Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fup og fakta om helsekost

Af forfatter Bjarne Wiehe, Egevejen 18, 2850 Nærum

Det hører til sjældenhederne, at Berlingske Tidende ikke beriger og opløfter. Men artiklen den 31. januar af overlæge, dr.med. Jens Bang var en deprimerende undtagelse, der sved i sjælen. Når man gennem 25 år selv har stået i et seriøst, intenst, kritisk og dybdeborende arbejde omkring alternativ helbredelseskunst, så har man lært at skelne mellem fup og fakta i det regi! Men det har overlægen ikke. Han er vred over nogle spredte bernærkninger fra en kendt naturopat.

Ud fra sit gamle lægestudies præmisser kan Jens Bang ikke acceptere en radikal nytænknings nye udtryksformer. Og så får Berlingskes læsere en reaktion der oser af bedreviden og foragt for et område, lægen ikke ved nok om.

Det fører alt for vidt i et læserbrev at sætte lup på alle lægens bemærkninger. Det triste og farlige ved dem er, at de med lægeautoritetens blå stempel overlegent og ironiserende fejer al helsekostvidenskab af bordet og taler om trosartikler og biodynamisk hokus-pokus. Det er den latterliggørelsestaktik, den ortodokse lægestand ind imellem betjener sig af, når den er uvidende om et kolossalt udenlandsk og indenlandsk forskningsmateriales bevis for kostens afgørende betydning for kroppens tilstand.

Der er ført bevis på bevis for, at individuelt tilrettelagt naturkur kan regenerere sygt væv og skabe balance og forbedret celleånding. På nærmeste hold har jeg set lægeopgivende patienter blive kureret af rigtig helsekost. Også kræftpatienter. Vi styrker ikke sandhed og vederheftighed ved sarkastisk at nedgøre de alternative bebandlingsmåder, som har vist deres nødvendighed og bæredygtighed. Vil læge Jens Bang afbalancere naturopatens udtalelser om giftig mad, så må der afbalanceres den modsatte vej, når lægen groft underkender, hvad den rigtige helsekost virkelig formår.