Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Echinacea Complex dråber

Gennem plantemedicin opnår kroppen optimalt forsvar mod influenza, forkølelse, snue mm. Er dette helsebranchens svar på interferon?

art-echinaceaVirus er en stor gruppe sygdomsfremkaldende mikroorganismer. De er meget mindre og helt anderledes opbygget end bakterier, men også vidt udbredte og undertiden meget farlige. Virussygdomme er bl.a. kopper, polio og mæslinger, og ikke mindst vigtigt er, at influenza og de øvrige forkølelsessygdomme som snue mm. fremkaldes af virus. 

Antibiotika har ingen effekt på alle disse organismer, og endnu har vi - trods mange forsøg og nogle lovende tilløb - ikke noget virksomt middel mod disse sygdomsfremkaldende virus. Her har vi kun mulighed for i så vid udstrækning som muligt at øge kroppens modstandskraft, så den bedre kan bekæmpe infektionen.

I forbindelse med bakterieinfektioner, som er modtagelige for antibiotisk terapi, bør man ikke negligere betydningen af en resistensforøgelse. I mange tilfælde, specielt hvor der er tale om patienter i høj alder med f.eks. lungebetændelse, vil en styrkelse af forsvarsmekanismerne have stor og ofte udslagsgivende betydning.

En række lægeplanter er egnede til at bevirke en sådan forøgelse af kroppens modstandskraft (modstandskraften kan som bekendt øges over for specifikke sygdomme ved hjælp af vaccinationer mod disse sygdomme, her beskæftiger vi os med organismens uspecifikke eller almindelige modstandskraft mod mikroberne). 

Mest kendt er amerikansk rød solhat  (Echinacea angustifolia  og Echinacea purpurea), der hos os også dyrkes som haveplante. Indgivet såvel gennem munden som ved injektion virker denne plante klart resistensøgende på en måde, som endnu kun er delvis kendt. Virkningsmekanismen synes at minde betydeligt om den, man kender fra interferon, et stof, som den nyeste forskning beskæftiger sig med (man ved i dag, at interferon indtager en nøgleposition i organismens normale forsvar mod virus. Det er særdeles bemærkelsesværdigt, at vi kan støtte organismens forsvar mod virus med præparater fra planter som echinacea uden at frygte overdosering og skader. Man kan i denne situation tale om en virkelig biologisk virkemåde. Echinacea-arterne indeholder flere aktive stoffer, alkaloidetechinacosid, betain, inulin, en æterisk olie o.a. 

Et rent ekstrakt fra den friske plante forhandles under navnet  Stærke Echinacea Complex dråber  fra Natur-Drogeriet A/S. Af disse kan man indtage 20 dråber tre gange daglig ved influenza og forkølelse.

Ekstrakt af echinacea anbefales som influenzamiddel.  Den banale virusinfektion af åndedrætsorganerne er den hyppigste sygdom hos mennesket. Bakterieinfektioner træder heroverfor i baggrunden. De er for det meste af sekundær natur.

Sygdomsvækkeren af disse virale infektioner inddeles i pneumotrope og primære ikke-pneumotrope virus. Influenza, parainfluenza-, riho-, adeno- coxsackie- og ECHO-virus hører til den første gruppe; maserrubeola-, varicelle-, pollomyelitisvirus og mycoplasma pneumoniae til den sidste.

Bakterieinfektioner manifesterer sig ved akutte betændelser i luftvejene næsten udelukkende som sekundære infektioner af den gennem virusangrebet allerede ramte slimhinde. De vigtigste kim er haemophilus influenza, diplococcus pneumoniae, staphylococcus aureus og streptococcus puogenes.

Som ægte influenza betegnes kun de af influenza-virus fremkaldte sygdomme. Typiske symptomer er høj feber, smerter i hoved og led, sygdomsfølelse.

Imod en febersænkende terapi taler, at det kun drejer sig om en naturlig afværgereaktion hos kroppen. Argumenter for er: subjektive lidelser lindres; ved spædbørn og småbørn forhindrer man feberkrampe.

Echinacea giver os et bredt anvendelsesspektrum.  De amerikanske planter  Echinacea angustifolia og  Echinacea purpurea giver et rigtig alsidigt helbredelsesmiddel. Det ved de nordamerikanske indianere allerede, da de har taget naturens helbredelsesskat til sig og anvender såvel rod som plante mod sår af alle slags. Også ved insekt- og slangebid viser echinacea sig at være en virksom faktor.

I dag ved man, at echinaceas helbredelseskraft ikke er udtømt hermed. Man tillægger den en bakterie- og virushæmmende egenskab, og ligeledes kan den hæve legemets egen modstandskraft. Her i Danmark består det meget brugte urtekosttilskud  Urte-Pensil delvis af echinacea og viser imponerende virkning ved betændelsestilstande. Forebyggende viser echinacea sig også at være en naturlig beskyttelse mod influenza og forkølelser.

Som plantepræparat har  Stærke Echinacea Complex dråber  stået sin prøve ved alle lettere infektioner som forkølelse, snue, hoste og ved forbedring af legemets egen modstandskraft. Den som vil være rustet mod det næste influenza-anfald, bør anvende echinacea forebyggende (2 gange dagligt indtages mellem 10 -20 dråber i lidt vand).

Dette plantepræparat, der i øvrigt er rent vegetabilsk, er en sundhedsprofylakse med et bredt anvendelsesspektrum. Echinacea-ekstrakterne indeholder alkohol. Ønsker man at undgå alkohol, anbefales  Phyto Echinacea kapsler  (helsebranchens stærkeste!).

Reference: 
Ny plantemedicin. Thanning & Appel
Sundhedskost Arkiv 1983.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012