Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Super B6-vitamin

Nye forbavsende oplysninger om hjælp til kvinder. Førstehjælp med vitamin, som tager brodden af PMS (PræMenstruelt Syndrom)

Rent Super B6-vitamin har ifølge nogle forsøg, der er blevet udført på Sct. Thomas Hospital i London, fjernet hovedpine, depression, irritation, hævelser, oppustethed og andre typiske præmenstruelle symptomer.

Rent Super B6 betyder ikke en helbredelse af det præmenstruelle syndrom. Men det synes at virke som en slags førstehjælp i mange tilfælde - og efter regelmæssig indtagelse er det måske ikke nødvendigt at fortsætte.

Spis Super B6-vitamin, og slip for at blive præmenstruel! Lider du af PMS, så snup lidt Super B6-vitamin. 900 britiske kvinder oplevede nemlig, at deres præmenstruelle symptomer blev mindre, når de fik en daglig dosis Super B6-vitaminer på 50 mg (IF/99).

De ortodokse metoder at behandle PMS på virker ikke altid. PMS er blevet forklaret som hormonal ubalance. Men hvis dette var tilfældet, kunne det behandles med oral svangerskabsforebyggelse, det skaber dog B6-vitamin mangel, som kun er med til at forværre situationen med de typiske PMS depressioner.

I andre tilfælde beskrives årsagen som værende af psykologisk art, og kvinder får anvist beroligende midler, som heller ikke behandler rødderne til denne tilstand.

Rent Super B6 -vitamin er sikkert at tage, og da det er vandopløseligt, kan overskuddet let udskilles. Dog anbefales det at indtage rent Super B6 -vitamin (50 mg) sammen med 4 almindelige B-stærke-gær-vitamin tabletter.

Det har vist sig, at kvinder, der bruger p-piller, udsætter sig for risiko for B6-vitaminmangel, selv om de lægger vægt på at få en alsidig kost. Et forsøg på St. Mary Hospital i London, som indbefattede kvinder, der havde depressioner i forbindelse med p-pillen, viste, at 19 ud af 39 havde en total mangel på dette vitamin.

Den nødvendige dosis for at dække underskuddet var et tilskud på mindst 40 mg om dagen. Selv om B6 er til stede i et stort antal fødevarer - frisk fisk, ølgær, jordnødder, bananer, brune ris, hele korn - er det ikke muligt at optage tilstrækkeligt fra kosten for at korrigere en sådan mangel. For at opnå en dosis på mindst 40 mg skulle man spise 2 kg ølgær eller ca. 4 kg brune ris.

PMS-forsøgene på St. Thomas Hospital viste, at en effektiv dosis ligger mellem 40 og 100 mg om dagen, i 10 dage pr. måned og i mindst et halvt år.

To år senere foretog klinikken et sammenlignende forsøg af behandling med B6 -vitamin og behandling med dydrogesteron, et syntetisk hormon.

Her fandt der forbedringer sted i 73% af de tilfælde, der blev behandlet med hormonet, og i 63% af de vitamin-behandlede tilfælde. Men der var nogle bivirkninger, såsom kvalme og ubehag i brystet, hos de kvinder, der var blevet behandlet med hormonet, og ingen hos de kvinder, der havde fået vitaminbehandling.

Mange ved, at Super B6-vitamin kan forebygge kvalme under graviditet, men de ved muligvis ikke, at Super B6 også har været anvendt til at forebygge både ødemer og toxinaemi under graviditet. Kvinder, som tog Super B6-vitamin under graviditeten, fødte både fysisk og psykisk sundere børn ifølge dr. Ellis, som har ordineret store doser Super B6 -vitamin til gravide kvinder (normalt 50 mg to gange daglig). Andre gav man 50 mg daglig og ordinerede sjældent mere, selv om han i vanskelige tilfælde kunne hæve dosis til 100 mg daglig. Han mener ikke, at »det almindeligt anbefalede kosttilskud« af B6-vitamin er tilstrækkeligt. Han har ordineret 50 mg daglig til patienter i helt op til tre år uden at have set nogen bivirkninger.

Nu forsøger forskere at finde ud af, hvorfor rent Super B6-vitamin virker på, PMS. For selv om teorien om »mangeltilstanden« lyder simpel, så betyder det ikke, at man kan helbrede PMS blot ved at tage rent Super B6. Behandlingen bør rettes mod den uligevægt som forårsager manglen. Indtagelse af tilskud af rent Super B6 kan vare mindst 6 måneder og i enkelte tilfælde kan det fortsætte, men det er for det meste ikke anbefalelsesværdigt, da et så stort forbrug blot vil dække over et alvorligt sygdomsproblem.

