Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvad sker der i tarmen?

art-resultatplusTusindvis af danskere med fordøjelsesproblemer bruger afføringspiller. Andre med tilbøjelighed til diarré spiser stoppende præparater. Og andre igen bruger smertestillende piller for at komme af med deres maveonde.

Tarmen  behandles som en affaldsskakt, der skal skaffe os af med de ufordøjede rester og intet andet. Den må tage imod sovepiller, der lammer den lige så meget, som hjerne og nerver bliver det. Den får overvejende fiberfattig, alt for blød, fedtog sukkerrig kost, der passiviserer den i stedet for at stimulere den. Dens muskler bliver slappe ligesom alle andre muskler, når vi bruger dem for lidt. Når vi er stressede og ophidsede, er tarmen også stresset og ophidset.

art-theagoHer foregår det vigtige fordøjelsesarbejde: i maven forvandles føden til en »næringsgrød«, og i den ca. 6 meter lange  tyndtarm  sker der - ved tilførsel af safter fra galdeblæren og bugspytkirtlen - et mindre mirakel. Under de sammentrækkende og udvidende bevægelser opsuger tarmen faste og flydende substanser og giver dem videre til de hårfine blodkar i tarmvæggen - blodkar, der alle munder ud i den store vene, der kaldes  portåren og som fører direkte til  leveren.  Først her fabrikeres den egentlige næring for cellerne. Desværre kan tyndtartnen ikke skelne mellem nyttige og skadelige stoffer, eller vide om mængden af alkohol er for stor, eller middagen har været lidt for rigelig. Og således kommer både godt og skidt gennem tarmvæggen, ad blodbanen til leveren og herfra videre ud i cellerne.

Ufordøjeligt materiale sendes videre til  tyktarmen, hvor fordøjelsesprocessen afsluttes. Dette arbejde varer i alt ca. 12 timer, så fyldes portionsvis endetarmen, og kredsløbet kan sluttes.

Får tarmen ikke den rigtige »sending«, reagerer den derefter: ved vandmangel bliver afføringen hård, ved lavt fiber/ballaststofindhold stiger forrådnelsen, ved for meget sukker sætter der gæringsprocesser ind.

Tarmrens
Både Resultat Plus og Skallin er en fantastisk hjælp til at fjerne ophobet, slimagtig afføring og forrådnelsesstoffer, som kan "gemme sig i lommer i tyndtarmen.

art-skallinVed sådanne forstyrrelser går de nyttige tarmbakterier tfi grunde, og de skadelige får overtaget. Er tarmbevægelserne (peristaltikken) for langsomme, bliver det indtagne materiale for længe i fordøjelsessystemet, og der kan udvikle sig betændelsestilstande, tarmsår, bylder og tarmkræft. Dusindvis af andre sygdomme kan have deres udspring i fordøjelsesvanskeligheder, for tarmfordøjelsens slutprodukter kommer ad blodvejen frem til alle celler fra isse til fod. Omvendt kan løsningen af sådanne fordøjelsesproblemer føre til helbredelse af mange sygdomme, der tilsyneladende ikke har noget med mave og tarm at gøre.

Hvad skal man gøre for at holde fordøjelsen i orden? Der er mange meninger om, hvad der er rigtigt og forkert, men disse råd er sikre:

  • Kosten skal være alsidig, rig på vitaminer, mineraler, fibre, korn og fuldkornsprodukter. Den skal indeholde lidt kød (eller slet intet), fedt og sukker; til gengæld skal den være rig på frugt og grønsager, så vidt mulig rå. Mange små måltider er bedre end få store.      
  • Syntetiske præparater som sovepiller, smertestillende piller og afføringsmidler skal undgås, så langt som muligt.      
  • Det daglige toiletbesøg skal passes, og tarmudtømningen skal være regelmæssig.      
  • Stress, fortravlethed, forkert levevis, sygdom, aldersbetinget besvær og andet kan forhindre, at mave/tarm fungerer optimalt. I sådanne tilfælde anbefales Resultat Plus eller SKALLIN - er der tale om egentlige og hårdnakkede tilfælde af forstoppelse, er THEA GO' en hjælp for mange.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012