Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bi Propolis

art-biBiernes eget forsvarssystem. Bi Propolis  er et stof, som honningbierne laver af  harpiks,  og som de benytter til at beskytte bisamfundet med imod mikroorganismers angreb. Mennesket har vel nok siden verdens skabelse haft gavn af disse flittige insekter, der lever i velorganiserede samfund og indsamler blomsternes nektar.

Allerede i oldtiden kendte egypterne, assyrerne og grækerne til harpiksens anvendelse til mange lægeformål. Således var det en udbredt praksis at bruge pulveriseret harpiks på sår, syge øjne, hævelser og blegner. Senere opdagede arabiske læger, at harpiks renser blodet og hjælper mod hævelser og svulster.

Et medfødt instinkt hos bierne får dem til at tage den harpiks, der har et særligt stort antal  flavonoidforbindelser,  som hver for sig har en ganske særlig kemisk sammensætning og funktion. Gennem biernes forarbejdning af harpiksen tilføjes denne forskellige  kirtelstoffer,  som ligeledes har stor betydning. Det fremkomne stof -  Bi Propolis -  har nemlig en stærk antibiotisk virkning og bruges af bierne til at beskyttelse af bistadet mod bakteriers og andre mikroorganismers indtrængen.

Bi Propolis  er kemisk set et meget kompliceret stof. Det var de to franske videnskabsmand og professorer ved Pasteur-instituttet i Paris, P. Lavie og Remy Chauvin, som konstaterede, at  Bi Propolis  har meget stærke antibiotiske egenskaber, dvs. samme egenskaber som de forskellige penicillinarter. 

Mange forskere mener, at en stor del af hemmeligheden bag  Bi Propolis virkning på forskellige sygdomme skal søges i dets indhold af P-vitamin, der kemisk set hører til flavonoiderne, en gruppe stoffer, som findes i de fleste planter og i særlig grad i harpiks. 

Bi Propolis  består for 50-55% vedkommende af plante-harpikser, ca. 30% er voks, 8-10% er æteriske olier og ca. 5% faste stoffer, bl.a. blomsterpollen. Desuden er  Bi Propolis  rig på aminosyrer, organiske syrer, sporelementer som jern, kobber, mangan, zink og vitaminer.

Man kan i almindelighed roligt begynde en  Bi Propolis-kur  mod alle former for sygdomme, hvor det er vigtigt at styrke kroppens immunsystem. Mest oplagt er brugen af  Bi Propolis ved mundhulens og svælgets sygdomme. Russiske undersøgelser har vist, at  Bi Propolis øger organismens naturlige modstandskraft, fremmer dannelsen af antistoffer, forhøjer cellernes evne til at uskadeliggøre bakterier, forhøjer blodets proteinindhold og fremskynder dannelsen af nyt, sundt væv. 

Bi Propolis anbefales derfor især ved følgende lidelser:  Forkølelse, halsbetændelse, bihulebetændelse, bronkitis, mavesår, underlivsbetændelse, psoriasis og andre former for eksem, urinvejsinfektioner og gigtlidelser

Bi Propolis  har i de seneste årtier været et af de mest omtalte naturmidler i Danmark: Efter århundreders glemsel har man atter fået øjnene op for værdien af dette antibiotikum, skabt af naturen selv, og helt uden de bivirkninger, der er almindelige for de syntetiske medikamenter 

 

 

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012