Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Total B-Complex vitaminer

Stress, nervøsitet og irritation -almindelige fænomener i vore dage. Nedsæt stress og sæt vitaliteten i vejret!

Det hurtige tempo i vore dages verden gør det vanskeligt at undgå stress. Tenniner, trafikpropper, økonomiske bekymringer, familieproblemer - de er alle dele af en livsstil, der kan fratage os vor vitalitet, tappe vore energireserver og svække vor modstandskraft.

Se hvordan du selv klarer stress-presset!  Stress er blevet et almindeligt samtaleemne og bekymrer i dag. Hvem lider af stress, og kan der gøres noget for at kontrollere den? Svar på de følgende spørgsmål og find ud af, hvilken grad af stress du selv er udsat for i din dagligdag.

Spørgsmål.- Har du for nylig i væsentlig grad ændret dit liv? 

Svar: Forandring af enhver art - god eller dårlig - fremkalder stress, for det betyder, at vi bryder vor rutine og anlægger en ny. Betydelige forandringer som at blive forfremmet, købe et hus, gifte sig eller miste en, man elsker, øger i høj grad vort normale stressniveau og kan efterlade os med en følelse af at være drænet for vore kræft-

Spørgsmål.- Ville du ønske, at dagene var længere, så du kunne udrette noget mere?

Svar: Videnskabsmænd har lært, at denne personlighedstype producerer stress. Et af denne personligheds kendetegn er, at han altid føler sig i tidnød.

Spørgsmål.- Er du en konkurrencepræget person med et stærkt behov for at klare dig tilfredsstillende?

Svar: Et andet kendetegn ved personligheden beskrevet ovenfor er en stærkt konkurrencepræget drift, et overdrevet behov for succes.

Spørgsmål.- Har du mange forskellige roller - f.eks. forældre, leder, fagmand, ansat, ægtefælle, husmoder, forsørger? 

Svar: Jo flere roller, vi må påtage os, jo flere forventninger andre retter til os, des højere er vort stress-niveau.

»Ja«-svar kan betyde forhøjet stress-niveau. I dag må de fleste af os svare ja til et eller flere af de nævnte spørgsmål.

Total B-Complex vitaminer, den ernæringsmæssige vej til bekæmpelse af stress.  Mange ernæringseksperter er enige (også uenige) om, at stress øger kroppens behov for Total B-Complex, en gruppe vitaminer, der er nødvendige, for at vi kan holde os sunde. Men ernæringsmæssigt afbalancerede måltider og fødemidler, rige på B-vitaminer, passer ikke altid til det liv, travle mennesker fører. I nutidens fortravlede verden giver et B-vitamin tilskud mening.

Hvad er det, der er så komplekst ved B-Complexet?  Der er intet kompliceret eller mystisk ved B-Complexet. B-vitaminer er blevet identificeret som essentielle menneskelige næringsstoffer. De findes sammen i fødemidler, de arbejder sammen og supplerer hinanden. Denne gruppe vitaminer kaldes »kompleks«, simpelthen på grund af den måde, de optræder sammen i fødemidler.

Total B-Complex - nødvendigt for et sundt følelsesliv og nervesystem.  Total B-Complex-vitaminer er essentielle for nervesystemets funktionsduelighed og hjælper kroppen med til at nedbryde proteiner og fedtstoffer. Og B-vitaminer hjælper kroppen med at omdanne kulhydrater til energi! Med sådanne vitale opgaver er det ikke mærkeligt, at B-vitaminerne er så vigtige. Med nutidens daglige stress, bør du være sikker på, at du får de B-vitaminer, du behøver, hver dag!

Lev livet fuldtud - hver dag!  Total B-Complex vitaminer er vandopløselige og oplagres derfor ikke i kroppen. Det betyder, at de bør tilføres daglig. Lad ikke kroniske bekymringer og ængstelse ødelægge din appetit på livet. Gør Total B-Complex vitaminer til en del af dit daglige helseprogram.

Modarbejdes dine sundhedsinteresser?  Vidste du, at en overvejende del af det danske sundhedsvæsen eksisterer og er afhængig af, at du er syg eller bliver syg? Hvorfor har det autoritære og monopoliserede danske læge/sundhedsvæsen først nu ved folkeligt pres accepteret at give patienter en større indsigt i at tage vare på sig selv? Hvorfor er der så få lægelige autoriteter, der vil glædes med dig, når du har fået en løsning på dit problem gennem helsekost og naturmedicin? Hvorfor er det i årtier fra læge- og levnedsmiddelmyndigheder, blevet accepteret at ca. 500.000 mennesker i Danmark har sundhedsproblemer med alkohol, tobak, fedt og sukker?

Her får du et indblik i nogle af de kemiske funktioner, Total B-Complex vitamin tabletter kan virke normaliserende på:

Vitamin A.  Anvendes ved hudlidelser, infektioner, dårlige slimhinder, øget immunforsvar, øjenkatar. Findes i større mængder i: Abrikoser, bananer, ferskner, kirsebær, brøndkarse, gulerødder, cikorie, græskar, løvetandsblade, persille, spinat og lever.

