Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Urter og AIDS

Den alternative medicin åbner nye muligheder i kampen mod dårligt immunforsvar og AIDS

Det er almindeligt kendt, at har man først pådrage t sig AIDS, så er det umuligt at bekæmpe sygdommen, men ikke desto mindre findes der flere forskellige muligheder for at forebygge mod den frygtede sygdom ved hjælp af lægeurter som Ipe Roxo®, Echinacea, og Amazona the eller kapsler, og gennem homøopatisk behandling.

Efter Rock Hudsons død er man i vide kredse blevet opmærksom på den betydning, det har for mennesker overalt i verden at sætte ind mod AIDS, sygdommen, der tilintetgør vort immunforsvar, og som den medicinske videnskab endnu står magtesløs overfor.

Samtidig med, at den ortodokse medicin har forstærket sin forskningsindsats, er man også inden for den alternative medicin gået i gang med at afprøve, hvilke muligheder der foreligger med hensyn til at finde naturlige modgifte mod sygdommen. Det står allerede klart, at visse urter hjælper med til at styrke kroppens immunforsvar og dermed er med til at forhindre dens udbrud. Inden for homøopatien hævder man, at man er i stand til at styrke organismens individuelle forsvar ved på et meget dybt biologisk plan at stimulere og regulere organiske processer på en sådan måde, at der bringes orden i det »terræn«, hvor sygdommen ellers kan udvikle sig.

Angående den første mulighed - styrkelsen af immunsystemet ved hjælp af bestemte lægeplanter - er undersøgelserne længst fremme i USA, hvor sygdommen også opstod.

»Indtagelsen af bestemte urter er den perfekte lægelige forebyggelse mod AIDS«, udtaler dr. Paul Lee, tidligere leder af Instituttet for Planteforskning i Santa Cruz, Californien. Dr. Jim Duke, en botaniker ved det amerikanske landbrugsministerium fra Beltsville, Maryland, tilføjer: »Planter har et stort indhold af vitaminer og mineraler, og disse er nøglen til succes med hensyn til at øge de syges modstandskraft«.

Her er en liste over nogle af de mest effektive urter, når det gælder om at øge immunsystemets ydeevne:

Ipe Roxo®  anvendes som en almindelig sundhedsthe og i større doser som et probat antibiotikum og har desuden i Sydamerika vakt opsigt som et virksomt middel i bekæmpelsen af forskellige former for kræft, bl.a. leukæmi. Ekspertene siger, at den også kan styrke organismen mod virusinfektioner af AIDS-typen.

Echinacea en anden lovende anti-AIDS lægeurt, der undersøges for sin rensende virkning på kroppens lymfesystem. Den hjælper med til at modgå betændelse, eliminere bakterier, sygdomskim og kræftfremkaldende substanser.

Amazona kapsler endnu en sydamerikansk lægeplante, som er i søgelyset inden for rammerne af de undersøgelser, der udføres omkring bekæmpelsen af AIDS. Blandt Amazona kapslernes egenskaber er det værd at fremhæve det høje indhold af vitaminerne B, C og E og ligeledes af jern og andre mineraler. De øger den syges naturlige modstandskraft og styrker desuden nervesystemet. En kendt ekspert, dr. Stuart Berger, forfatter til en bog om emnet (»Dr. Bergers immunologiske diæt«) siger, at vitaminerne B, C og E spiller en hovedrolle i styrkelsen af immunsystemets effektivitet.

»Vitaminerne A og D hjælper også - tilføjer dr. Berger - ligesom calcium, magnesium, jern og zink gør det. Og i passende doser kan tilførsler heraf normalisere, genopbygge og forny et belastet immunsystem. Man har i lang tid kendt til de restituerende egenskaber ved Amazona the eller kapsler, hvorfor det forhold, at den også virker forebyggende ved AIDS, ikke er så overraskende«.

»Videnskabsmændene er ligeledes interesseret i de naturlige substanser, der sætter immunsystemets reaktionsevne i vejret«, siger dr. Tom Baldwin, professor i immunologi ved Texas Universitet.

»Vi har allerede identificeret nogle planter, der har en positiv virkning, og der er gode grunde til at fortsætte med undersøgelserne«, slutter han.

Homøopatien er i bestræbelserne på at finde effektive »svar« på forskellige virusangreb betydningsfuld af to grunde: på den ene side tilbyder den en moderne og veludviklet videnskabelig metode inden for diagnosticeringen og den videnskabelige forskning, og på den anden side repræsenterer den en konstant tradition, der kan efterkontrolleres på hverdagslivets erfaringsplan. Den grundlæggende hypotese: homøopati forebyggelse mod AIDS fortjener at bringes til offentlighedens kundskab, for denne type behandling er af fundamental karakter, idet den nemlig sigter på en regulering og normalisering af de immunologiske og biologiske forsvarsmekanismer, således at sygdommen ikke får lov til at udvikle sig.

Oplysningerne til ovenstående artikel er bl.a. taget fra Sundhedskost Arkiv.

Man kan i Danmark købe de fleste af de nævnte naturmidler, således: Ipe Roxo® the eller kapsl., Stærke Echinacea Complex dråber, Amazona kapsler. Stærke B-gær vitamin m/mineraler tabl., Mega C Syreneutral C vitamin tabl., Natur-Drogeriets Stærkt Naturligt E-vitamin, 335 mg, Mega Magnesium tabl., Dolomit tabl., Jern Complex tabl., Zink tabl. mv.

Navne på immunstyrkende naturprodukter:
Ipe Roxo®
Urte-Pensil
Bio Propolis
Brottrunk
CellSikker
ActiVin®
Echinacea Complex dråber

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012