Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mega C vitamin

I 1970 udsendte Nobelpristageren Linus Pauling en bog med titlen,  »Vitamin C and the Common Cold« (Vitamin C og forkølelse). Denne bog vakte stor interesse i offentligheden og megen kontrovers i videnskabelige kredse. Men mest vigtigt foranledigede den mange videnskabsmænd til aktivt at undersøge  C vitaminets  rolle i ernæring og helbred. Meget blev lært.

Vitamin Calmindelige forkølelser og viruser.  Kort efter at Dr. Paulings bog var udkommet, blev en undersøgelse indledt på universitetet i Toronto, hvor 1000 frivillige modtog enten et gram  Mega C hver dag og ekstra tre gram i de første tre dage af et sygdomstilfælde, eller et placebo (en pille uden terapeutisk virkning overfor den undersøgte sygdom). I gruppen, som fik  Mega C, var der en nedgang på 7% af sygdomstilfælde, en 12% nedgang i det antal dage, forkølelsessymptomer blev rapporteret og en 30% nedgang i antallet af sygedage tilbragt i hjemmet. 

Disse resultater viser, at  Mega C  kan nedsætte alvorligheden og længden af en forkølelse, når det tages i gram mængder. Senere undersøgelser antydede, at man fik den største glæde af vitamin C-tilskuddet, når man spiste mere ved de første forkølelsessymptomer, men en undersøgelse omfattende børn i Arizona viste, at to gram om dagen og ingen mængdeforøgelse ved de første sygdomstegn gav de samme resultater: en nedsættelse af alvorligheden og længden af forkølelsen.

Senere undersøgelser støtter den konklusion, at ekstra C vitamin kan være godt. I 1979 offentliggjorde lægerne H.A. Pitt og A.M. Costrini deres resultater af en videnskabelig undersøgelse om virkningen af et  Mega C-tilskud i forbindelse med forebyggelse af lungebetændelse hos marinesoldater. Der var ca. 800 personer involveret i undersøgelsen. Halvdelen af disse fik dagligt 2 gram  Mega C  og den anden halvdel fik et placebo. Ved slutningen af den otte uger lange undersøgelse var hyppigheden af lungebetændelse syv gange højere i den gruppe, som ikke fik C-vitaminet.

Der er endda vidnesbyrd om, at et  Mega C  vitamin niveau over den daglige anbefalede mængde kan være gavnlig i de nordlige egne. En undersøgelse viste, at forsøgspersoner, der fik ca. et halvt gram  Mega C  om dagen, bedre kunne opretholde en given hudtemperatur, når de blev udsat for usædvanlig stor kulde, og der var færre tilfælde af alvorlige forfrysninger i fødderne i sammenligning med dem, som ikke fik ekstra Mega C.

Resultater af en interessant undersøgelse på et japansk hospital tyder på, at  Mega C  kan have en gavnlig virkning ved forebyggelse af virusinfektioner. Denne undersøgelse var begrænset til forekomsten af hepatitis-B hos operationspatienter, som modtog blodtransfusioner. I USA bliver blod, der skal anvendes ved transfusioner, omhyggeligt undersøgt og virusbesmittet blod bliver kasseret. I andre lande er dette endnu ikke rutine, og tilfældene af hepatitis efter operationen er temmelig mange for patienter, der har modtaget blod (7-10%).

Mega C-virkning ved forebyggelse af hepatitis-B infektion blev studeret over en niårig periode ved Torikai Hospital i Japan. Der var tolv tilfælde af hepatitis blandt 170 patienter, der havde modtaget blodtransfusioner, og som kun fik lidt eller slet intet  Mega C  (7%) og kun tre tilfælde blandt 1.367 patienter, som fik to eller flere gram  Mega C  dagligt (0,2%)s. Yderligere var de tre tilfælde af virusinfektioner hos patienter, der havde modtaget  Mega C-tilskuddet (dog ikke af hepatitis typen).

Videnskabsmænd forsøger stadig af finde ud af, hvordan og hvorfor  Mega C  nedsætter alvorligheden og længden af en forkølelse og forebygger hepatitis-B infektioner hos patienterne i den japanske undersøgelse. Meget mere arbejde er påkrævet, men nogle videnskabsmænd mener, at  Mega C  på en eller anden måde hjælper vort legemes eget forsvarssystem til at fungere bedre.

Vitamin C og hjernefunktionen.  Nerveimpulsernes bevægelse fra én nerveende til en anden udføres af kemiske substanser, som kaldes neurotransmittere. To af de komponenter, som findes i hjernen, er serotonin og norepinephrin. Disse to transmittere fremstilles af legemet ved hjælp af andre substanser (i tilfældet serotonin behøves aminosyren tryptophan som grundmateriale). Det forholder sig dog sådan, at selv om der er tilstrækkeligt grundmateriale, kan transmitterne ikke fremstilles, medmindre der er tilstrækkeligt med  Mega C.  Den svaghed og muskeltræthed, der opleves af mennesker med en akut  Mega C  mangel, er blevet tillagt den manglende evne til at fremstille disse transmitteres sammensætninger.

