré, dysenteri og forstoppelse.       
 • Skallin er endvidere meget anvendelig ved  bakterie- og amøbeagtig dysenteri. Ved kronisk bakterieagtig dysenteri angriber toksiner tarmenes slimhindemembraner og forårsager derved betændelse og sår. Sygdommen strækker sig over år og ledsages af forstoppelse. Ved kronisk amøbeagtig dysenteri veksler diarré med forstoppelse. I tilfælde af  forstoppelse lider patienterne af tunghed i bugen og af konstant træthed på grund af dårlig fordøjelse og ophobning af føde. Ved begge typer udskiller patienten næsten altid slim og med mellemrum også blod med afføringen, får mavekneb og tilbageholder tarmluft. I sådanne tilfælde virker Skallin som et beskyttende lag over de betændte og sårfyldte dele af tarmens slimhindemembraner og forhindrer derved, at mikrober kan smitte systemet. Tarmene og afføringen, som er fokuspunktet, vil let udtømmes. Smitten vil gradvis fjernes.      
 • I akutte tilfælde af  diarré og dysenteri  med eller uden blod er Skallin anvendelig, hvis det tages med kærnemælk, og fast føde undlades i et døgn.      
 • Ved  hård forstoppelse vil regelmæssig brug ved sengetid bringe tarmene i orden. Det er det sikreste middel.      
 • En spiseskefuld Skallin taget med vand om morgenen lindrer en  besværlig hoste og et langvarigt  besværligt åndedræt.      
 • Det anvendes hyppigst som kølende drik da det dulmer urinens brændende  fornemmelse ved  gonorré eller sur urin, idet det virker mildt urindrivende og svækker  irritationen i urinrøret under vandladningen.      
 • Det er også anvendeligt til at holde natlige udskillelser hos voksne og det  hvidflåd hos kvinder i ave på grund af dets kølende virkning.      
 • Personer med  bekymringer, ængstelse, neuroser, forhøjet blodtryk, nervøs udmattelse og mental  træthed vil gradvist drage fordel af regelmæssig brug.      
 • Et naturlægemiddel, der egner sig til alle aldre, og som ingen bivirkninger har!

Dosering: 5 til 10 g dagligt med vand, mælk eller sirup og anbefalet med kærnemælk ved dysenteri.

Skallin frøskallers virkning på vægttab, blodsukker, kolesterol og fordøjelsen:

 1. Sænkning af kolesterol.  Sygdommen arteriosklerosis er på det sidste tiltaget i Japan. Den vigtigste årsag er indtagelsen af store mængder fedt og sukker. Med andre ord, det er den samme grund som den, man bliver for kraftig af. Arteriosklerosis er en sygdom, hvor fedtstoffer som f.eks. kolesterol sætter sig på indersiden af arterievæggene og blodkarrene stivner. Legemets funktioner bliver sløve eller standser ved ovennævnte tilstand. Hjertesygdomme såsom angina pectoris og myokardial infraktion skyldes arteriosklerosis. Man bør reducere kolesterolet for at modvirke denne sygdom, og være opmærksom på, at animalsk fedt indeholder mere kolesterol end plantefedt/olier. Skallin frøskaller har den virkning, at de nedsætter kolesterolet i blodet.   

  Rapporter fra forskellige undersøgelser af Skallin har givet interessante resultater:

  Nogle forsøg har vist, at de, som over en periode på 3 uger konstant indtog måltider indeholdende 15 g Skallin frøskaller, nedsatte kolesterolet med 15%. Endvidere blev det konkluderet, at Skallin nedsatte blodsukkeret, kolesterolet og øgede det gode kolesterol (HDL).

  2. Reduktion af vægten

 • Psyllium frøskallernes vandoptagende evne holder appetitten i ave.      
 • Unødvendig ernæring udskilles med Psyllium frøskallerne.

Kliniske data ved prof. Osaka fra afdelingen for Intern Medicin ved Shimane Universitet, Japan: Fem personer tog fra 6 til 10 g Skallin frøskaller daglig og 4 kunne i løbet af en måned nedsætte deres vægt (max. 6 kg)

3. Rensning af tarmene.  Med den materialistiske civilisations vækst er behandlede og forfinede fødevarer blevet almindelige, og mængden af afføringen formindsket. Når afføringens mængde formindskes, forøges antallet af mennesker med forstoppelseslidelser. Når afføringens mængde formindskes, bruger føden længere tid på at komme igennem mave og tarm.

En stor del af afføringen består af værdiløse proteiner. Derfor vil afføringen ophobe sig, når man indtager mange proteiner og mange fedtstoffer. Men da Skallin frøskaller fylder meget og har en vandoptagende evne, skubber og udskiller det affaldsmaterialet fra udposningerne i tarmene og modvirker mave-, tarmblødnings-, gærings- og forrådnelsesproblemer.

Rapport af prof. Barket fra den medicinske afdeling ved Oxford University:
Afføringsmængde hos folk i Sydafrika, som spiser fiberholdig kost ... 470 g/dagligt.
Hos englændere, der spiser mindre fiberholdig kost... 140 g/dagligt.
Hos folk i Afrika, Indien, Malaysia, Japan i Meiji epoken ... 300-800 g/dagligt.
Hos moderne europæer ... 100 g/dagligt.

Godt nyt for alle med kolesterolproblemer
Opsigtsvækkende ny forskning har nu også vist, at Skallin har en helt fantastisk evne til at sænke kolesterol i blodet, oven i købet på ganske kort sigt!

Amerikanerne J. W Anderson og J. Tietyen-Clark gennemførte omhyggeligt kontrollerede kliniske undersøgelser, der viste, at mens guar gum var i stand til at sænke kolesterolspejlet med ca. 8% på kort sigt, lå det tilsvarende tal for Skallins vedkommende helt oppe på 16%! (Am. I Gastroenterol., 1986, 8/10, s. 907- 919). Til sammenligning kan nævnes, at den amerikanske hjerteforenings anbefalede diætprogram sænker kolesterolet med kun 3%.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012