Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Jeg drak Ægte Venustorn® the og ændrede kosten

Hvem skulle tro, at Edith Ploug, der i dag er 52 år, for 10 år siden ikke kunne bevæge sig uden krykker på grund af leddegigt - og rullestolen - en elektrisk - var hun blevet bevilget! Men da hun fik at vide, at hun nu skulle til at bruge kørestol for at komme rundt, tog hun sagen i sin egen hånd. Edith Ploug fortæller:

Kuren.  Der var ikke levnet mig stort håb, ja, en overlæge ville endog have jeg skulle skilles og på plej ehjem! Han tænkte nok mest på min familie, som har været mig en uvurderlig hjælp. Uden den havde jeg nok ikke haft nogen chancer. Det fik mig til at prøve en alternativ behandler, som foreslog mig at få udrenset kroppen for ophobede syrer og ordinerede Ægte Venustorn® the, kartoffelsaft presset af rå kartofler, og grøntsager: Intet kød eller syreholdige mælkespiser, ej heller vin og kaffe. Jeg fortalte det til min egen læge, som var meget forstående og syntes, jeg skulle prøve kuren - og det blev lykken for mig. 

Jeg overholdt kuren, og efter 3½ - 4 mdr. havde jeg det så meget bedre, at jeg begyndte så småt at træne benmusklerne. Før kunne jeg ikke få fødderne ned i min mands store sko, så hævede var de. Nu kunne jeg begynde at se faconen på dem igen og ville gerne cykle, selv om det måske virkede lidt voveligt. Jeg fik indrettet cyklen sådan, at jeg kunne nå jorden med begge ben. Min mand støttede mig de første gange. Efter kort tids forløb cyklede jeg med krykkerne på styret. Jeg mødte min omsorgsassistent nede i byen - hun var målløs, og jeg var stolt. Tænk 6 mdr. før ville lægerne indlægge mig på Gråsten Gigtsanatorium, men nu viste blodprøverne, at jeg ikke behøvede indlæggelse.

Kosten.  Min læge tilrådede mig at fastholde kostomlægningen. Jeg dyrker selv grøntsager i min have, økologisk og uden sprøjtemidler. Jeg har ca. 2000 m2 omkring huset som er beboet på 387 m2. Derudover har jeg 5-600 m2 kolonihave med grøntsager. Der er endda nok til hele familien og naboerne med, og jeg passer selv både hus og have.

Til en start spiste jeg ikke rugbrød, som skal være uden konserveringsmidler, men har nu fundet frem til et rugbrød, Herkules grovbrød med 80% kerne - det smager pragtfuldt.

Og derudover spiser jeg selvfølgelig alle slags grøntsager, fisk fjerkræ. Kun når vi er ude til middag, spiser jeg hvad der bliver serveret, men vin kan jeg ikke tåle, det kan jeg mærke flere dage efter.

Derimod kan jeg tåle en whisky eller cognac uden at få smerter.

Drikker du altid Ægte Venustorn® the i det daglige? Nej, det drikker jeg i ca. 3 mdr. og holder så ca. 1½ mdr. pause. Nu er jeg holdt op med at drikke kartoffelvand, men under kuren skal man drikke 6-7 dl. Engang imellem kan jeg få lyst til kartoffelvand, enten rå kartoffelsaft, som måske er knap så velsmagende, som hvis man koger et pund renvaskede, skivede kartofler med skræl i ½ ltr. vand.

De skal ikke koge så længe, men blot stå i gryden, til vandet er koldt. Ægte Venustorn® theen tillaves dagen før. Man drikker en stor kop på fastende hjerte og før hvert hovedmåltid. I øvrigt bør man drikke meget.

Ægte Venustorn® the.  Hos materialisten køber jeg Natur-Drogeriets Ægte Venustorn® the, padderokke the og brændenælde the, der er de reneste varer, og som er velsmagende og velegnet til udrensning.

Edith Ploug fortsætter: Nu skal vi have sølvbryllup, og jeg skal selv stå for det alt sammen med en masse gæster også både før og efter, men er det ikke lykkeligt, at jeg er kommet så vidt? Man skal dog have vilje til at blive rask og ikke give op! Ægte Venustorn® theen hjalp mig - dertil en god ægtemand - en herlig cocktail.

Uddrag fra tidsskriftet SUNDHED OG VELVÆRE: Medlemsblad for Landsforeningen til Sundhedens fremme, okt. 1989

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012