Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingefærrod til de rejseglade

Som et almindeligt stimulerende middel, der styrker kredsløbet, åndedrættet, fordøjelsen og nervesystemet, giver ingefærrod en generel rensning af systemet gennem huden, tarmen og nyrerne. Ingefærrod er stærkt karminativ, slimløsende, mavestyrkende, adstringerende, vanddrivende og rødmefremkaldende og styrker den almindelige sundhedstilstand. Ingefærrod, der er rig på næringsstoffer, kan bruges alene eller sammen med andre urter.

Ingefærrod er i de senere år blevet undersøgt videnskabeligt og har vist sig at have værdifulde egenskaber, der også letter blodoverfyldning i svælg og lunger, lindrer symptomerne ved forkølelse og influenza samt menstuationslidelser.

Fra Danmarks ældste naturmiddelfirma Natur-Drogeriet A/S i Hørning fortælles, at man naturmedicinsk har anvendt ingefær her i Europa i hvert fald siden 1564, da den omtales i Lenicerus »Kreuterbuch«, der udkom i dette år.

Selv om vi ikke har behov for det, så er det alligevel positivt at få vore produkters virkning videnskabelig bekræftet. Natur-Drogeriet har fremstillet den stærkeste og billigeste ingefærkapsel (Comfort Complex) på det danske marked.

En undersøgelse om bevægelsessyge. I en ny undersøgelse, gennemført af to amerikanske psykologer og gengivet i det britiske lægeskrift »Lancet« (20. marts 1982), fandt man, at pulveriseret ingefærrod var mere effektivt mod bevægelsessyge end Dramamin.

Studenter i alderen mellem 18 og 20 år, der alle var meget tilbøjelig til at blive køresyge, søsyge osv., deltog i undersøgelsen 12 fik Dramamin, 12 pulveriseret ingefærrod, og 12 pulveriseret fuglegræs (chickweed) som placebo.

Femogtyve minutter senere fik alle 36 frivillige bind for øjnene og blev anbragt i 6 minutter i en drejelig stol. Ingen i placebo- eller Dramamin-gruppen kunne være i stolen i alle 6 minutter uden at kaste op eller føle sig for syg til at fortsatte. I modsætning hertil kunne halvdelen af dem, der havde fået ingefærrod, uden vanskeligheder holde sig i stolen i samtlige 6 minutter, og alle følte et signifikant mindre ubehag end medlemmerne af de to andre grupper.

Forskerne konkluderede, at ingefærrod virker direkte på mave-tarmkanalen, hvor den hjælper med til at nedsætte kvalme ved at neutralisere og absorbere toksiner. Dramainin synes derimod i hovedsagen at virke direkte på centralnervesystemet, ved simpelthen at »overbevise« hjernen om, at der ikke er noget galt med maven. Forskerne anbefalede 3 kapsler å 300 mg pulveriseret ingefær 15 minutter, før man rejser med bil, skib eller fly: ifølge forskerne har ingefærrod ingen kendte toksiske virkninger ved indtagelse i normale doser, men hvis de driller en sart mave, skal der selvfølgelig tages hensyn.

Er du derfor rejseglad er Comfort Complex lige sagen!

Hjælper fordøjelsen. Ingefærrod fremmer den almindelige fordøjelse, mildner kolik og kvalme, da den hjælper med til at kontrollere opkastningerne. Som et middel mod træg fordøjelse hjælper ingefærrod med at fjerne tarmluft og virker krampeløsende mod kramper i mave og tarm. Ingefærrod er også med til at holde maven i orden, hvad der gør den værdifuld ved både diarré og forstoppelse.
Virker som kosttilskud.
 
Ingefærrod leverer som kosttilskud betydelige mængder af calcium, jern, magnesium, fosfor, natrium og zink. Den indeholder 18 aminosyrer, vitamin A, thiamin, riboflavin, niacin og ascorbinsyre og er desuden en mindre protein-, fedt- og kulhydratkilde.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012