Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Amizan mod allergi

Et anti-allergiprodukt er kommet til Danmark - nyudviklet af førende europæiske allergiforskere

Hos den romerske naturforsker Plinius den ældre findes der nogle iagttagelser af vagtler, hvoraf det fremgår, at vagterne - en art fasanfugle - ernærer sig af planter, der er giftige for mennesket og de fleste dyr. Ja, giftige frø hører til vagtlernes foretrukne føde, og ligesom geder tåler de glimrende disse giftstoffer og trives med dem (Naturalis Historia, vol. 1, 558, 12-13).

I vore dage er det blevet opdaget af franske forskere, at vagtelæg er et virksomt middel mod overfølsomhedslidelser eller rettere sagt: genopdaget, for i den traditionelle kinesiske medicin har man i århundreder vidst, at vagtelæg har visse terapeutiske egenskaber.

Det begyndte med, at en fransk fugleopdrætter med interesse for vagtler fandt ud af, at hans hyperallergiske kone blev hjulpet, hvis hun spiste friske vagtelæg. Hendes astma-kriser tog drastisk af, og efterhånden overvandt hun fuldstændigt sin lidelse.

Denne opsigtsvækkende solstrålehistorie kom dr. Truffler, praktiserende læge i byen Rochefort, for øre, og han begyndte at ordinere sine allergipatienter vagtelæg og kunne snart konstatere en helbredende virkning i hundredvis af tilfælde.

For at opnå optimale resultater skulle kuren helst påbegyndes før kontakt med allergiudløseren, f.eks. før begyndelsen af pollensæsonen.

Videnskaben bliver interesseret. I årevis forsøgte dr. Truffier at overbevise sine kolleger om betydningen af sine iagttagelser, men mødte, som så ofte i den slags tilfælde, kun skepsis og uforstand.

Omsider fandt han dog interesse hos dr. Benveniste, leder af laboratoriet for allergi og immunpatologi ved »Institut National de la Santé et la Recherche Médicale«, i Paris. Dr. Benveniste fordybede sig i forsøg og gjorde ligeledes nogle forbløffende opdagelser.

Hos mennesker, der er ramt af en allergikrise, stiger produktionen markant af et særligt stof, der af forskerne kaldes  immoglobin IgE,  dvs. antistoffet mod allergien. Denne kendsgerning blev fastslået ved hjælp af den såkaldte »Benveniste-test«. Samtidig konstaterede man, at antallet af cosinophiler (= blodceller), der er særligt højt hos allergisyge, blev tydeligt reduceret.

Når man tager i betragtning, at over 20% af den danske befolkning lider af forskellige former for allergi, forstår man den store betydning af løsningen af dette problem.

De allergier, der populært går under betegnelsen, høfeber, optræder om foråret og fremkaldes af kontakten mellem forskellige pollenarter og næseslimhinden. Det drejer sig her om allergiske fænomener, for de overfølsomme individer reagerer på den anvendte vaccinationsreaktion med det vandopløselige pollenekstrakt.

Biokemisk forklaring. For at forstå mekanismen i pollens indflydelse på overfølsomme personer må man vide følgende:

Næseslimhinderne og væggene i åndedrætsvejene er rige på plasmocyter og mastocyter. Plasmocyter er ovale eller runde celler, som altid samles i stort tal i de dele af kroppen, der er særligt udsatte for betændelse. De tager aktiv del i beskyttelsen af organismen, idet de fremstiller antistoffer, det såkaldte blod-immunoglobulin. Med vor viden i dag betragter man plasmocyt som det sidste led i udviklingsfasen af lymfocyt B.

Mastocyterne er meget bevægelige, elipseformede celler, hvis cytoplasma indeholder talrige såkaldte basophile småkorn. Disse er omgivet af en membran og har den særlige egenskab, at de farves røde ved anvendelse af blå basiske farvestoffer.

De basophile småkorn i mastocyterne er rige på heparin og histamin. Heparin er sodium-saltet i en kompleks organisk syre, der har den karakteristiske egenart, at den forhindrer blødning.

Histamin er et kropsegent amin, som dannes af en aminsyre, kaldet histid.

Dets vigtigste biologiske egenskaber består i en karudvidelse af kapillærerne og fremkaldelse af irritationstilstande og overfølsomhedsreaktioner. Frisættelsen af disse stoffer, der findes i basophylernes småkorn, kan ske ikke bare ved en infektionspåvirkning, men også som følge af en immunologisk (eller allergisk) reaktion. I den umiddelbart efterfølgende overfølsomhed spiller mastocyterne sandsynligvis en vigtig rolle.