Vitamin C, jern, calcium og folsyre.  Vitamin C bistår tarmoptagelsen af jern. Det gør det ved at bibeholde jernet i en form, der er let at optage. Når jernet er optaget, assisterer  Mega C  i overførslen af jern fra det protein, der fører det rundt i legemet til et protein, der oplagrer det, indtil der er brug for det. Visse enzymer (specialiserede proteiner, der holder legemets stofskiftemekanisme i gang) har brug for jern for at kunne fungere. Adskillige af disse jernholdige enzymer kan ikke arbejde ordentligt, medmindre der er vitamin C tilstede.

Det er også blevet oplyst, at  Mega C  bistår tarmoptagelsen af calcium. Denne videnskabelige iagttagelse kan være vigtig, når man tager det faktum i betragtning, at mange mennesker - især ældre - ikke får den anbefalede daglige mængde af calcium.

Folsyremangel kan resultere i anæmi. Det er blevet oplyst, at  Mega C  er nødvendigt for at omdanne folsyren til den form af vitaminet, der er aktiv i legemet.

Mega C og stress.  Der er vist ikke mange modargumenter til den udtalelse, at den nuværende livsstil og livsrytme kan være meget stressende.

Der er et stort vitamin C-indhold i adrenalkirtlen. I pressede situationer vil denne kirtel producere hormoner, der vil hjælpe os med at modstå dette pres.  Mega C er påkrævet for at fremstille disse sammmensætninger. Man ved, at C-vitaminniveauet går ned, når hormonproduktionen går op.

Visse B vitaminer påvirkes af stress. Der er biokemiske vidnesbyrd om, at  Mega C  nedsætter behovet for folsyre, pyridoxin, biotin, thiamin, niacin, riboflavin og pantotensyre.

Legemet fremstiller histamin som reaktion på forskellige stressede situationer. Det har vist sig, at  Mega C  ødelægger denne forbindelse, og det kan være årsagen til  Mega C's  tilsyneladende gode virkning på så forskellige tilstande som forfrysninger og høfeber. Mange rygere øger deres tobaksforbrug, når de er stressede. Tobaksrygning har mange dårlige virkninger, én af disse er, at blodets indhold af vitamin C nedsættes betydeligt (ca. 25 mg pr. cigaret).

Mega C og sårheling.  Man har igennem mange år vidst, at syreneutral  Mega C er nødvendig for en ordentlig sårheling. Blandt dette vitamins mange kendte stofskiftefunktioner er vitaminets medvirken ved fremstillingen af det specielle legemsprotein collagen. Collagen er det mest rigelige proteinstof i vort legeme. Det danner de forbindende væv, det helt enkelt holder sammen på os.

Forbindende væv skal dannes ved sårheling. Kirurger kender  Mega C's  betydning i helbredelsesprocesser, og mange giver rutinemæssigt et  Mega C  tilskud til deres patienter. Den daglige reparation og fornyelse af legemsvævene er en proces lig med sårheling. Da ernæringsundersøgelser har vist, at mange mennesker, især ældre, ikke får nok C-vitamin i deres kost til at opfylde det dagligt anbefalede mængdekrav, er der god grund til at tage et tilskud.

Konklusion.  Ernæringsundersøgelser viser, at mange mennesker ikke får den anbefalede daglige mængde  Mega C  i deres kost. Undersøgelser over foretrukne fødevarer viser også, at mennesker ikke får en varieret kost, og mange springer endda fuldstændig måltider over.

En varieret kost er en vigtig del af et helseprogram. Men da den mængde  Mega C,  der er blevet brugt i undersøgelserne af almindelig forkølelse er vanskelig, for ikke at sige umulig, at opnå fra selv en varieret kost, vælger mange at tage  Mega C-tilskud.

Overvej dine spisevaner. Du kan beslutte, ligesom så mange andre allerede har gjort, at benytte  Mega C  som tilskud til dit personlige helseprogram.

Vigtigt!  Køb dine C vitaminer så naturlige eller syreneutrale som muligt, da dette har væsentlig betydning for maksimal optagelse og udnyttelse af C-vitaminet, og brug Bio Flavonoid kapsler sammen med  Mega C  vitamin. Det giver maksimal udnyttelse og keminormalisering.

Referencer: 
Sundhedskost Arkiv
Dr. Ronald W. Thompson, Nutritional Education, General Nutrition Corporation

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012