Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ipe Roxo® - mere info

Er en brasiliansk træbark en mirakelkur mod kræft?  Kan en gammel brasiliansk indianermedicin kurere mange slags kræftsygdomme? Læger af tidligere kræftpatienter siger ja. Denne sensationelle opdagelse har været stærkt diskuteret i Sydamerika, mens verden udenfor endnu ikke har hørt meget om den.

Men det står fast, at sydamerikanske læger nu med succes bruger indianermedicin til at behandle flere forskellige former for kræft - herunder leukæmi - og andre svækkende sygdomme.

Det drejer sig om planten kaldet Ipe Roxo®, der forhandles under mange navne, f.eks. også kendt som rød Tecoma på grund af dens skarlagenrøde blomster eller Taheebo. Den vokser i de varmere egne af Sydamerika som Brasilien, det nordlige Argentina, Paraguay, Bolivia osv. 

Barken af dette træ var almindeligt benyttet af medicinmændene i Guarani- og Typi-Nambo-stammerne, længe før spanierne kom til den nye verden.

Opdagelsen af denne tropevæksts kræfthelbredende kræfter begyndte for ca. 25 år siden, da en familie fra São Paolo holdt en fest efter en tur til Rio de Janeiro. Ved aftensmåltidet fortalte de om en af deres slægtninge, en pige, der havde kræft. Lægerne havde opgivet hende og fortalt hende og hendes forældre, at hun ikke havde lang tid at leve. Men en tante henvendte sig til en medicinmand i en indianerstamme, som fortalte hende, at kræft kunne helbredes med et bryg, lavet af barken af et bestemt træ. Medicinmanden gav damen en lille pose med denne bark.

Den unge pige og hendes forældre troede i begyndelsen ikke på medicinmandens bryg, men så havde den unge pige en mærkelig drøm: i drømme så hun en munk, der sagde: »Drik the af denne bark, som indianeren har givet dig, så vil du blive rask«. Til at begynde med lagde pigen ikke megen vægt på drømmen, men da hendes smerter tiltog, gentog drømmen sig.

Til sidst besluttede hun sig til at prøve theen (kan også anvendes i urtekapsler). Smerterne svandt, og da resultatet opmuntrede hende, tog hun theen hver morgen. Inden der var gået en måned, var hun rask, og hendes forældre fik af lægen at vide, at der nu ikke længere fandtes spor af kræften.

I 1981 kunne det amerikanske blad »The Spotlight« offentliggøre en hel liste af alvorlige sygdomme, som kan kureres med Ipe Roxo®, for det meste på en måned eller mindre!

Anæmi

Cancer af alle arter

Lammelse i øjenlågene

Psoriasis

Arteriosklerose

Diabetes

Leukæmi

Reumatisme

Astma

Eksem

Lupus

Ringorm

Betændelse i genitalerne

Fnat

Mave- og tolvfingertarmssår

Syfilis

Betændelse i knoglemarven

Gonoré

Mavekatar

Sår i indvoldene

Blærebetændelse

Hodgkins syge

Parkinsons sygdom

Tyktarmsbetændelse

Blødninger

Hudsygdomme i almindelighed

Polypper

Udvortes sår

Bronkitis

Hvidflåd

Prostatitis

Åreknudesår

En af de mest interesserede gæster ved festen var læge i den nærliggende by Santo Andre, og han bad om at få noget af theen. Denne - doktor Orlando dei Santi - forlod tidligt festen og tog direkte til kommunehospitalet i Santo Andre i udkanten af São Paolo, hvor hans bror lå døende af kræft. Patienten var netop blevet opereret uden positivt resultat, og hans tilstand var blevet erklæret for håbløs.

Under sine medicinske studier havde doktor Santi lært, at det var nødvendigt at undersøge enhver ukendt medicin, f.eks. den slags der brugtes af indianerne, før man overhovedet kunne tænke på at bruge den.

Han havde lært, at man først måtte ekstrahere de aktive ingredienser i planten og derpå afprøve dem i laboratoriet. Endelig at medicinen skulle patenteres, og produktionen overlades til et anerkendt farmaceutisk firma. Kun når medicinen er på markedet, kan man bruge den på en patient. Ellers ville en læge være uden beskyttelse over for et sagsanlæg for kvaksalveri. Dette er naturligvis den korrekte fremgangsmåde, anerkendt af de medicinske autoriteter i Brasilien og i hele den civiliserede verden (selv om anerkendt farmaceutisk medicin ødelægger tusindvis af mennesker hvert år).

Heldigvis for den døende patient på Santo Andre hospitalet besluttede hans bror ikke at gå frem efter den ortodokse procedure. I stedet tog han barken og kogte den i hvidvin, blandede den varme væske med appelsinsaft og lod sin bror drikke den på fastende hjerte. Som ved et mirakel ophørte patientens smerter, og han kunne sove godt. Efter en måneds vedvarende behandling med theen blev han udskrevet fra hospitalet. En grundig undersøgelse viste ingen spor af kræft.

