Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Amazing - træthedens overmand

Det er almindeligt, at en ½-1 theskefuld Amazing pulver udrørt i et ½ glas appelsinsaft fjerner træthed (og hovedpine) i løbet af ½-1 time. Amazing pulver virker hurtigere end kapsler.

art-indianerDet drejer sig om et medlem af sapiaceas-familien, der gror som en vildtvoksende slyngplante, og hvis frø bruges som helsemiddel i Amazon-området, men som også bliver dyrket en hel del af de derboende Guaranis-indianere. Dog har dyrkningen bredt sig til andre områder af Brasilien, til Bolivia, Peru og Paraguay blandt indianerstammer og naturfolk her og siden til mange af de nordamerikanske indianerstammer, der også så helseværdien i denne forbavsende plante. 

Gennem flere århundreder har man brugt plantens frø på grund af disses styrkende, stimulerende, kølende virkninger og som en nærende og koncentreret kostfaktor, fordi man ved at anvende frøene uden anstrengelse kunne gå lange marcher gennem bjergene, og samtidig holde legemet med alle dets organer, så som hjerne, hjerte, nervesystem, kredsløb, nyrer og fordøjelsessystem, i en hensigtsmæssig funktion.

Vi har den danske læge og botaniker Simon Paulli (1603-1680) at takke for kendskabet til denne plante. Dette er forklaringen på plantens navn Paullina, men her i Danmark sælges den under navnet Amazing, da den er kombineret med 2 andre faktorer, spansk paprika og papaya-enzymer, som indianerne også havde kendskab til, og som giver en endnu bedre udnyttelse af de forskellige plantestoffer. 

Den blev kemisk analyseret første gang i 1826 af Teodoro Martius. I planten fandt han olier, gummistoffer, ca. 0,5% saponiner, 3,8% protein, stivelse, coffein og ca. 8% bitterstoffer, garvesyrer, dexstrin, slimstoffer, ca. 3% fedt, ca. 7,8% harpiksstoffer, rødt plantefarvestof, en del ubestemmelige stoffer samt et stof, han kaldte  guaranin. Dette blev studeret og analyseret og senere afprøvet af forskellige videnskabsmænd og læger: A. Kremer, Berthellot, Brochefontaine, Deshastelas, Feemster, Fuskiger, Gusset, Kaemel, Nielermstein, Pereira, Barreto, Silva Arafijo, Squibbes, Thoms, Wall og andre, de fleste fra Portugal.

Man har i planten fundet et stort procentindhold af stoffet guaranin og bekræftet, at guaranin-indholdet har en hensigtsmæssig funktion over for blodomløbet, virker som et kølende middel, har en antidiarréfunktion, virker febersænkende, urindrivende, blodtryksænkende, modvirker hovedpine og migræne samt giver øget udholdenhed. Stoffet har gjort sig særligt bemærket som et styrkende middel, der stimulerer og giver bedre kvalitet i ernæringen, styrker blodomløbet og virker styrkende på svækkede nerver og på hjernetræthed. Det anbefales særligt til mennesker, som udfolder stor fysisk og intellektuel aktivitet, da man gennem de nærende frø formår at forhindre, at anstrengelsen tager overhånd. Mange brugere påstår, at det forbedrer og opfrisker hukommelsen. Endvidere er der ikke blevet iagttaget eller konstateret euforiserende eller vanedannende effekter.

Det har også en god virkning på fordøjelsesprocessen, eliminerer gastro-intestinal luft og flatulensproblemer samt søvnighed efter et måltid. Det hindrer skadelige gæringer, som er skyld i migræne og andre forstyrrelser, og virker på dyspepsi og dysenteri, som tarmdesinfektionsmiddel, er enestående i sin art, og behandler på samme tid diarré og obstination, fordi det uden risiko for at ødelægge den naturlige tarmflora kan hindre reproduktion af de negative bakterier i tyktarmen, men samtidig har Amazing vist sig at understøtte de nyttige mikrober og stimulere gastro-intestinalnervesystemet.

Endvidere stimuleres binyrernes udskillelse af hormoner, som er uundværlige for gode fysiske og psykiske aktiviteter, som igen vil indebære større modstandskraft, velvære og udholdenhed.

Undersøgelser har vist, at hjertefrekvensen og pulsen normaliseres.

I Danmark findes Amazing i 3 udgaver, nemlig: Amazing mild (i pulver), Amazing stærk (i pulver) og Amazing stærk (i kapsler). Amazing stærk kan bidrage til en forbigående afførende og rensende funktion.

art-amazingDet er først og fremmest et præventivt middel mod alderdommens nedsatte aktivitet; det bruges meget som urindrivende og urinsyreopløsende middel, som værn mod reumatisme og arthritis, dels især som kardiostyrkende middel, fordi det - imens det styrker hjerteslagene - regulerer det store og det lille blodomløb, styrker mod hjertesvækkelse, hjertemuskelbetændelse, forkalkning og andre nutidige kredsløbssygdomme.

I Danmark sælges denne helsebringende plantefaktor gennem Natur Drogeriet A/S, Hørning, og kan købes hos de fleste større materialist- og helsekostforretninger i pulver eller i tabletter under navnet Amazing.