Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vigtig viden om naturmedicin

- udebliver på grund af pengemangel.

Mælkeprodukt kan helbrede blodkræft, danske forskere konstaterer, at valle helbreder leukæmi hos dyr.

Valle, den tynde, sure væske, som udskilles, når man fremstiller smør, kan kurere leukæmi (blodkræft) hos dyr, viser forsøg på Finseninstituttet. Det var en ingeniør, som gav forskerne et tip om vallens forunderlige egenskaber, og en lang række forsøg viser nu, at dette naturprodukt i stærkt koncentreret form indeholder et kræfthæmmende stof.

Vi ved endnu ikke præcis, hvad det er for et stof i valle, som får kræftcellerne til at dø, men vi har ved en lang række dyreforsøg konstateret, at dyr blev kureret for blodkræft, når de i en lang periode blev behandlet med et særligt koncentrat af valle, siger overlæge på Finseninstituttet, Johs. Clemmensen til Ekstra Bladet.

Valle er en meget forskelligartet substans, og det er kun i særlige koncentrationer og sammensætninger, at valle virker mod kræft. Dette naturprodukt har forskerne nu forsøgt at lave syntetisk og kalder det Leukocidin. - Vi har hidtil kun i ét tilfælde registreret, at det syntetiske middel var kræfthæmmende. Nye forsøg vil måske vise, at vi bliver nødt til at lave et nyt syntetisk stof, som har de kræfthæmmende egenskaber, som findes i valle, siger overlæge Clemmensen. - Tilbage står så de afgørende forsøg med leukæmi-patienter.

Selv om valle er et ugiftigt stof, er vi langt fra parat til forsøg med mennesker endnu. Det har tidligere vist sig i nogle tilfælde, at stoffer, som virkede kræfthæmmende på dyr, ingen virkning havde på mennesker. Måske vil vor forskning ende blindt, skønt vi naturligvis håber det bedste. Hvis valleproduktet kan kurere leukæmi hos mennesker, er der en stor sandsynlighed for, at midlet også kan bruges mod andre kræftformer.

Forskerne på Finseninstituttet, cand.med. V. Bremerskov, ingeniør Peder Kristensen og overlæge Clemmensen har i deres forskning af vallens egenskaber mod kræft måttet kæmpe med alvorlige økonomiske problemer:

Må tigge om penge. - Vi har undervejs gang på gang måttet tigge om midler til denne specielle kræftforskning, dels gennem Kræftens Bekæmpelse, legater og industrien, og vi er i en sådan situation, at vi ingen økonomisk baggrund har for at føre den omfattende og afgørende forskning videre egenhændigt, siger overlæge Clemmensen. Imidlertid mener vi, at vi nu har så gode resultater fra dyreforsøg, at vi nødigt vil stoppe her. Det er lykkedes os at gøre et hold amerikanske forskere interesserede i vallens kræfthæmmende egenskaber, og disse forskere skal fortsatte vore forsøg i USA, sideløbende med at vi også fortsætter denne kræft-forskning indenfor vore øknomiske rammer.

Overlæge Clemmensen forudser, at man i løbet af et års tid kan begynde forsøg med leukæmipatienter.

Naturlægens kræftkur. Det er noget af en begivenhed, at et hold medicinske forskere har taget tippet om et naturprodukts helbredende egenskaber mod kræft så seriøst, at man overhovedet undersøgte påstanden. I den forbindelse burde det være nærliggende at undersøge de naturprodukter, som en naturlæge kurerede en lille leukæmi-ramt pige med. Da forældrene fjernede deres lille dødsdømte datter fra hospitals-behandlingen og tog hende med til en naturlige, som ordinerede en lang række naturprodukter, kom hun sig og er i dag rask og frisk.

- Jeg har hørt om det tilfælde, men den slags omfattende forsøg har vi slet ikke kræfter og penge til nu, siger overlæge Clemmensen.

Af Jonna Gade, artikel gengivet med tilladelse fra Ekstra Bladet, der bragte artiklen den 5. december 1975.

Læs også:
Valleprotein beskytter mod prostatakræft
Amino Complex Valleprotein ved knogletab og kræft

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012