Efter denne overraskende udvikling besluttede lægerne ved kommunehospitalet i Santo Andre at bryde reglerne til fordel for andre kræftpatienter, og de begyndte med at behandle de patienter, hvis sygdom var på det afsluttende stadium. Dette skete i slutningen af 1960.

Siden da har lægerne ved hospitalet bemærket, at smerterne hos patienter med leukæmi eller andre kræftlidelser er forsvundet i løbet af nogle få timer, efter at de har fået afkoget af den indre bark af Ipe Roxo®. De opdagede, at efter 30 dages behandling med denne medicin opviste de fleste patienter ikke mere symptomer på den frygtede sygdom. De opdagede også, at mange andre sygdomme, kræftpatienterne havde, som sukkersyge og gigt, forsvandt hurtigere end kræft. Lægerne var forundrede.

Siden begyndelsen af 1960 er barken blevet anvendt regelmæssigt på hospitalet i Santo Andre til behandling af leukæmi såvel som af andre sygdomme, hvor man har mistanke om, at årsagen er virus. Både helsekostforretninger og apoteker i Brasilien forhandler nu denne bark. 

I Danmark sker forhandlingen gennem velassorterede apoteker, materialister og helsekostforretninger og er en væsentlig urtekemifaktor for mange naturlæger. 

»O Cruzeiro«, et anerkendt og respekteret ugeblad i Rio de Janeiro, bragte den 18. og 25. april 1967 to lange, illustrerede artikler om dette lægemiddel og hospitalet i Santo Andre. På et af billederne ser man et diagram hængende over en patients seng. Under patientens navn, alder osv. diagnosen »lungekræft« og herunder behandlingen med store, håndskrevne bogstaver: »Pau d'Arco« (Ipe Roxo®).

Et andet billede viser en lang kø, de fleste kvinder, der venter på at få udleveret små pakker af barken i pulveriseret form, og en tryksag der forklarer, hvordan man bruger barken. Bladet forklarer, at de folk, der stod i kø, ikke var lokale indbyggere og derfor ikke berettiget til gratis medicin fra hospitalerne. De lokale læger betalte medicinen af deres egen lomme, og to sygeplejersker brugte deres fritid på at udlevere den.

En af lægerne, professor Wallet Accorst, udtalte: »Fra de første eksperimenter med denne medicin lærte jeg to vigtige ting, der opmuntrede mig med hensyn til kræft. For det første: Ipe Roxo® eliminerer de smerter, som opstår af sygdommen, for det andet: den forøger antallet af røde blodlegemer. Vor forbavselse voksede, denne bark kurerede hvad som helst! Mavesår, sukkersyge og gigt! Og hvad der var det mest forbavsende af det alt sammen, var den korte tid, det tog for at kurere dem, næsten altid mindre end en måned. En af mine barndomsvenner, som bor i en by, der hedder Itu, havde en syg kone, der var ved at dø på grund af kræft i indvoldene. Hun var blevet opereret fem gange i løbet af otte måneder uden resultat. Efter kun én dags behandling med Ipe Roxo sov hun for første gang i otte måneder fast og roligt. Og hun blev ydermere hurtigt rask igen. Det er nu flere år siden, og hun er stadig rask. Hvis nogen er skeptisk, skulle de henvende sig til Colonel Amatea«.

Doktor Octaviano Gaiarsa, en anden læge ved hospitalet, sagde: »Det var ikke min pligt at følge de forskellige patienter på hospitalet, men mange af mine kolleger fortæller om helbredelse af sukkersyge, benmarvsbetændelse og endog kræft. Jeg kender personlig tilfælde af helbredt blodmangel, sår, der er blevet lægt i løbet af et par uger eller maksimalt en måned. Doktor Nardelli, hospitalets direktør, henviste en patient med uhelbredelig benmarvsbetændelse til mig, der var blevet helbredt med Ipe Roxo®. Der var også et tilfælde af fremskreden leukæmi 240.000 hvide blodlegemer per kubikmillimeter blod. Efter en måneds behandling var antallet af hvide blodlegemer faldet til 20.000, hvilket er det normale niveau. Dette tilfælde var ellers dødeligt.«

Efter den første af artiklerne i »O Cruzeiro« fik lægerne ved hospitalet forbud mod yderligere at udtale sig om hospitalets affærer uden forudgående tilladelse fra Santo Andres byråd. Den brasilianske forening til kræftens bekæmpelse var rasende over de beretninger om helbredelser, ugebladet havde skrevet om. De ville forbyde lægerne ved hospitalet at anvende den indianske medicin. Dette modsatte byrådet sig imidlertid; medicinen havde nemlig været årsag til så mange helbredelser, at det ellers overfyldte hospital nu kun var halvt fuldt, og omkostningerne var gået stærkt ned.

Ipe Roxo® forhandles i materialist- og helsekostforretninger og nogle apoteker.