Vitamin B6.  Vanddrivende, virker på hormon- og enzymprocesser, på proteinog fedtstofskifte, modvirker impotens, hudlidelser, tandkødsblødninger, nervelidelser og kramper. Findes i større mængder i: Fuldkomsprodukter, kød og indmad.

Folsyre.  Modvirker: Apati, frygt, depressioner, alkoholisme, hyperaktive børn, deformerede og for tidligt fødte børn. Findes i større mængder i: Stærke B-gær flager, bønner, linser, salat, rødbeder og broccoli.

Biotin (H-vitamin).  Medvirker til omsætning af kulhydrater, proteiner og fedt. Modvirker eksem, hudsvamp, styrker nerver og immunforsvaret. Findes i større mængder i: Havregryn, fuldkornsbrød, ost og lever.

Magnesium.  Syreproblemer, kramper, hjerteinfarkt, stress, træg fordøjelse og nerver. Findes i knuste hørfrø, mandler, valnødder, kokosnødder, appelsiner.

Vitamin Bl (thiamin)  Appetitløshed, depression, irritation, forvirring, manglende koncentrationsevne, overfølsomhed over for støj. Findes i større mængder i: Hvedeklid, lever, fuldkorn, æg, ølgær, nødder, sojabønner, sirup.

Vitamin B2 (riboflavin).  Depression. Findes i: Mælk, lever, æg, hytteost, yoghurt, stærke B-gær flager, ølgær, avocados, øvrige grøntsager, hvedeklid og ærter.

Nikotinsyreamid.  Søvnløshed, nervøsitet, irritation, forvirring, angst, depression, hallucinationer, appetitløshed, alkoholisme. Findes i: Lever, nyrer, hjerte, hvedeklid, ølgær, øvrige grøntsager, skummetmælkspulver, fisk.

Vitamin B12.  Nedsat hjernefunktion, problemer med at koncentrere sig og huske, stupor depression, voldsom uro, hallucinationer, manisk eller paranoid adfærd, astma, psoriasis, nervebetændelse. Findes i: Lever, nyrer, hjerte, mælk, fisk, frisk rødbedesaft, tang og stærke B-flager.

Vitamin B5 (pantotensyre).  Depression, manglende evne til at tolerere stress. Findes i: Lever, nyrer, hjerte, ølgær, Æggeblomme, sojabønner, broccoli, champignon og ærter.

B6-vitamin under graviditet.  Ideen til at bruge B6 mod graviditetskvalme stammer fra 1940'erne, hvor forskellige ukontrollerede undersøgelser viste en vis effekt. Men senere undersøgelser har ikke givet nogen solid dokumentation. Nu har en dobbeltblind undersøgelse vist, at B6's effekt er signifikant bedre end placebo hos gravide med svær kvalme, og at det reducerer opkastninger hos alle patienter. Derimod var der kun effekt på placeboniveau hos de gravide, hvis kvalme kun var mild til moderat samt i gruppen som helhed. Doseringen var 25 mg hver ottende time i tre døgn.  Kilde: Obstet Gynecol 78,33-36,1991.

Folsyre hjælper reumatikere.  Mennesker, der lider af gigt, mangler ofte B-vitaminet folsyre. Det skyldes ikke selve sygdommen men, de specifikke mediciner, som svært syge reumatikere er nødt til at tage. Derfor konkluderer en amerikansk undersøgelse, at et tilskud af folsyre er en god hjælp. Det kan bl.a. dæmpe bivirkninger som kvalme og betændelse i mundhulen meget.

B-vitamin fremmer fosterets udvikling.  Fejl ved hjerne og rygmarv, som er blandt de mest almindelige misdannelser hos nyfødte i den vestlige verden, kan forebygges, hvis gravide indtager folsyre i de første uger af svangerskabet. De såkaldte neuralrørs-defekter findes ved omkring én ud af 500 graviditeter i den vestlige verden. På verdensplan fødes der årligt ca. 400.000 børn med disse misdannelser, som optræder i to former. Den ene er anencefali, manglende udvikling af hjernen. Nyfødte med anencefali dør kort efter fødslen.

Den anden form kaldes  spina bifida, en misdannelse af den nederste del af rygmarven. Børn med spina bifida har varierende grader af lammelser, som varer livet igennem.

Neuralrørs-defekterne opstår, når centralnervesystemet grundlægges hos fosteret, og det sker allerede i graviditetens allerførste uger. Kvinder, som allerede har fået et barn med neuralrørs-defekt, har større risiko for at få et misdannet barn også ved de følgende graviditeter.

Ved en opgørelse viste det sig, at risikoen for neuralrørs-defekt bliver 72 procent mindre, hvis den gravide kvinde får fire milligram folsyre om dagen i månederne lige omkring graviditetens start.

Tip: søg også på ordet Progræs

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012