Immunoglobulinerne er højmolekylære æggehvidestoffer, hvortil antistofferne er bundet. Man sondrer mellem 5 grupper antistoffer: IgG, IqA, IgM, IgD, IgE.

En substans - pollen, kattehår, husstøv osv. - der er i stand til at fremkalde en allergisk reaktion i organismen, betegnes som et allergen. Allergenet fæstner sig på overfladen af mastocyterne; umiddelbart derpå forbinder immunoglobulin E (IgE), der produceres af plasmocyterne, sig med det indtrængende allergen, og denne kontakt fremkalder den øjeblikkelige tømning af mastocyterne med deraf følgende frilægning af herapin og histamin. De sidste trækker en hel række af biokemiske forandringer med sig, som derpå fremkalder de allergiske reaktioner (nysen, irriterede slimhinder osv.).

Amizan - et håb for allergikere. Dr. Benveniste konkluderer sine undersøgelser således: vagtelæg forhindrer produktionen af for meget immuglobin IgE og dermed frigivelse af histamin. Patienter behandlet med disse æg viste efter 2-4 ugers behandling en normalisering af tilstanden. Hos 29 af 30 patienter med forskellige allergiformer kunne disse resultater fastslås. Vagtelæg er et optimalt naturmiddel mod de alment kendte former for allergi: Pollen/allergi/høfeber, allergisk betinget astma, astmatisk bronkitis, husdyr/husstøv-allergiformer og eksemer«.

Forsøg har vist, at ikke alle vagtelæg har lige høj effektivitet. De mest egnede er B. Mina-æg fra en særlig krydsning mellem to vagteltyper Cortinux cordnux og Cortinux Japonica.

Naturmidlet Amizan, der forhandles i Danmark, er netop fremstillet af B. Mina-vagtelæg. Amizan består af  frysetørrede og pulveriserede  æg, der har vist sig at være ligeså effektive som friske til at nedsætte forekomsten af allergireaktioner. I mange tilfælde har man endog konstateret, at Amizan helt fjerner patienters overfølsomhed over for bestemte allergener.

Frysetørret vagtelæg-pulver bliver glimrende optaget af organismen; bivirkninger er udelukket (bortset fra en eventuel overfølsomhed over for æg i almindelighed).

Amizan forhandles i kapsler og pulver, og det anbefales at tage fire kapsler eller en halv kaffeskefuld morgen og middag før måltidet. I tilfælde af sæsonbestemt pollenallergi påbegyndes mindst 2 uger, før sæsonen forventes at sætte ind.

Vagtelæg er rige på mineraler, essentielle fedtsyrer og peptider og har en gunstig indflydelse på det samlede stofskifte. Det er blevet påvist, at B. Mina vagtelæg indeholder ca. 30% flere næringsstoffer end almindelige vagtelæg.

Som nævnt er der ingen negative bivirkninger forbundet med at tage Amizan, og midlet anbefales derfor alle, der lider af allergi, især mennesker, der værdsætter og foretrækker naturmidler.

Almindelige antihistaminer, der er den gængse type præparater mod allergitilstande på markedet, er for det meste sløvende og uden større effekt. Andetsteds i denne artikel er der refereret nogle videnskabelige undersøgelser af de to forskere dr. Armando Fasoli og dr. Maurizio Grandi, der har undersøgt virkningen af vagtelæg/Amizan på forskellige grupper patienter.

Vagtelægs virkning på allergi-mekanismen.  Man antager som første hypotese, at vagtelæg stimulerer de undertrykte T-lymfocyter, som derefter producerer deres hæmmende substans, ved at blokere fremstillingen af IgE gennem B-lymfocyterne forhindrer disse en nedbrydning af basophylerne.

Prof. Benvenistes originale fremstilling af vagtelæggets  (oeuf de caille) substans i aktion mod allergitilstanden.  (»Science et Vie«).

Rapporter om virkningen af vagtelæg/Amizan på forskellige grupper af allergipatienter.  Af dr. Armando Fasoli, kirurg, almen medicin & dr Maurizio Grandi, onkolog, hematolog, immuno-hematolog (Italien).

Som læger med interesse for ernæringsspørgsmål har vi siden 1984 haft mulighed for at følge ca. 10.000 patienter i alle aldre, der lider af høfeber/allergi, og som på vor anbefaling har brugt frysetørrede vagtelæg som et kosttilskud til deres daglige ernæring.

Vagtelæg-pulveret indtages således: 1 gram før morgenmaden og 1 gram før frokost, idet denne behandling påbegyndes ca. 2 uger før den forventede indtræden af de allergifremkaldende faktorer, altså pollen.