Arthritis og Super B6-Vitamin. Amerikanske undersøgelser peger i hvert fald i denne retning: hos 52 ud af 58 patienter med reumatisk arthritis fandt man et underskud af B2-vitamin (riboflavin).

l andre tilfælde har man konstateret, at også manglen på B6 vitamin kan være en årsag til denne sygdomssituation. B-vitaminerne spiller en vigtig rolle i stofskifteprocesserne, og i flere undersøgelser har man set, at tryptophan-stofskiftet (tryptophan er en af de otte essentielle aminosyrer, der indgår i protein) er ufuldstændigt hos arthritis-patienter. Det er forskernes formodning, at en øget dosis B6-vitamin kan være effektivt i normaliseringen af denne tilstand.

Mere direkte beviser på B6-vitaminets værdi i behandlingen af arthritis og lignende tilstande kommer fra dr. John M. Ellis (Mount Pleasant, Texas), der i en periode på otte år behandlede patienter med dette vitamin.

Han fandt ud af, at vitaminet i særdeleshed er effektivt til at lindre smerten og stivheden i »fastlåste« fingerled, og at det også var i stand til at fjerne følelsesløshed og natlig lammelse i armé, natlige muskelkramper og smerter i skuldre, hofter og knæ.

Den anvendte dosering lå på 50 mg Super B6-vitamin pr. dag. l hele perioden blev der ikke konstateret gener eller nogen form for uheldige bivirkninger.

Fra et videnskabeligt synspunkt må sådanne observationer fra lægers og naturlægers praksis tages med forbehold. Der var ingen kontrolgrupper, som fik ordineret blind- eller narretabletter. Man kan forestille sig, at nogle af patienterne i kontrolgruppen ville opleve, at de havde fordel af blindtabletterne, også fordi de ofte har en god baseværdi, men dette udelukker ikke den mulighed, at Super B6-vitamin - i øvrigt en meget billig kur - giver en virkelig forbedring af de tilstande, som dr. Ellis beskriver. Han hævder ikke, at reumatisk arthritis er blevet helbredt af Super B6-vitamin. På dette punkt udviser dr. Ellis forsigtighed, fordi han kender de negative følger af overdrevne påstande om behandlingsresultater. Efter hans fortolkning vil personer med reumatisk arthritis opnå en forbedring af deres fingerled mv.

I Danmark har man set tilfælde af helbredelse af reumatisk arthritis ved kun at anvende Super B6-vitamin. Naturmedicinsk kan behandlingen gøres væsentlig mere effektiv ved at følge en af disse to superkure:

Superkur 1 (udrensende):
Super B6-vitamin, Niacin (30 mg), Phyto Alfalfa, Ægte Venustorn og en kostomlægning (se nedenfor).

Superkur 2 (betændelsesbekæmpende):
Super B6-vitamin, Urte-Pensil, Zink (30 mg) og Ipe Roxo.

Det synes meget sandsynligt, at Super B6-vitamin er et ernæringsmæssigt svagt led hos mange mennesker, som lider af reumatisk arthritis og beslægtede sygdomme.

På baggrund af disse iagttagelser kan det tilrådes personer, der lider af arthritis at sørge for en rigelig dækning af hele B-vitaminkomplekset, og her anbefales enten B-stærke gær-vitaminer eller de endnu stærkere Total B-Complex tabletter, der også indeholder den rigtige dosis Super B6 -vitamin (50 mg). I kosten undgås animalsk fedt, raffineret sukker og produkter, der overvejende består heraf, mørkt kød, vin (rødvin), kaffe mv. og i stedet lægges hovedvægten på friske grønsager og frugt, fuldkornsprodukter og vegetabilske olier.

Da forstørrelsen af knogleleddene og mineralaflejringer i brusken er forbundet med arthritis, synes det sandsynligt, at en uligevægt i mineralerne også er involveret. I dette tilfælde er Blæretang kapsler og Elektriske Spormineral dråber absolut vigtige faktorer.

Rent Super B6-vitamin har størst optagelsesværdi, hvis det indtages sammen med B-stærke gær-vitaminers om er vigtige for protein-stofskiftet. I øvrigt fører mangel på B-vitaminer til et svækket immunforsvar og øget risiko for en lang række sygdomme.

Læs også:
B6-vitamin og ledegigt

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012