Procentdelen af patienter, der opnåede en  vigtig forbedring  (det var det spørgsmål, vi stillede) androg 85, mens 8% gav usikre og 7% negative svar. Over for så overbevisende resultater af et nemt uindtageligt og nærmest velsmagende levnedsmiddel har vi taget skridt til at informere adskillige læger om undersøgelsen.

Andre resultater har vi fremlagt i de to nedenstående rapporter:

1. rapport: Dr. Armando Fasoli.  Antal patienter behandlet med frysetørrede vagtelæg fra 1984 til december 1988: 437, herunder 162 børn mellem 3 og 12 år.

Af de 162 børn havde næsten alle dermatosis (hudlidelse) i hovedbunden og på ansigtet, sammen med allergisk rhinitis (betændelse i næseslimhinden) og sæsonbestemte astmatiske kriser.

Efter 2 måneders kontinuerlig behandling kunne jeg konstatere en fuldstændig helbredelse af dermatosis i 30% af tilfældene.

Efter 4 måneders behandling var 75% at personerne heft fri for dermatosis og havde opnået en betragtelig bedring af åndedrætsfunktionen (hyppigheden af astmatiske kriser var faldende).

Efter 6 måneders behandlings fortsat behandling: Optimale resultater såvel med hensyn til hud- som åndedrætsproblemerne.

Kun 10% viste bemærkelsesværdige forbedringer, men disse forsvandt, hvis kuren med vagtelæg ikke blev genoptaget.

Blandt de 275 behandlede voksne led 30% af erhvervsbetinget allergi med nældefeber-symptomer.

Efter 2 års behandling (2 måneders behandling vekslet med 1 måneds pause) opnåede jeg 100% helbredelse.

Blandt de 70%, der havde tilbagevendende astmatiske kriser, opnåede vi 90% helbredelse efter 18 måneders kontinuerlig behandling.

Tilmed konstaterede vi i 40% af tilfældene en øget alment velbefindende sammen med en betragtelig forbedring af modstandskraften.

over for træthed. Dateret 6. februar 1989

2. rapport: Dr. Maurizio Grandi

Klinisk erfaring med brugen af frysetørrede vagtelæg

I løbet af en periode på 12 måneder brugte vi ovennævnte præparat på 30 patienter (18 kvinder og 12 mænd) mellem 12 og 64 år og lidende af følgende sygdomme:

1. Allergisk rhinitis - 2. Bronkie-astma - 3. Ikke-typisk eksem
Patienterne fordelte sig således:
13 personer i gruppe 1 (6 kvinder og 7 mænd) 
8 personer i gruppe 2 (8 kvinder) 
9 personer i gruppe 3 (4
kvinder og 5 mænd)

Raten at immunoglobulin (IgE) blev væsentligt øget i 16 tilfælde ud af 30 med en variation på mellem 200 og 2.000.

Specifikt kan vi sige, at i gruppe 1 havde 9 personer IgE, i gruppe 2 havde ingen IgE, og i gruppe 3 havde 7 personer IgE.

Vi opnåede Optimale resultater for gruppe 1 og 3 med et komplet fravær af symptomer under de normale krise-perioder for gruppe 1 og med ophøret af hudreaktioner for gruppe 3 i et forhold på henholdsvis 9/13 og 619.

Vi kan også konstatere 2 delvise forbedringer ud af 13 for gruppe 1 og 1 ud af 9 for gruppe 3.

Et vigtigt fald i IgE-raten viste sig hos 13 ud af 16 patienter.

Den symptomatiske forbedring indtraf allerede i den første behandlingsuge, mens negationen af det hæmatiske parameter (af hæmatologi = læren om blodet og blodsygdomme) fremtrådte efter en måned.

Modsat konstaterede vi ingen væsentlige forandringer hos patienter, der led af astmatiske patologier.

Men vi må tilføje, at det lille antal af behandlede patienter og manglen på stigning i IgE-raten viser en sandsynlig ikke-autoimmunitær patologi, og disse undersøgelser bør føres videre med patienter, som har stærke symptomer i høfeber-perioden og dermed også en høj IgE-værdi.

Bivirkninger kunne ikke konstateres, undtagen to tilfælde af kardialgi (smerter i hjertehulen), men det medførte ikke indstilling af behandlingen.

Den udmærkede tålsomhed af den undersøgte substans og de refererede symptomatiske og hæmatologiske resultater bekræfter den terapeutiske værdi af vagtelæg i forbindelse med hele IgE-patologien, idet IgE-raten blev væsentligt reduceret. Dateret 27. februar 1989.

Læs også:
Bio Aktiv pollenkorn fjerner høfeber
Amizan mod allergi
MSM, allergi og astma
Neurodermitis og allergi - overbevisende resultater med brug af Immuno Colostrum

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012